47

джо

преди 4 години

До Анонимен 39 Нали при този вариант, ще можем да транзитираме и газ от други източници и вносители.Не може да искаш огромни такси като Украинците, просто ще те заобиколят. Такива съоръжения не се изплащат за кратък период. Важното е ниски такси и надежност, а когато има други доставчици с по ниска цена на газа ще се транзитира повече , съответно с по-големи печалби за нас.

46

Е!де

преди 4 години

пускайте газтъ че ше берете съчки по горите като *** братя от покрайнините и гетата и стига рсзни форумни калкулатори да разясняват де е сметката се работи или не и да има тръба или не - всичко е ясно газ трябва да има за да сме добре , договорете хубави цени с експертен неподкупен екип а не форумни философи да ми дрънкат криви сметки. че за другата зима с тея китайски климатици и чуж ЕВН и ЧЕЗ сме пак за никъде

45

Анонимен

преди 4 години

Транзитните такси са умрела работа, защото по тия газопроводи има разходи за подръжка, персонал, охрана ...Ръсиш се с 3 милиарда лева и чакаш оня дето духa гората в СЛУЧАЯ! Единствено СМЕТКА от директна доставка имаш при условене че ти е необходима примерно 80- 90% от газта за собствената ти икономика и договориш съответно ниска цена от доставчика! А ние кво? Прекарваме 500 км ТРЪБИ...за кого.. за сръбия! Те това е " бизнис" мале, мале и чакай оня от гората да ти върне милиардите

44

Чебурашка

преди 4 години

До дО ЧЕБУРАШКА ОТ ГЕНАко можеш да смяташ и имаш самостоятелно мислене пресметне 3.5 милиарда заем и максимум 100 милиона лева транзит и разбери, че поне 25 години няма да видим файда от тръбата.

43

Чебурашка

преди 4 години

До ахаВсеизвестно е, че русофилите, освен българофоби сте и сърбомани, ама чак толкова лъжи за сръбския просперитет! "Бомбардировки, война",бла,бла..... ЩЕ ме разплачещ още малко. Да се благодарят, че много леко им се размина.

42

Анонимен

преди 4 години

До ахаСпомняш ли си 1990, когато ние туко-що излизахме от бай тошовия развит социализъм и взимахме по 180-200лв на месец?Тогава югославския динар беше вързан 1 към 1 за западната дойчемарка.И българите ходехме на куфарна търговия в пирот и нам си кваси паланка беше. Студувахме, мразувахме биеха ни, обираха ни, и се радвахме ако изкараме 50 "червени" и да ги обърнем в марки.Колко изпаднали сме били ТОГАВА.А ти ми разправяш - "последните 30 години".

41

Един

преди 4 години

Вааа, вече и сърбите се гaврят с нас! Излиза, че да те бомбандират американците е по-малко вредно за икономиката на една страна, отколкото да те управляват гербави.

40

Варна

преди 4 години

Гледах го в тубата цялото тържество, Бойко изглеждаше много притеснен.Най големия момент беше как припкаше около Путин и заговори на руски.Както и да е, явно винаги великите сили ще определят бъдещето на България.Пустата ни територия е разположена така че все пречи на някой.

39

аха

преди 4 години

мини един път през Калотина тогава и не робувай на предразсъдъци не сме цъфнали и Сърбите не са на едно и същото дередже сме и Румъния си е мамалигарска работа според мен видим просперитет има от Словения и Австрия нагоре на запад тук сме балкански батак незнам за къф Бг просперитет дрънкате и къф цвят да сме пред Сърбите като сме същите и ше ни изпреварят дори и без ЕС както е тръгнало и щот се крадем и лъжем помежду си ама много много управниците най вече не е само Герб вече 30години се лъжем

38

Анонимен

преди 4 години

До ахаВикаш при Жан Виденов бяхме много по-напред от Сърбия.Дойде ГЕРБ и станахме назад от Сърбия.Тц, тц, тц.Акъл за 2 стотинки нямаш.

