44

Анонимен

преди 4 години

Изказванете на спасителя е в стил на Корни Нинова ..."и аз бях там, ама другите са виновни"

43

Анонимен

преди 4 години

400 м от Паниците съвсем не е близо до хижа Рай. Пак нещо не е както трябва.

42

СЗ

преди 4 години

Къде е била колата им, на колко метра от и т.н... Техния Форд Фокус, беше паркиран долу до реката, ориентировъчно около мястото където има един параклис. По-нататък няма накъде повече да се продължи с автомобил, там паркират повечето туристи. За незапознатите, основно оттам се тръгва за изкачване на вр. Ботев.

41

Писна ми

преди 4 години

Да ме прощава ................. /място за доста нецензурни думи/, НО да се казва, "Аз им казах къде може да са но те не слязоха". Какво е пречило на този .................... много сигурен човек да слезе и да провери сам самичък. Следващата по върховна глупост е да си правиш селфита как участваш в спасителната кампания.

40

До 34

преди 4 години

Следвашият път *** покажи на спасителите как се прави. Много си отворен на топличко.

39

Мен

преди 4 години

На първо място не са имали акъл. Жалко за тях, но в лошо време в планината не се тръгва, защото оставаш там завинаги. Планината не я интересува колко си екипириран и колко "опитен" планинар си.

38

До 34 и подобните

преди 4 години

Спрете се бе умници! Някой попадал ли е на зимна буря в планината. Това не е като в слънчево време на ,,Витошко лале " или ПампоровоЯвно не се отделяте от клавиатурата изпънати на тюфлека Някой помни ли какво беше времето ,че на 2-3 метра не се виждаше. Паднали са в дере а не са били в заслон Какъв огън ,какво топло? Явно по далеч от кооперативният пазар в Люлин не сте ходили. В планината и 200метра пресечен терен и лошо време е кошмар.Поне един няма ли с мозък между вас бе???

37

Анонимен

преди 4 години

До 42:Колата са е оставили на 400 Метраааа, защото не може по нагореееее.

36

след дъжд качулка

преди 4 години

Ами да беше отишъл да види, вместо сега да приказва кво му се е привидяло. Все пак говорим за спасителна акция а не за разходка с лодка.

35

РР

преди 4 години

До GG - пост #3: Моля да напишете по коя телевизия и кога е направен такъв запис. Каквото помните - може да е от полза.

34

Иванов

преди 4 години

До 39: Щом там може да стигне кола, значи теренът не е толкова стръмен.

33

Анонимен

преди 4 години

Абсолютно неадекватно изказване на спасител!

32

Анонимен

преди 4 години

До 30:Иванов, Иванов пак ли ти бе.Да близо до колата ... само на 400 метра. Ти знаеш ли какво е 0,5 км в планината това да не ти е прав участък или дълга права плажна ивица.Уфффф Иванов, разочарован съм пак, седнете си, слаб 2 и утре с вашите

31

Анонимен

преди 4 години

До 33:И аз съм го правил, шинела отдолу, гъбината отгоре и си ток.

30

СФ

преди 4 години

"Те са починали недалеч от хижа "Рай", където са се опитвали да стигнат" - автора наясно ли е къде са 400м от Паниците и къде е хижа Рай?

29

СЗ

преди 4 години

До 20 АнонименЗа някои може и така да е... Но знайте, че пиротехниката е чзадължително оборудване при морските - лодки и всякакви плавателни съдове, и това спасява животи... явно не е толкова елементарно, ако и да сме в 21 век... В Русия, САЩ и Канада се използват масово от планинари, основно за защита от животни, но и при попадане в такива ситуации! Жалко за хората!...

28

Анонимен

преди 4 години

С очите си го видях: слизаме от 7-те рилски езера преди година две. Разминаваме се с една компания (ние слизаме, те се качват) по маратонки, фанелки, но носеха Bluetooth колонка да слушат музика. Няма раници, няма вода, няма нищооо.Малко по надолу ни стеща един местен и каза - задава се буря, прибирайте се бързо. Небето почерня само за 30-40 мин и падна такава градушка че всичко побеля, късовете бяха като пунг понг топчета ... страхотия.Еееее, тези дето се качваха не знам какво им е било

27

Анонимен

преди 4 години

На много хора беше ясно, че ги погребаха живи.Двама мъже - баща на 42 и син на 17 - разбираемо беше, че хора на такава възраст ще потърсят някъде заслон и ще запалят огън да се топлят, а не да излезнат на голото където са се разхождаме така наречените "спаситили".Сигурно "спасителите" са мислили, че ще ги чакат на пътя, да ги вземат на "стоп" !

26

Анонимен

преди 4 години

А бе обличат си по една голяма гъбина, едни зверски планинарски обувки и ако ще и минус 70 плюс виелица да има лягаш си в снега и чакаш да премине ден два! Така правех в казармата в най големия студ и сняг си лягам където ми скимне върху снега и проспивам 8 часовия ми караул!

25

Tурист

преди 4 години

Мечкарев караше трака едно време до вр. БОТЕВ много стойностен човек, лично ме е качвал със джипа си до върха лятно време! Човека има вила точно на края на паниците, познава балкана като петте си пръста!