48

Анонимен

преди 4 години

До 51Не можеш да ги заразиш с дъха си пич (е може ако им дишаш в лицето, но затова маската няма да пимогне, тъй като вирусите са по-малки от порите в маската). Кронавируса не е airborne според изследванията, нито се разпространяват от хора без грипоподобна симптоматика. Виж ако вземеш да целуваш някого може ;))

47

до 50

преди 4 години

а ти пробвай с целувки. Щом не кашлят, няма страшно или пък?

46

Анонимен

преди 4 години

Все умни в тази България останали! Съвети дават! А вече 10 г. и отгоре ги управлява/дои комунист-еднокнижник. Над 2 милиона се изселиха. Народ от павиани/шебеци! Вируса ще мине, ама за в какво бъдеще ще живеете? Българина е майстор да преживее - робство, катаклизми, но като преживее не знае за какво, не може да си създаде родина! Затова на всички вас поздрав от чужбина!

45

Анонимен

преди 4 години

Навсякъде говорят и пишат да си мием ръцете, да не си пипаме лицето. Има и друго. След като вирусът се задържа дълго в гърлото, а и тестове за прекаран вирус били се вземали от устната кухина, защо не се обръща внимание на прочистването на устната кухина? По-често прочистване, било чрез сода за хляб, било в по-опасни случаи с разтвор с клеева тинктура. В случая, ако лекарката е била часове наред с маска, тя неминуемо задържа в устата си слюнка за дълго време, без да я изхвърля профилактично .

44

до 49

преди 4 години

заразяваш ги с дъха си. като издишваш отделяш водни пари и вируса е в тях. Разбира се ако си видимо болен, по добре си стой в къщи и гледай да не заразиш домашните животни.

43

човек без маска

преди 4 години

До 48Абе малко са ПЕТ метра, пробвай със 25 метра!

42

Анонимен

преди 4 години

До 48И как точно ще ги заразя, като това става чрез телестни течности? Ти ако се развяваш болен и кихаш и кашляш в маската ще опазиш някого като цъфнат налъмите.

41

43

преди 4 години

докато развиеш симптоматиката, ще заразиш 100 човека. С какво мислиш? Или не ти пука, че заразяваш. Аз минавам на 5 м от хора без маски. Не би трябвало да те пускат в магазините.

40

Анонимен

преди 4 години

До 43Аз не нося маска, защото смятам, че няма смисъл от нея. Ако развия симптоматика на вирусна инфекция ще си стоя в нас - няма да ходя на работа или да се развявам по магазини и аптеки за да заразявам околните. Трудно можеш да заразиш някого ако нямаш изразени симптоми. Коронавирусът, както и грипът, се предават по въздушно-капков път.

39

Анонимен

преди 4 години

Желая ти, бързо оздравяване!Това са хората , поемащи ударите на епидемията и неизправната здравна система!

38

Дедо

преди 4 години

Както каза президента Тръмп, медиите са отговорни за чудовищно нагнетяване на страх у народа. Страх. който води до страдание, болка, и много, много смърт. Вирусът има от 5 до 14 дни, а по някои източници до 21 дни инкубация. Кой невероятен мозък роди заключението, че въпросната служителка на болницата го е хванала докато е била екипирана? Що за нелепа идея? Ами ако го е хванала в метрото, или на сбирка на маса с познати? Престанете да залагате спокойствието на хората с цел сензация! Престъпно е!

37

луди хора има

преди 4 години

който не носи маска в магазин или при среща с други хора, предава вируса. Моя съвет е, не приближавайте хора без маски на близо от 5-6 метра и то само за секунда, две макс.

36

С тези очилца

преди 4 години

на 100% ще се зарази! През очите също навлиза вируса! Трябва да носят очила като на скиорите, плътно затворени!

35

аз се пазя така

преди 4 години

Ако влизам в магазин, си слагам маска. Ако видя някой без маска минавам на 10 м от него (нея). Като сваля маската, я изварявам, измивам ръцете със сaпун, пера я и си измивам ръцете пак.

34

Анонимен

преди 4 години

Ще се оправи докторката. Ще изкара две седмици в тях с леки грипоподобни симптоми,ако вече не ги е минала. После ще е добре. Много е вероятно всички да сме го изкарали тоя грип на един или друг етап и даже да не знаем за това.

33

Анонимен

преди 4 години

Хахо,Говориш неумности.Ако имаше масово изпуснато огнище в Плевен, за 19 дена средно тежки и тежки случаи щяха да са в болница вече. А от там проби се взимат. При доказани, и на контактни. Не зная какво се опитваш да внушиш, но масовото разпространение е под контрол към момента.

32

Анонимен

преди 4 години

да се оправя жената то в тая боклучийска яма дето ни превърнаха оцеляването е геройствои главния боклуджия се прави на артист всеки ден по телевизиятаръси простотии и лъжипък не казва кой ръсна 3 милиарда на американчетата

31

до предния

преди 4 години

маските се носят само в затворени помещения, когато контактуваш с някой. Но ръцете трябва да се мият когато се сваля маската.

30

Анонимен

преди 4 години

Преди епидемиолозите да си свършат работата, няма как да е ясно, на първа или на втора линия се е заразила. Но това по принцип не е важно.Висшето човешко знание отдавна е разработило методика за работа в такива ситуации. И това, че предпазните средства не гарантират 100% защита също е отчетено.За ситуацията, най важни са мерките за изчистване на болницата и проверка на персонала.

29

Анонимен

преди 4 години

То тия маски със сигурност не помагат срещу вируси, най много да си докараш някоя бактериална инфекция - влажно и топло цял ден.