37

КЙКЙК

преди 4 години

При заплата 1000 лева какво става:Държавата дава 600, работодателя 400 + 300 осигуровки или общо 700 на месец.При затворен малък бизнес (да кажем ресторантЧЕ, магазин) с 10 служителя 7000 на месец. Отделно имаш вероятно кредит/наем да тече. Как става това? Тази мярка не работи за малките и средните.

36

Анонимен

преди 4 години

До последният работникЗНАЧИ ЦЕЛИЯТ ГРАД РАЗЧИТА НА ТЕБ ДА ИМ ПЛАТИШ БОЛНИЧНИЯ.АБСУРД.КРИЗАТА ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКА.ТАКА Е МНОГО ХОРА,КОИТО ИМАТ РЕАЛНА НУЖДА ОТ ПОМОЩ,ЛЕЧЕНИЕ И БОЛНИЧЕН ОТ 4-5 ДЕНА ХОДЯТ НА РАБОТА БОЛНИ,А ДРУГИ ТАРИКАТИ КАРАТ С ГОДИНИ В БОЛНИЧНИ...И СЪЩЕВРЕМЕННО ИМА ДЕСЕТКИ КУХИ ФИРМИ,КОИТО ИЗТОЧВАТ НОИ ОТ ФИКТИВНИ БОЛНИЧНИ!

35

Анонимен

преди 4 години

Ама много ясно. Частните детски градини с такси от по 700-1000 + лв на месец.....да им поемем ние заплатите на хората! Направо да им ги плащаме целите! И храна да им носим. Но за мед. сестрите и лекарите и болниците и тн. дарения от Пеевски и подобни крадци.

34

Анонимен

преди 4 години

Аз мярката ,,НИЕ ИЛИ ВИЕ " как мислите да бъде ? 1% срещу 99% от населението,как мислите ,добре ли е ?! Изхода ще е един!

33

Анонимен

преди 4 години

Спокойно, 90% от работодателите ще откажат! Ако днес са обявили 10000 безработицата от началото на кризата, в края на април ще е над 250 000. Няма нормален работодател който да се съгласи.

32

Марсианец

преди 4 години

Да видим, уплашиха се малко и взеха да раздават, друг е въпроса до кога ще е това извънредно положение.

31

последният работник

преди 4 години

преди една седмица се обаждам на личния лекар за болничен(наистина имах нужда тъй като бях болен като се има впредвид,че над 10 години не съм ползвал и ден).отговорът беше категоричен-не мога,защото целия град е в болничен.и какво се оказа-АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕНИЯТ РЕАЛНО РАБОТЕЩ,ПЛАЩАЩ ДАНЪЦИ И ОСИГУРЯВАЩ СЕ ГРАЖДАНИН.ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В ГРАДА СА...БОЛНИ!АМА ЧЕ ОПРАВДАНИЕ!

30

Анонимен

преди 4 години

Има безработни от 20 години и не им дават помощи.

29

Анти-мафиот

преди 4 години

Да бе, верно ли? Нали, безработица и корупция в БГ няма, глашатая-Тиква все това повтаря! Трябва му КОРОНА на банкянското Слънце!!!

28

Анонимен

преди 4 години

бандюги, всьо украли

27

Ужас

преди 4 години

Ако действа за тези, които имат голям спад в оборота, разбирам. Но ако фирмата не работи, работодателя няма ли да е по-изгодно да съкрати работника и да го прати на борсата? Ако иска да го задаржи е ОК, но ако не му пука, както на доста от шефчетата предполагам, тогава какво им пречи да ги пратят на борсата?

26

Анонимен

преди 4 години

Миналата година НОИ не даваха никакви пари на безработни. Сега цели 60 %. А вярно ще раздадат на работодателите, че те имат малко бентлита да. За пенсии също финансова дисциплина и няма.

25

Анонимен

преди 4 години

А останалия бизнес а дано до края на седмицата приключи това и да.се работи вече

24

Анонимен

преди 4 години

В момента на тъмно и скрито се вършат схеми и далавери на високо държавно ниво, които по никакъв начин няма да се документират, няма да се търси съдебна отговорност и ще имат дълъг ефект върху обществото и икономиката години наред...

23

Анонимен

преди 4 години

От тия"мерки"едва ли ще се възползват и Десет процента от закъсалите работодатели!Всички останали ще пуснат в платен отпуск своите служители,и след като той изтече служителите ще бъдат натирени пред Вратата на НОИ!

22

срам и позор

преди 4 години

това е кражба! ще захранят техни фирми! 60% ще взима и на борсата като не плаща нищо работодателя! Защо се сравнява с март 2019 оборота, да се сравнява с февруари2020

21

Анонимен

преди 4 години

Томито Дончев от 10 години отговаря за т.нар. електронно правителство. До момента са похарчени над милиард, а резултат почти нулев.Що не го попитате къде са парите и за какво аджеба за дадени?

20

Анонимен

преди 4 години

Безработни тепърва ще се появават - като лавина ще е. Всичко спря, хората нямат работа вече - масово. Въпросната мярка 60/40 ще работи само на богоизбранити. За да имате изобщо късмета да се възползвате от нея - трябва да сте чисти /почти няма такава фирма/ платени данъци, осигуровки, никакви задължения, кредити, и т.н. Тепърва предстои глад. Вижте само, колко лесно се управляват и манипулират уплашини хора - пълен контрол. Всички виждат сега само вируса но не и далаверите на богоизбраните ...

19

Анонимен

преди 4 години

"Тези, които имат малко запаси, могат да направят нещо за народа си, предупреди премиерът Бойко Борисов фирмите. Борисов каза, че с парите, които останат в държавата от мярката, ще може да се финансира конкурентоспособност след кризата."Абре хора тия ви правят на ***, та нали за това плащате соц. и здравни осигур., те са за точно такива ситуации ДЪРЖАВАТА да реагира адекватно в криза и война! Какви са тези изказвания и молби и чак след това ако остане нещо ще бъдат разпределени на някои

18

Анонимен

преди 4 години

И защо работодателя да плаща 40% за работници, които ще си стоят вкъщи, а не държавата, на която плащат милиарди в осигуровки и данъци? Ако на мен ми спре производството - от къде пари да плащам и 20%? Бойко, НЕ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН , ЗАШОТО МН ПЛАЩАМЕ, ВЛЕЗ СИ В РОЛЯ И ПЛАЩАЙ 100% за каквито/всички/ рискове сме осигурени!!! Че после от глада те чака и гражданска война. Аман