28

Валентин Тодоров

преди 4 години

Всички сме смъртни.Но този който не се бои,умира само веднъж,докато страхливите умират всеки път,когато си го помислят.

27

Анонимен

преди 4 години

Няма контрол от държавата върху разпространителите на които и да е продукти оправданието пазарна икономика и ние си траеме ами защо да не продължават да ни залъгват само с пазарна икономика-цените на л-вата са различни ако са по здравна каса са по-високи и ти излиза по-евтино да ги купиш на свободно видяха ниша в маските и айде вдигнаха им цената с 1000%-контрол има само за някои -честните ги съдират от проверки и глоби а другите са куче влачи диря няма

26

Валентин Тодоров

преди 4 години

До Кристиян Всъщност тези които знаем данните не изпадаме в паника.Covid 19 със смъртност от 3.4 която точно както при "обикновения" убива хора с хронични здравни проблеми и далеч не е толкова опасен като "птичия" от тип А със смъртност 52%. А скоростта и мащаба на разпостранението му е далеч от пандемията на "испанския" грип който за същите 3 месеца през 1920 беше заразил една четвърт (500 от 1900 милиона) от населението на земята и до края на годината уби 27% от тях (между 90 до 130 мил.)

25

пазар

преди 4 години

Цената на 1 стока се определя от купувача. Ако има склонни да дават 20 лв. за маска какъв е проблема? Всичко е пазар. Нормално е стока, която е дефицитна да качва цената си и обратно - при свръхпредлагане цената да пада.

24

Анонимен

преди 4 години

Ех сега да имах едно заводче за маски милионер щях да съм.

23

Анонимен

преди 4 години

И сега идва въпрос за морала, чист измислен пример:Болница Х по договор и доставя производител У по 10 000 маски на месец.какъв е варианта да свършат маските в болница Х1. производител У е продал всичко на скъпото?2. лекари са препродали по някоя маска?3. някой ги е откраднал?Във всеки един случай, аз ако влезна в кварталната аптека и купя маски няма как да спъна снабдяването на болницата, ако ще да изкупя всичко.

22

АнонимеН

преди 4 години

ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ ИМА ВАКСИНА ТОВА Е ЯСНО!!!ВЪПРОСА Е ДА НЕ НИ ПИПНЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!!ВСЕКИ КОЙТО СМЯТА, ЧЕ КОРОНА ВИРУСА Е ШЕГА НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА! КОРОНА ВИРУСА Е НА ПЪТ ДА ПОКОРИ ИНДИЯ, А ТАМ ЗАРАЗЕНИТЕ МОЖЕ ДА СТИГНАТ И МИЛИАРД ЗАРАДИ ОГРОМНАТА ГЪСТОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО!

21

До17

преди 4 години

Браво,мога да ти предложа Костюм за бактериална и химическа защита,руско(съветско)производство!

20

става въпрос

преди 4 години

и за огромен реекспорт на маски.

19

Кристиян

преди 4 години

Всички трябва да носим маски, за да не стане като в Италия. Смееха се на Китай а сега са в паника. Сами трябва да вземем превантивни мерки. Има маски за по 50лв, които не са еднократни а се мият и се сменят филтрите на марката 3m. Съседните страни имат болни и много Турци идват насам и опасността е истинска. По-различен е и по-опасен вируса тъй като няма друг в историята толкова бързо разпростенен както него. Не сте нясно с данните явно. За да се спре трябва безупречна хигиена!!!

18

До Анонимен 3

преди 4 години

Българин, който работи в Италия сподели, че български маски се продават за 12 евро, производител с адрес Самоковско шосе или Софийско поле:((( забравих точно...

17

АнонимеН

преди 4 години

До До9ГЛУПОСТ СЕ НАРИЧА НЕВЗИМАНЕТО НА МЕРКИ!!! КОРОНА ВИРУСА НЕ Е ШЕГА РАБОТА!НАДАДОХ 45 ЛЕВА ЗА 14 БРОЯ МАСКИ СРЕЩУ ПРАХ ДВА РАЗЛИЧНИ ВИДА И 10 БРОЯ ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА :D

16

Анонимен

преди 4 години

Ден година храни! По време на война спекулантите са ставали милионери.

15

Asparuh

преди 4 години

Презапасилите се правят бизнес с маските.Но ако е писано и 1000 маски да имат точно те може да пипнат този вирус.Жалки са човешките същества

14

Анонимен

преди 4 години

Напълно нормално поведение на 99% от българите, на които 30 години ни се втълпява, че ВСИЧКО е пазарна икономика - здравеопазване, образование и др.! Нормално е на здрави хора да се поставя стент на сърцето, да не се правят операции, докато болният не си плати и т.н.

13

Анонимен

преди 4 години

Германия изнесла всичките си маски за Китай и там сега няма!Така,че не само в БГ сме прости!

12

Валентин Тодоров

преди 4 години

Няма по-големи проблеми от тези които сами си създаваме.Особено когато са намесени паниката и страха,глупостта и невежеството.Първите две преекспонираха реалната опасност от Covid-19,който с вече потвърдената 3.4% смъртност не е много по-страшен от убиващия всяка година от 300 до 690 хиляди човека "обикновен" грип.Второте две така и не разбраха,че хирургическите маски са за предпазване на околните,а не на носещия ги и при вируси ефективността им е близка до нулевата.

11

До9

преди 4 години

Ако още малко Подращиш глупости,ще ти подаря скафандъра на Гагарин!

10

Анонимен

преди 4 години

Спекулата у нас е от 30 г. и се отнася за всички стоки, услуги, данъци, такси. Никога не е имало демокрация и пазарна икономика.

9

АнонимеН

преди 4 години

МЕДИЦИНСКИТЕ МАСКИ НЕСТАВАТ ЩОТО СЕ МОКРЯТ И ТРЯБВА ДА СЕ ПЕРАТ СЛЕД ВСЯКО ПОЛЗВАНЕ ИЛИ ДА СЕ СМЕНЯТ!!ПРАВИЛНОТО Е МАСКИ СРЕЩУ ПРАХ НО ИМА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ!! АЗ СИ ВЗЕХ ТАКИВА КОИТО МОЖЕХА ДА СЕ ПРЕПРАВЯТ ЛАСТИЦИТЕ ДА СТАНАТ ЗА ЗАКАЧАНЕ НА УШИТЕ! ВЕРОЯТНО СА ПО 1.50ЛВ НА БРОЙ В САЙТОВЕТЕ ДЕТО ХОРАТА СИ РАЗПРОДАВАТ ВЕЩИТЕ