76

Анонимен

преди 4 години

Сред хората със заплати над 2000 лева, ИТ специалистите са 1%, а сред тези със заплати над 3000 лева, ИТ специалистите са под половин процент. Не виждате ли, че някои ви лъжат тук, представяйки се за ИТ специалисти?

75

Анонимен

преди 4 години

До Анонименточно така,защото един IT специалист,колкото и да е добър и богат,зависи от материалното производство,което ще дойде от бачкаторите и селяните.този богат IT специалист се храни,а не фотосентизира,къпе се,ходи по малка и голяма нужда и т.н. и т.н.,облича се с дрехи ушити от шивачки...все неща от първа и неотложна необходимост,които идват от по ниско квалифициран труд!

74

***

преди 4 години

Хората, които нямат пари откога чакат цените да паднат хахаааМа те все не падат

73

Анонимен

преди 4 години

Така, че да не се радват новобогаташчета и ИТ специалисти, няма ли производство няка кой да ви ползва услугите. Всички ще страдат. Справка Голямата депресия - 35 % безработица. Втори малко вероятен. Заради ограниченото предлагане на стоки и услуги ще се повишат цените и ще дойде инфлация съчетана с безработица или така наречената стагфлация.

72

Реалист

преди 4 години

Падат или се качват не е толкова важно. Важното е човек да си направи сметката как ще изплаща заема преди да се пенсионира.

71

Сп???нс !?

преди 4 години

Хахахаха , някакъв се хвали че си купил 2-3 апартамента, защото имал хубави доходи. Много си умен, но пак си пр...зд , като имаш възможности си -за 1500?/кв.м. си купи нещо в чужбина, но първо трябва да си излизал в чужбина.

70

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 72пише се кОптор, а не кУптор

69

Анонимен

преди 4 години

Усещате ли жегата зад врата, брокерчета и имотни спекуланти. Вчера се зачервиха борсите и до 2 месеца се качвате на шейната. Лудостта 100 хил евро за куптор в Младост или Люлин. 200 хил евро за куптор строен 1920г в центъра на СФ ще бъде мил спомен за вас. Има икономически сценарии. Първи - заради изолзцията на хората и прекъснатите връзки ще намали търсенето, предприятия ще затварят, спадат цени и безработицата се покачва. Така, че да не се радват новобогаташчета и ИТ специалисти, няма ли прои

68

Qwerty

преди 4 години

Като гледам снимката и се чудя колко трябва да взимам на месец, за да го гледам това всеки ден.

67

до 66

преди 4 години

Драги ми смехурко, в семейството ми даваме не повече от 25% от доходите си за чисто нови автомобили, кредити и ипотеки. Солидна сума (40%) се спестяват. 10% отиват за инвестиции- акции, разни активи и какво ли не. Например от Bitcoin спечелих над 45000$ и имам още цели 2 биткойна (купени за по 550$). 25% ни покриват всички нужни луксове, които не са малко. Акълиите, като тебе, са доста- винаги ги изслушвам. Жокер- работодателят ми покриваше на времето 2 от ипотеките, а наем не покрива. Капиш?

66

Ще паднат ,но...

преди 4 години

Цените ще паднат но в квартали като Лозенец или Докторската Градина в София ще си останат високи. Причините:-Демографски срив - все по-малко хора прииждат в големите градове.-Намаляването на евро-фондовете - всеки селски кмет построил стадион си 'инвестираше' крадените пари в апартамент в София.Кранчето обаче капе все по-мкалко.-Корона-вирус, търговски войни,срива на цената на петрола. Тези фактори ще повлиаят и на България.Чак срив обаче няма да има.

65

до 65

преди 4 години

Все едно моята история разправи. Да, в момента и аз не бих купил- скъпо е, но преди години купих едно, изплатихме го и купихме друго- и то почти е изплатено. И двете ги даваме под наем, след някоя и друга година ще си избием всичко вложено от чакащи да паднат цените. Всъщност, и ние сме под наем- в къща, но работодателят ми го покрива на 100%. Търся някаква стара къща да купя в полите на Витоша, да я бутна и да построя нещо ново, но за момента не съм намерил моето.

64

алов

преди 4 години

Чакам да се сринат и тогава

63

Мен

преди 4 години

До АнонименА случайно да си си помислил, че тия хора имат малко повече акъл от теб и не купуват коптори защото не си струва, а вместо това инвестират парите си в по-доходоносни активи?

62

Анонимен

преди 4 години

Както по-долу казах- изплатих вече 2 жилища (почти). И 2те са под наем- едното е в Манастирски ливади- разшкошна монолитна сграда, 2 гаража улици, гледка, на последен етаж, шумоизолирано. 3500лв. всеки месец наем от ТВ водеща и семейството й. Всичко е декларирано в НАП. Другото ми жилище (наследствено) тристайно, в центъра на София, до Попа с гараж отново- 2000лв. на месец- техник от Луфтханса и жена му- програмист. Всичките те чакат да паднат цените, а аз построих къща в Симеоново. Факти.

61

Анонимен

преди 4 години

последните 10 год продваха си скапаните имоти на завишени цени, сега като почнаха да строят както трябва започнаха да разказват как има толкова мн лошо строителство.това е България, свиквайте, връщайте се квот искате прайте

60

до 59

преди 4 години

Еми жена му на човека не е някоя лентайка фризьорка от Обеля или кака ти Мими от Люлин- касиерка. Моята жена управлява няколко цели отдела в американска компания и взима далеч над 6500. По 6500 заплати взимахме преди години още преди да израстем кариерно.

59

Анонимен

преди 4 години

Е който има пари не чака а купува, останалите и с криза и без нея пари нямат...

58

До мен

преди 4 години

Аз съм се подготвил за това от 2016 год., че по скоро 2022 год (ти казваш 2021 .. горе долу е така) Икономически цикъл - нормална реакция на целия живот. Погледнете назад всички кризи (тръгващи от Америка) до Голямата депресия. Среден цикъл на 12 год. Т.е. 2008 криза - 2020 нова (преди това ни удари 1996 и не бяхме само ние). 2010 спад - 2022 спад. И не е причинителя Коронавируса, а просто още един повод, някакви войни, пандемии, неразбирателства винаги се намира повод за 12 г. цикъл.

57

Анонимен

преди 4 години

До Анонименами докога ще чакат се пита във въпроса!а сега къде живеят?в панелка в люлин?тя кризата може да продължи десетилетия,а човешкият живот е толкова кратък!