277

Гошо

преди 4 години

Г-н доцент, не сте прав: Би следвало, и вие много добре знаете това, да се дозира количеството на заразното вещество в серума и то така, че преболедуването да бъде за кратко време и в лека форма. Вие хвърляте хората до 50 години "да плуват във водата" без разлика от здравето им, тяхната имуноустйчивост и съпътстващи други болести. За възрастните хора позицията ви е ясна: колкото години им е определил Онзи отгоре. За влиянието на заболяването върху икономиката: ще има срив, няма друг начин.

276

Мама Анархия

преди 4 години

5. Да бъде разпространявана информация за дезинфекциращите средства и техните свойства. Разлики между бактерицидно/фунгицидно/вирусоцидно действие, време за действия и прочее по масови медии зашото се забелязва масова неграмотност в областта.

275

Мама Анархия

преди 4 години

3. Да бъдат вдигнати балони с високоговорители които да бластват качествен sludge/psychedelic rock и да се оповестяват на всеки кръгъл час мерките за лечение на първоначалния стадии а именно:500мг Chloroquine phosphate + 150mg Tamiflu на ден за 5 дена. Така или иначе повече хора ще трябва да се лекуват вкъщи.4. Тези препарати заедно с маски и дезинфектанти да бъдат заредени във всички аптеки на таванирани от държавата цени.

274

Мама Анархия

преди 4 години

Какви са тия *** мерки. Предлагам допълнителни такива:1. Раздаване на всеки индивид 50 картона 250 микрограмови LSD точки като средство за преодоляване на стреса и социалната изолация.2. Социалния патронаж най-накрая да си влезе в ролята и да зопочне да раздава на всяко домакинство по 2бр АКM-47 с по 2 "цинка" общо 1400 патрона като средство за самоохрана.

273

ПроСоТо

преди 4 години

вирусите мутират,но и ДЕГЕНЕРИРАТ!Та каквато е опасността даден щам да мутира в по-опасен,такава е вероятността и да стане "беззъб" и безопасен..

272

Анонимен

преди 4 години

Пази Боже от такива специалисти като тоя.В Китай преди седмица обявиха че пикът на болеста е преминал. Да не би там да са били заразени 70% от хората? Италианците също казват че от два дни се забелязва спад в разспространението на заразата. Място за паника НЯМА.

271

Анонимен

преди 4 години

проблемът е, че ако се чака 70-80% от световното население да преболедуват това заболяване, при смъртността към момента, говорим за милиони жертви, като тук не се смята, че вируса мутира и може да създаде няколко щама - както при грипа и ако всеки щам се връща всяка година и взема по милиони жертви, сметката става много луда. Не може и не бива да се разчита, че 70% като го преболедуват ще си изградят антитела, защото тези антитела няма да работят за всички щамове на вируса, а само за 1...

270

ПроСоТо

преди 4 години

много е прав доктора!..Просто историята доказва,че каквито и мерки да се вземат срещу пандемиите ,а аз НЕ казвам че НЕ трябва да се вземат,напротив-стига да са ефикасни,но така или иначе пандемиите отшумяват от само себе си точно заради споменатото преболедуване,което изгражда в организма естествен имунитет и спира разпространението.

269

Анонимен

преди 4 години

До 290 - Средната възраст на болните е 41 година, отидоха си от този вирус и двайсетгодишни младежи, умньо. Половината болни са хора в активна възраст. Така че гледай, с тая злоба дето те яде отвътре, да не те понесат и тебе с краката напред към светло бъдеще покрай този вирус. То бива бива, но всичко си има мярка

268

Скептик

преди 4 години

Да нямаш пред вид реститутките от Софийския център с апартаментите от букинг

267

Анонимен

преди 4 години

Ще затихне като измрат всички червени пенсии.

266

lorko

преди 4 години

До АнонименЗнам за тоя случай.Колегата му в съседният бокс го е удушил,защото не му е прелял кръв с антитела,както му е обещал.А един такъв хотел с болни просто паднал!

265

Анонимен

преди 4 години

Този пък. Да отиде при домусчиев да му кихне веднъж-дваж, да преболедува и да се успокои малко, че вече и от казанчето на тоалетната изскача...

264

Анонимен

преди 4 години

целта е да умрат колкото може повече пенсионери, после властимащите да насочат тези средства към джоба си, не че ще се добие имунитет.

263

Анонимен

преди 4 години

Но това не означава , че не се изгражда имунитет към вируса просто човекът явно е имал малшанс , може да е имало някаква друга причина , която да е довела до фаталния край Има десетки примери за обратното - как лекари и сестри в Китай се разболяват , боледуват известно време и като се оправят пак се връщат да лекуват по болниците

262

Анонимен

преди 4 години

"Ли Лианг е изписан на 12 февруари, след като се лекува 13 дни в болница в Ухан.Неговите проби за коронавирус са били отрицателни в два последователни дни. Температурата му също е била нормалнаповече от три дни преди да напусне болницата. След като е изписан отлечебното заведение Ли Лианг е поставен под карантина в хотел, предназначен за наблюдение на възстановени пациенти . На 2-ри март обаче е починал "

261

Анонимен

преди 4 години

в Китай да не би 70% от населението да е преболедувало коронавируса...щом там не е така защо в България ще са 70 %...В Китай трябваше стотици милиони да преболедуват....

260

Анонимен

преди 4 години

Доц. Мангъров казал. Фактът, че в Китай успяха да овладеят епидемията показва, че това е верният път и вярната стратегия. Плюс това по този начин се печели време до създаването на ваксина и намирането на лекарствено лечение. Защото това, което не казва доц. Мангъров е, че ако се инфектират 70 % от човечеството, ще загинат 200-300 млн души и още половин-един милиард ще се инвалидизират от последствията. Така че мерките , които се взимат сега са единствено правилните

259

някой

преди 4 години

До Анонимен 267 Има подобни случаи , засега са изключения , отколкото правило . "Пациент с коронавирус е починал пет дни, след като е обявен за излекуванот китайска болница, съобщава DailyMail. 36-годишният Ли Лианг е починал по време на карантинния му период.Като причина за смъртта е посочен новият COVID-19.

258

Анонимен

преди 4 години

До ДААми след 2-3 седмици ще е буматака, че ще го хванеш като излезешСега можеш да излизаш по-спокойно защото вероятността да те хване е по-малкаАко изобщо не си хващал настинка досегазанчи си 1% от хората на които ще се разминат с негоно едва ли