84

нека търси

преди 4 години

До Потърпевш Т.е. шефа ти търси квалифицирани служители за да им плаща максимум минимална заплата. Някой който ще се скапва от шофиране за под минималка. Също секретарка с 4 езика, висшу, добра визия и сговорчив характер за същата сума или айде с пийсе лв повече.Обаче с 600 лв на месец вече яко се мизерства, а ако си под наем не можеш да оцелееш и половин месец дори да си без отопление на хляб и вода. Нещо друго да тъси шефа ти? Например евро по 2 за лев? Офиси по 5 лв за квадрат?

83

до 83

преди 4 години

И с основание се притесняват - тя няма шанс да събира десетките хиляди в месечни рушвети, на които се радва всеки общински архитект.

82

Анонимен

преди 4 години

До ПотърпевшАко това е България, то фирмата ви си плаче за проверка от ГИТ и за една сериозна глоба, най-вече заради работното време.А да очакваш, че човек с 4 езика ще се навие да бачка 6 дена в седмицата по 12 часа за 640 лева си е направо смехотворно.Един беше казал, че в здравото общество богати забогатяват заедно с всички, а в болното - за сметка на останалите. Приятно покриване на "отворените позиции".

81

Анонимен

преди 4 години

Брей, всеки дава акъл колко ТРАБВА да са заплатите и какво ТРЯБВА да е работното време, ама ако може друг да ги плаща и друг да му осигури работа. Ами аре ве отворковци, плащайте ги тези заплати вие, какво чакате на друг?

80

пак аз

преди 4 години

Съботната работа трябва да е с 50% отгоре ... Неделната и нощната 100%на празник още 25%Та затова няма как да се върнат хората...В родината за да си купиш нов телефон или лаптоп трябва да пестиш, да чакашА в Германия да речем, при нормална работа, можеш да си купуваш всеки месец каквото ти скимне...

79

до потърпевш

преди 4 години

Проблема е че ако си на запад, за подобен вид работа ще си някъде към минимум 5000 евро... А не на 450...Освен това този тип работно време не е съвместим с кодекса на труда.. Макс. 10 часа на ден при минимално 45 мин пауза... 40 часова работна седмица / т.е. 5х8 или 6х7 (макс.)А ти какво правиш - 6х12, това е противозаконо... и много вредно за здраветоПожелавам ти да си намериш хубава работа с повече заплата и свободно време!

78

Анонимен

преди 4 години

До gf hf mf :> 82Ба ли ва до какво можете да се доближите, само казвам "внимавай какво си пожелаваш, че може и да ти се сбъдне". Без да съм мутра или ш.нтонерка, живея много по-добре от средния японец. А пък ако толкова те стяга шапката - Япония е на няколко часа път...

77

Потърпевш

преди 4 години

Моят шеф също търси, обявил е 3 позиции от 4 месеца, но няма кандидати. Разносвач между Варна-София-Варна всеки ден без неделя,със служебния автомобил, за 610 лева. Телефонист/ка, секретар/ка с английски, немски и руски (+италианския е предимство) понеделник-събота от 8 до 20 часа за 640лв. Аз работя във фирмата от 10 години и вече получавам 900 лева ама сега се разцепвам да покривам липсващите позиции.

76

Анонимен

преди 4 години

В квартал Младост в Сф търсят чистачка и главен архитект. Заплата - по 680 лева бруто за по 8 часа дневно. Притесняват се, че няма да могат да намерят чистачка за толкова малко пари.

75

gf hf mf :>

преди 4 години

До 73,Е че нали нашето пък разбиране за живот да си ша.нтонерка, мисирка или мутра е висша степен на престиж?С всичките техни косури, можем ли въобще някои ден да се доближим до техния стандарт на живот?

74

Реалист

преди 4 години

Гърците могат и по друг начин да действат. Могат да вдигнат минималната заплата и да направят държавният сектор конкуренция по заплати на частният сектор. Ако в частният сектор за нещо си дават около 1500 евро заплата, в държавният сектор заплатата за същата работа нека да е 2500 евро. Това ще вдигне заплатите и в частният сектор.

73

Анонимен

преди 4 години

До До 73 за ЯпонияОфф, това според Маркс ли е средна класа, или според ООН? Защото от Аристотел насам, всеки икономически теоретик дава различна дефиниция?

72

Реалист

преди 4 години

За България е ясно какво трябва да се направи, за да спре масовото бягство от България и евентуално да се върнат част от българите. Трябват нормални заплати и да не ни управлява мафията, особено мутромафията на ГЕРБ. Това разбира се няма да стане. Към днешна дата нормалната брутна заплата би трябвало да е около 4500-5000 лева, минималната трябва да е поне 2000 лева бруто, а средната брутна заплата да е около 5500-6000 лева.

71

До 73 за Япония

преди 4 години

Средната класа няма началник. Поредният незнаещ какво е средна класа. Средната класа не е на заплата, не използва чужд труд и работи за себе си. Затова се нарича средна класа - по средата между работническата класа и буржоазията.

70

Анонимен

преди 4 години

Никакви програми, никого не могат да върнат. Когато икономиката се развива и заплатите и възможностите растат, тогава хората сами ще се върнат - без програми.Не е ли обидно за останалите, за които гръцката държава не предвижда никакъв бонус за да се върнат? Същото за България!

69

Анонимен

преди 4 години

Още една държава, която е предприела мерки да прогони мозъците си, сега ще ги връща.

68

Анонимен

преди 4 години

До Ибн ЕбнТи май даже не знаеш броя на бабите и прабабите си, защото си пропуснал няколко. Ама иначе сигурно си пръв поклонник на Кунчев.

67

Анонимен

преди 4 години

Фундаменталното русофилство тегне като воденичен камък на шията на България.Докато заплахата България отново да влезе в зоната на здрача - на руския Гулаг - българите ще търсят спасение на Запад - Европа, Америка, Канада,...но никога руския Гулаг !

66

Анонимен

преди 4 години

До gf hf mf :>Много са добре японците. Средната им класа живеят на площ колкото телефонна кабина, а смисълът на живота им да е да работят, работят, работят и да боготворят началника и компанията си. Толкова са добре, че ако не подремнат в метрото, припадат на работното си място. Но щом толкова ти харесва, пожелавам ти го. При това, само българите в Япония са няколко хиляди и е пълно с нелегални имигранти от Азия, но понеже живеят като *** затворен по фабриките, значи не съществуват.

65

Ибн Ебн

преди 4 години

Аз моя да кажа дори на твойте баби и прабаби имената.Джевдет,Салим,Мусра,***,Микура и Минетъ!