65

Анонимен

преди 4 години

Точно, защото са по-сигурни (или си мислят, че са сигурни) - те правят повечето катастрофи !ФАКТ от елементарната статистика !

64

Анонимен

преди 4 години

Сега преброих колко са жените шофьори и колко са мъжете, на улицата пред мен. За 7 минути минаха 35 коли и само една се шофираше от жена. Е, виждал съм и жени зад волана.

63

Анонимен

преди 4 години

На практика във всички семейства, които познавам мъжът навърта стотици и хиляди пъти повече километри от жена си. После ще ми твърдят, че жените били по-добри шофьори, базирайки се на бройка регострирани шофьори.

62

Анонимен

преди 4 години

Принципно жените правят много повече рискови маневри от мъжете, но не съзнават, че ги правят. Затова и тази статистика показва, че жените загинали на пътя са поне 5-10 пъти повече от мъжете, на базата на изминатите километри, а не на кой има шофьорска книжка, както е в статията.

61

dfdbfdbf

преди 4 години

Това е стъкмистика, и моята жена е шофьор но за последните 10 години е карала 10 километра веднъж. Пък аз за десет години около 100 000 километра.

60

Анонимен

преди 4 години

При 10:1 съотношение на загиналите мъже:жени, очевидно жените са много по-лоши шофьори, защото реално по улиците и пътищата на 50-100 мъже шофьори има една жена шофьор.

59

Анонимен

преди 4 години

Има мъже които са склонни да правят рискови маневри .Затова така излиза статистиката.Представете си маневра с 1 процент риск, за един автомобилен състезател които прави 100 състезателни обиколки ,това означава сигурна катастрофа.И за това те не правят никакъв риск дори и толкова незначителен.А жените по принцип не правят рискови маневри не защото имат опита на състезатели а от внимателно каране.А мъжете само ако имат нужната подготовка да не правят рискови маневри.

58

Крум

преди 4 години

Често давам предимство на жени, както и на мъже - обикновено ляв завой или престрояване. 75-80% от мъже благодарят за това. Процентът жени, които го правят е едноцифрен. Най-вероятно не осъзнават какво се случва.

57

Анонимен

преди 4 години

Е, според това, което виждам по улиците съотношението на шофьорите по пол мъже: жени е доста по-голямо от 10:1, може би 50:1

56

Жорж

преди 4 години

А виждали ли сте горящ съединител за 300 метра каране при излизане от подземен гараж? Познайте пола на водача ?

55

Анонимен

преди 4 години

В София на 1 жена шофьор по улиците виждам 25-30 мъже шофьори, а в провинцията 50-100 мъже шофьори. Едно е да имаш книжка, съвсем друго е колко шофираш.

54

Анонимен

преди 4 години

Казват ми, че ако Мохамед има шофьорска книжка и всеки ден кара петте си жени по 100 км на ден и жените му също имат шофьорски книжки, но не шофират, според КАТ те са безкрайно по-добри шофьори, защото нямат нито едно нарушение, а Мохамед има 1, 2 или повече нарушения. Съотношение на шофьорите мъже:жени е 1:5.

53

Статист(ик)

преди 4 години

Къде е тая статистика? Искам да видя среден брой произшествия на милион километра на човек. Винаги давате само брой произшествия на човек, което е доста грешно при положение, че мъжете въртят средно 3-4 пъти повече километри.

52

Мъркуч

преди 4 години

Ако мъжете спазват на 100% знаци и маркировка, катастрофите ще са 1% от тези в момента и те ще са причинени от разсеяност поради скука.

51

Анонимен

преди 4 години

Средно на ден мъжете шофьори изминават 400-500 пъти повече километри от жените-шофьори, т.е. загиналите мъже трябва да са 400-500 пъти повече. Кой ли е по-добър шофьор ....

50

до 48

преди 4 години

Жените нямат добро пространствено мислене, затова им трябва повече обучение , но мъжете нямаме способност да мислим за няколко неща едновременно което за жените е интуитивно и лесно, ако мислиш да копираш това поведение на жените няма да ти е лесно.И да в многозадачните работи едновременно изпълнени те ни превъзхождат .Лично аз се дразнех на времето на жена ми която като тебе си мислеше, че щом тя може многозадачно да изпълнява нещата и аз мога.

49

Чуксел

преди 4 години

Най обичам да видя жена зад волана да говори по телефон, да се гримира или и двете, А детенцето и да седи отзад в столче. Пожелавам на всеки мъж такава жена.

48

Реалист

преди 4 години

Бъркат броя на жените и мъжете с шофьорски книжки с броя на шофиращите по пол в даден момент. Принципно в България мъжете шофиращи в даден момент са примерно 200 пъти повече от жените, а загиналите в катастрофи жени били само 9,7 пъти по-малко, т.е. жените са примерно 20 пъти по-опасни шофьори от мъжете. Това и без статистиката се знае от всеки шофьор, който като види жена зад волана, гледа да бяга по-далеч от тази кола, за да няма проблеми.

47

Анонимен

преди 4 години

до 48 Да, може едновременно да се гримира, да говори по телефона да си оправя косата и да се нахaка накрая някъде.

46

Котьо

преди 4 години

Веднъж видях жена да паркира успоредно за 3 секунди, аз не мога така признавам. Братовчедка ми кара като мъж, баща и беше инструктор. Шефката ми като се возя с нея си цъкам в телефона, когато кара мъжът и, се държа здраво. Има жени карат прицепи, гледайте в тубата. Дъщеря ми на картинг дрифти и не натиска спирачка.Жена ми има книжка, но не кара, направо умираш от страх. Ами от 20 милиона жени, които съм видял на пътя, това са седемте изключения.