210

от холандия

преди 4 години

Статията е абсолютна лъжа и пропаганда! Аз живея в Холандия страна с едни от най високите наеми в света, страна с 18 мииона население и територия само 44 хил. кв.м и въпреки това за 900 евро може да се наеме двустаен апартамент обзаведен по холандски и към това са включени тока и водата както навсякъде тук

209

Анонимен

преди 4 години

къщата на детето ми и зет ми е 600 000 евро.30 000 комисион за брокера и нотар.такси.същата на село у нас полусрутена с двора 2300лева

208

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

"Жалко" е да сравнявате Държава,която се развива НОРМАЛНО,със "Държава",която някои "индивиди" я превърнаха в "ТЕРИТОРИЯ" и най-вече в "ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ"!!!!!!Каквито и статий да пишете.Какво и да говорите и да си "чешете езиците".Има интернет и са отворени границите.Обиколете Европа и тогава "сравнявайте"!!!!Когато си ......навсякъде ще си "прецакан"!!!!!!!!!!!!

207

wien

преди 4 години

До 123750 евро + 50 газ + 50 ток + 20 вода + 100 обслужване смет и т.н.= 970 евро. заплата 1200 евро после фотосинтеза. Я не ми ги разправяйте на мене тия. Кажете истината, един работил като инженер на година получавал 140 000 евро това 11 666 евро заплата всеки месец, г-не/г-жо в германия неврогируг взима 6000 евро заплата не ми ги разправяйте на мен а като се върнете на великден на село в хорамага ще ги разправяйте тия

206

Анонимен

преди 4 години

Някой ги излъгал, тръгнали, мазе 900 ? айде стига вече. Това, че накой вярна на някой си, какво да направим. Една фондация беше направила социален експеримент, набираше събирачи на зелен хайвер и бяха заляти от желаещи включително висшисти. Очевидна измама, иначе българити са големи тарикати. Плащат ей така на обява за да работят в чужбина.

205

wien

преди 4 години

До Поредният миячМай си прекалил с нулите

204

Анонимен

преди 4 години

На тяхно място бих си купил някоя обемна "тарантайка" с пет врати за 900?!Нещо като "мобилен дом" от типа на "дядовата ръкавичка, вместо да плащам всеки месец същата сума за Едно легло в някое мазе!Поне за пет - шест месеца докато натрупам финансов капитал.

203

Да

преди 4 години

Ох, хайде стига глупости и пропаганди. Навсякъде по света нискообразовани и нискоквалифицирани са експлоатирани и живеят в мизерия. И в България има на минимална заплата и такива с 120К в евро годишна заплата (и са доста, не са изобщо малко, както някои си мислят, и не са топ мениджъри, а просто отличавали специалисти в своята област).

202

Анонимен

преди 4 години

Мързеливковци. Елате си в България в някое село по ваш избор---Мързеливковците взели, че избягали от места, на които няма работни места.

201

Анонимен

преди 4 години

Никаква лъжа не е. Става дума не за законно наети жилища на пазарни цени, а за приютяване на черно на лица, които не изпълняват условията за наемане, нямат нужните документи и никакъв шанс да получат каквото и да е жилище, да не говорим в Мюнхен. Има достатъчно разкрития от немски медии за настаняване на организирани групи просещи роми на дюшеци в мазета на баснословни цени. От всяка мизерия някой намира да прави печалба.

200

Пенсионер

преди 4 години

Германия е за германците , а България е за българите.Всеки до си знае мястото.

199

Чича Ви

преди 4 години

Мързеливковци. Елате си в България в някое село по ваш избор, ще имате всичко. Вашите баби и дядовци са гледали по 4-5-6 деца в хубави, подредени, спретнати къщи. Разликата е, че тях не ги е мързяло.

198

Анонимен

преди 4 години

Германия си е Германия, но ако някои си мислят че търсят специализирани кадри, дълбоко се лъжат.Естествено има тук таме някой българин завършил образованието в дойча да си намери хубава работа, но там се търсят работници за черната работа, понеже немците не искат да я вършат.

197

123

преди 4 години

Пълни глупости! Напълно тенденциозна статия. Няма кой да се върне от Европа в мутренското BG. Евентуално след пенсия някой може да се върне за малко. За 750 евро се намира малък апартамент в центъра на Берлин.

196

PhD

преди 4 години

Действително за интелигентен човек навсякъде по света е добре. Особено ако е собственик на имоти. Няма нужда да се гърби . Винаги има кой да му работи черната работа. BTW - богатите не бият тъпана колко пари имат.

195

!

преди 4 години

Поредната новина от хибридната война на Путин. Германия е държава с ред и всеки здравомислещ знае че това не може да се случи в държави като Германия, Франция, САЩ или ВБ. Стига с тези анти европейски новини които дразнят и са благодат за русоробите. Само в Раша и Чайната се спи по мухлясали мазета като животни. Държави с по над 2000 евро или долара заплата трябва да си психично болен за да живееш в мазета.

194

Родоотстъпник

преди 4 години

Така е, началото е трудно, и аз започнах преди 10 години като сервитьор за да връзвам двата края, сега работя по професията си - електроинженер в завода на Бош в Щутгард, заплата 110000 евро годишно, изплащам апартамент и 2 автомобила мерцедес. Това с честен труд в България е невъзможно.

193

Анонимен

преди 4 години

Къс сигурност нещо искат да извлекат от този материал ,но Германия е голяма там където съм аз сме около 1000 -1 100 човека от българия и няма ни един да спи на улицата и да не работи за самостоятелна къща плащам 800?отделно ток вода и газ 200?.

192

Поредният мияч

преди 4 години

До СтелиAбсолютно правилен коментар... В момента ръководя работници от много различни нации и примерите за успели да се уредят в Германия са много... НО тези успехи са плод на много труд, едновременно учение и реална преценка (много от тези хора не са получавали повече от 2500 Евро годишно). Първите две години не бяха лесни и за мене и жена ми, но сега с немски език, БГ диплома и желание животът изглежда по много по-оптимистичен начин... преди 5години доход 12000? мин. година над 140 000?

191

АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ..

преди 4 години

АМИ У СОФИЯ ДА НЕ Е ПО-ДОБРЕ, БЕ... ХА ХА ХА ХА ХА....У НАС ДОРИ РАБОТА НЕМА..!