31

Факт

преди 4 години

Не трябва да се допускат лица без маски в градския транспорт и магазини,там най много има шанс да се заразим.

30

Йовка крокодила

преди 4 години

От както съм с маска ме заглеждат ...

29

Хора

преди 4 години

Стига сте плямпали а носете маски и изпълнявайте разпоредбите,защото ако продължава този бардак ще въведат забрана за излизане и комендантски час.Това ли искате?

28

Макс

преди 4 години

Маската служи за да предпазва хората около нас от заразяване и за това трябва да се носи.

27

Бизнескомсомол

преди 4 години

Слагайте я на устата и дишайте през носа и но проблемос

26

Баба Пена

преди 4 години

За носенето!

25

Анонимен

преди 4 години

СЗО е една *** организация ръководена от етиопец, напълнила се хора "от правилните" държави" да усвояват пари. За лекарите имало смисъл от маски, а за другите не?! В САЩ официално препоръчаха маските.

24

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 4 години

Ако, според СЗО, няма доказателство, че маските не предпазват от заразяване, то тогава, защо , пак според СЗО, маски трябва да носят здравните работници?

23

Крум

преди 4 години

До Анонимен15 Медиците би трябвало да носят маски тип FFP3 а масовите маски са тип FFP1, които осигуряват много малка защита.Тип FFP2 също са значително по-добри от FFP1 и е по вероятно да оспееш да ги намериш от FFP3.

22

Анонимен

преди 4 години

До АнонимНе е от маските увеличаването на заразените- от вируса е :) Проблемът с тази болест е че много дълго време човек може да разпространява вирус без да знае. 7, 8, 10 дни и така дори само чрез говорене той заразява много хора. За това е хубаво всички да хосят маски, нищо че мислят че са здрави.

21

Totenkopf

преди 4 години

***, защо не пита доц. Мангъров а.к.а др-Менгеле, нали той е спеца по маските? Викаше, че не трябва да се носят, колкото повече болни толкова по добре бизнеса му.

20

Анонимен

преди 4 години

За 4 дни от неделя досега броят на болните се удвои - след въвеждането на задължителни маски. За този експеримент на "щаба" според вас какво се полага?

19

Анонимен

преди 4 години

Маската ще направи въздушният поток от дишането и издишването по-филтриран и разсеян.СЗО са купчина дилетанти на 20к заплата месечно.Те и за бежанците плакаха че нямали маски.... Защо бежанците трябва да носят маски тези клошари и избягали затворници.Техният живот очевидно е от върховна важност.

18

Иван

преди 4 години

До 14: Казаха учените, че вируса е едър и се спира от всеки плътен плат. Освен това се разпространява само чрез капчици или докосване. Има логига, ако нямаш маска да сложиш шал.

17

Котки

преди 4 години

Не вярвам на СЗО вече (разбираемо), за това слушам какво казват истинските специалисти - маска е силно препоръчително да се носи. Даже и да не си диагностициран, може да си заразен и да не знаеш и като сложиш маската намалява доста вероятността да пръскаш зараза наляво - надясно. Това поне е доказано.

16

Радио Ереван

преди 4 години

Маската (закриването на лицето) преди месеци беше забранена и наказуема с хиляди кинти в някои страни като китай,австрия хонг конг и др. сега е задалжителна -странно нещо е живота....

15

Анонимен

преди 4 години

Болните започнаха да нарастват след задължителното слагане на маски.

14

Анонимен

преди 4 години

Значи нас не ни пази, ама медицинските работници ги пази, така ли?

13

Анонимен

преди 4 години

То маските ясно...но нааааййй- голямата идиотияяя е че разрешиха у нас да имаме правото, ако нямаме маска да си сложим шал на носа и устата. Няма такава идиооотщина!Това е все едно да искаш да не те хапят комарите лятно време на отворен прозорец като спиш ...и да си сложиш телена мрежа на прозореца за да ги спреш да не влязат в стаята ти.

12

Крум

преди 4 години

Ако искаш да се пазиш от вируса носи противогаз. Маските се носят от всички за да се намали вероятността да заразиш някои ако ти си болен но него знаеш.