5

сметкаджия

преди 4 години

расте и броят на хората, които са поискали да им се отпусне пенсия една година предсрочно. През 2018 г. те са били 3612, а за 2019 година - 5317. Размерът намалява с 0,4% за всеки недостигащ на лицето месец възраст до общата възраст.Елементарна калкулация показва че ако се пенсионираш с година по рано с намалена пенсия с общо 4,8 процента ще започнеш да губиш пари след 21 години. Дано повече хора да загубят пари от НОИ дето се вика...

4

Ами,

преди 4 години

то на хората им омръзна да работят за някой си ,но не и за себе си.Малки са пенсиите ,но поне си у дома и не работиш за някой вечно недоволен и стиснат бизнесмен.

3

Анонимен

преди 4 години

До МенСоциализма падна, не комунизма.Другаря Горбачов го съсипа чрез перестройката.

2

Мен

преди 4 години

Мда и причината е кризата след падането на комунизма- много от хората просто нямат необходимият стаж защото нямаха работа с години.

1

СССР2

преди 4 години

Всеки иска да се пенсионира в България! Германци, руснаци, японци, все бързат да дойдат в България, да закупят имот и да се пенсионират тук! Явно имаме много добра социална система и здравни грижи! Иначе нямаше да го правят! Напоследък пенсионерите почнаха да се пенсионират с доста големи пенсии в страната. По всичко изглежда, че по стандарт се изравняваме с най-развитите държави и дори малко ги изпреварваме! Браво на ГЕРБ!