59

Анонимен

преди 4 години

В статията пише, че великият нерушимий СССР през 80-те имал по слаба икономика от тази на малка Япония без природни богатства. А какво ще кажете за Китай по това време? Те бяха даже по зле от велика Монголия. Сега видяха малко лоши долари и им порасна работата, а китаеца от беден по беден. Минимална работна заплата в Китай е 150?, малко по голяма от тази във великата русия - 100?. Ама видиш ли, вика един русофил тука, можел си да си купиш много нещица в русия и Китай с това богатство ха ха....

58

Анонимен

преди 4 години

До Наблюдател 66Да бе да........Китай НИКОГА И НА НИКОГО НЕ Е ДИКТУВАЛ КАК ДА ДИША! А още по-малко пък ще се заемат да учат на това руснаците! Те им ядоха попарата веднъж и знаят много добре какво ще стане! А колкото до СССР - през 80-те години той беше най-могъщ, повече и от краваристан! Но му подляха вода със щуротиите, че си нямал дъвки, банани и тоалетна хартия! И такива продажници като нашите си разрушиха страната! Въобще статията е т.ъ.па....сега именно се създават регионалните блокове!

57

Да видите колко

преди 4 години

Е готино да плащате за глупости дето сте ги правели под чуждо влияние! Значи принципно не ме кефи това, но сте злоупотребили многоооо зле и сте се забавлявали с неща, които са нанесли много щети! И лошото е, че още искате да натопите мене за това и да ме изкарате лошия в страшния филм!

56

Наблюдател

преди 4 години

До ИдеалистОбикновено руските *** реагират като теб под хибридни статии от анонимен източник, в които са цитирани едно-две имена на "американски експерти". И свиквай да пишеш "Браво на Китай!" защото скоро ще диктува на Русия как да диша и с какво да се храни.

55

Идеалист

преди 4 години

Браво на Китай! Долу САЩ!

54

Така ли ще играем?

преди 4 години

Един месец преди да дойде мишката ***? Е сега ти пращам коледни подаръци!

53

Айде дърто...

преди 4 години

Изпили си кафето? Чудесно ...

52

Анонимен

преди 4 години

Дони Тръмп е най-добрия президент след Рони Рейгън.Точно така се прави.Америка е балансът в света без тях всичко ще е анархия.

51

И баба си използва

преди 4 години

Да отърве кожата ама не .... Няма да мине тоя път Алекси ...

50

Анонимен

преди 4 години

Америка много обича да създава икономики. 20-те на миналия век създаде СССР, края му и началото на този - Китай. И после има рев "Леле какво стана, ние го пуснахме под масата, то ни се качи на главата!". Трудно ще преодолее китайската инерция, защото тя се опря на елементи на класически консерватизъм. А САЩ се набутаха в блатото на социалният неолиберализъм и едва ли Тръмп ще успее да ги измъкне, защото ще е необходима много болезнена реформа.

49

Грегор Клегейн

преди 4 години

Kитайската икономика е зависима от износ. Ако не изнася не би могла да оцелее. С други думи китайската икономика зависи от милоста на другите държави да изкупуват *** които произвждат. САЩ е най- големия клиент на Китай. Китай е бедна държава с 1 млрд гладни гърла. Докато САЩ нямат такъв проблем. Те изнасят само 14% от икономиката им 7 от които за Мексико и Канада. Германия има същия проблем между другото. 50 % от БВП-то и е износ.

48

Абе не ви е срам ...

преди 4 години

Все на мене ми се пада да ви оправям бакиите след заплахи и тормоз и побой. Ще си го получите и няма какво ... Разбирай се с ходещите мъртви. Аз си искам чантите!!!

47

Тоя с бана в Блиц

преди 4 години

След Баал, след всичките ***, след всичките глупости, все едно си нямаме друга работа като оцеляване, ами да се занимавам и с тия двамата ***. Приключени сa ...

46

не може да бъде!

преди 4 години

Всички експерти казват,че икономиката на САЩ е чудовищно силна.Аз им вярвам,но все пак се питам,защо американците не позволяват на китайците да внедряват 5G!?Защо се опитват да спрат Северен поток-2!?Защо ВВП на САЩ е 70% потребление/това са официалните данни/,а ВВП на Китай е 70% производство!?Дълговете на САЩ -23трлн .USD -държавен дълг,14трлн.потребителски и 12трлн корпоративен!?По учебниците за силата на икономиката пише друго!?...За военната мощ и скоростта на печатане на долари -да!

45

анализатор

преди 4 години

Да се знае!В София при връчването на титлата доктор хонориз кауза на великиятХ.Пинтър в интервю на въпрос каквае според него американската философия отговори,че се свежда до едно-целуни ми *** или ще ти разбия муцуната!От поднебесната няма кой да го лиже.Остава краварите да си дръпнат очите А София тълпи евроатлантици с изплезени езици,готови за малки музикални форми-от всички цветове!

44

Анонимен

преди 4 години

До 46.Ало я сравни какво можеш да купиш и какви сметки може да платиш с тези бг хартиики и ела да видиш какво може да купиш тук в Китай за тези 200 долара. Тук няма ДДС върху продуктите и стоките както и на тока и горивата. Цените са три пъти по ниски от твоите в мутроландия. Когато пишеш глупости първо провери как стоят нещата. Щото аз живея в Китай от 15 години. Тук триполовите от Брюксел не дават заповеди както на вашите Мутри в Бг.

43

ПЕРНИК

преди 4 години

Същото е и в Перник - Правителството води Война със Собствените си Граждани .Трябва ГЕРБ да свали от Власт Борисов . Те не искат да ни видят и чуят - Министри , Държавни Организации . Хуманитарната Криза НЕ МОЖЕ да се реши от Правителството - да подават оставка , докато не сме ги принудили , и да идват Следващите Партиици - и за тях ще има Винкел ако само крадат като Борисов .

42

Тиква Бокова

преди 4 години

Незнам за Россия, но знам че билгария е днствената '''членка''' на ЕС , където инфлацията за последните 30 години е в рекорните 300 пъти (за машаб 1 път е по 100 процента ) !!!В Градския Транспорт билета 1989 г. беше 6 стотинки , днес е 1.80 лв = НАЙ-ЕВТИНИЯ !Хляба беше 12 стотинки ..по 10 = 1.20 лв най-евтиния.Стандарта и индексацията в ПЕНСИИТЕ Е КОСМИЧЕСКО ГЕНОЦИДНО НЕРЕАЛЕН , в ЕС = Стандарта пенсия <> Заплата е 60 към 100 проценто..ТОЕСТ ЕДИН ГЕРМАНЕЦ ВЗИМА 60 ПРОЦЕНТА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ.

41

морски

преди 4 години

Китайски турист - добър турист !Възпитани и вежливи хора.

40

Анонимен

преди 4 години

Във великият Китай минималната работна заплата е от 150 до 200?, а в България е вече 305?. Голям гигант е Китай, ама какво ще правят когато китаецо поиска да живее като българина поне.