37

Анонимен

преди 4 години

До джоТранзитните такси ще са МАКСИМУМ 40 милиона на година. А цената на тръбата за България е 2 милиарда. Сам направи сметка, ако разчитаме на тези транзитни такси, след колко време ще се изплати.

36

дО ЧЕБУРАШКА ОТ ГЕН

преди 4 години

аБЕ ти само 3.5 милиарда лева ли знаеш-друга цифра знаеш ли.Всички искат да строят Турски поток ,само ти и твоито американски сорес-тролчета ,знаете ,че това не е изгодно за България.Я разкажи защо в САЩ устроиха импичмент на ТрЪмп ?(Подсказвам=за газова търба е ....косвено ) Давай ти си -да те чуем за импичментта на Тръмп... !

35

аха

преди 4 години

ама Сърбия е след войни и бомбардировки и без ЕС на същото ниво дето сме ние - смятайте кви управници имаме вече 30години и нагоре не е само ГЕрБ всички са крали и некадърници

34

Анонимен

преди 4 години

33 отдавна нямам път през калотина, моста на Видин през Румъния в Европа! Айде не показвай една магиграла като пример, щото преди 20 г в западна РУМЪНИЯ НЕМАШЕ никакви пътища, а мини сега е ще ти падне каскета. Сърбите са ПО- ЗЛЕ от Бг това е факт и е ИДИОТСКО да се твърди обратното

33

Анонимен

преди 4 години

До ахаНещо да кажеш за таксата на сръбската магистрала?Щото по българските магистрали за 50Е си караш цяла година.

32

джо

преди 4 години

Пак се пишат глупости. Нашия министър на енергетиката ,още в началото на годината, заяви, че Руски газ за България ще се доставя от Турски поток, защото от тази точка, ще е по -евтин. По продължението на газопровода към, Сърбия, Австрия и другите държави ще ползваме комисионни по договор, както всички доставчици. Ако спрем строителството на тази тръба, то ще е само в наша вреда , защото ще прокарат трасе през Гърция и Северна Македония. И тогава няма да има транзитни такси.

31

аха

преди 4 години

и Зайчар и Пирот и Ниш околиите и селата изглеждат близко до стандарта на северозападнала България а Белград свети повече и от София а сръбската магистрала за Европа е по-хубава от наща до морето - извод въпреки да не е в ЕС Сърбия си е на същото ниво както България явно по-малко крадът политиците и се бачка щом направиха двойно и тройно по ефтино и бързо участък магистрала до калотина и газопровод са направили нас чакат да пуснем тръбата и да се въртим между САЩ Русия пускайте газтъ има файда

30

Анонимен

преди 4 години

Добре бе хората(Русия)имат стока (газ)която има пазар в Европа,България има възможност да бъде част от трасето на руският газ,строителството на газопровода на стойност 2.7 милиарда лева сДДС е финансирано от арабите Аркад,изплащането на същият ще приключи след десет години от транзитни такси!

29

Чебурашка

преди 4 години

До До чеьурашката от геКомпресорните станции, които трябва да бъдат минимум две според теб без пари ли струват българофобче? Защо не рева, когато Бойко 10 години бавеше да направи 40 километра газова връзка с Гърция а сега, когато трябва да плащаме 3.5 милиарда лева за 20 години ревеш? Защото за безродната руска пета колона руските интереси са над всичко ли?

28

До чеьурашката от ге

преди 4 години

я пак пробвай ,това че пишеш фирмите не значи ,че поослъгваш или пък грешиш.Линията -трасето е 474 км и го печелят арабите с италианците за 1.3 милирада евро,а това не е 3.5 милиарда лева -а е 2.5 милирада лева.Ти един милиард елев май го нямаш за нища и трябваше за 250 дни да го осъществят ....след това го взеха други за 1.4 милирада...и тука започна една бг работа ...Газта ако мине през България,то крайният потребител )физ лице,ще има намалените с 5 % на цената на газта.