25

Барселона

преди 4 години

Много сме далеч от човешкото отношение.В Германия примерно на стоки които след ден или два им изтича годността се изкарват пред магазина и се оставят който иска да отиде и да си вземе...Било хляб торти,консерви,грозде..Просто там от глад няма да умреш...Няма...Тук место да го хвърлят можеше или на някой дом или социална служба.Далече сме от тези неща...

24

Анонимен

преди 4 години

Върху брак също се плаща ддс за най-мнителните да поясня.

23

Малка пекарна

преди 4 години

Хора, които нямат представа е редно въобще да не коментират! Една баничка нямам право да дам безплатно! Не че ми остава много стока, не че ще ми обърка бизнеса, но ако си раздам останалата продукция, която така или иначе изхвърлям, влизам в много, ама много рискова зона! Опаковам ги, слагам ги в кашон, но НЕПРЕМЕННО в контейнер! Така си "връзвам гащите", че не нося отговорност! Разберете, страшно е ако ме подпукат за оставена храна нерегламентирано!

22

Анонимен

преди 4 години

До пстИ каква е разликата между чанта и хляб, би ли обяснил другарю модерен либераст?

21

Анонимен

преди 4 години

Лошия е този който работи, добрия е онзи който го мързи и псува онзи лошия който работи, че трябва да храни - това са днешните изкривени ценности драги ми деца.

20

Замислен

преди 4 години

Ей, я се спрете със сълзливите дуднения! Да сте виждали "Gucci" да си пускат залежалата стока на символична цена ?! О, Боже, пък да я раздават ?! Чантите /примерно/ се изхвълят, като преди това се смилат грижливо, а Gucci може да си разреши благотворителност. Именно поради това, че е бранд!

19

Анонимен

преди 4 години

тоя от далече мога да го позная че не струва като човек....прави се на много екологичен, защото клиентската му маса е такава...ония дето дават 5 лв за хляб не си купуват кисийки, но същевременно си купуват чипс с опаковка, мляко в пластмасова кутийка, безалкохолно в туба....сумарно пластмасата от опаковките е 100 пъти повече, но те кисийка не искали...комплексарските бг историйки от фейсбук

18

Зарко Попа

преди 4 години

Хлябът е стока, като всяка друга, и ако не се реализира, подлежи на брак. Ако почнеш да го раздаваш преди да се развали, куп хора ще спрат да ти купуват пресния, да чакат подарък. За бедните си има държава, да им помага, това не е ангажимент на бизнеса, стига с тези левичарски сиромахомилски дуднежи, защо не се загрижи някой за нормалните хора, а все за аутсайдерите милеете.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен""не АКО, а КОГАТО получи такава инфекция, като го побара некой авдокат, подадат сигнал до ХЕИ-то и ви хлопнат кепенците, мда." - Toчно за това храната от ресторанти, пекарни и магазини не се дарява, а се изхвърля в кофите!!!Да по света има много гладуващи хора, но има и много Контролни органи които лицемерно милеят за хората а забраняват дарението на храна с изтичаст срок на годност!

16

Qwerty

преди 4 години

В Холандия правят бира от такъв хляб. Иначе човекът е реагирал правилно.

15

Анонимен

преди 4 години

До Зарзавата..........Защото ако някой клош вземе, че получи чревна инфекция, че съм му дал безплатно храна............Напълно сте прав, но не АКО, а КОГАТО получи такава инфекция, като го побара некой авдокат, подадат сигнал до ХЕИ-то и ви хлопнат кепенците, мда.

14

Анонимен

преди 4 години

Достойно е да се извиниш. А за това да не се случва повече подобно нещо, трябва всички ние да помислим като общество. Лошото е, че онези, на които е вменено да улесняват благотворителните инициативи, са най-големите безхаберници.

13

Одобрявам

преди 4 години

Добро маркетингово поведение, грамотно. Е, това е "поемане на отговорност", с което не се поема нищо, защото не го грози абсолютно никаква отговорност, но да оценим, че все пак си е направили труда. Човекът демонстрира и добри пазарни рефлекси - не хубаво, ако фирмата има пренебрежително отношение към основния произвеждан от тях продукт, демек от една страна произвеждат Хлеб наш насущний, а от друга, видите ли, аре хоп в кофата за ***,

12

Зарзавата

преди 4 години

Разбирам хлебаря от гледна точка на маркетинга. Пострада му бранда. Аз такива проблеми нямам! Изхвърлям плодове и зелечуци всеки ден и дори през ум не ми е минавало да ги раздавам безплатно! И ми е взе тая дали ще ми скачате! Защото ако някой клош вземе, че получи чревна инфекция, че съм му дал безплатно храна, макар да не е от моите плодове и зеленчуци, ще ме съсипят чисто законово! Ще ме разкатаят!

11

Анонимен

преди 4 години

ДО 7Сега е капитализъм,защо сме НАЙ-БЕДНИ ????Преди капитализма образованието беше достъпно за всеки.Здравеопазването беше ГАРАНТИРАНО И ДОСТЪПНО!Нямаше хора,спящи по пейките,или на земята.Сега ги има.Защо охраната на депутат на ден струва повече от храната на 500-600 бездомници???

10

Анонимен

преди 4 години

Чест прави на човека, че поема отговорност.

9

Анонимен

преди 4 години

Около два милиона вече преживяват в оскъдица и мизерия. Да се изхвърлят хранителни продукти е безобразие.

8

Наблюдател

преди 4 години

Браво на човека! Не се крие и приема градивна критика! Приема грешката и ще се постарае да не се повтаря. Така се прави! Както се казва лоша реклама няма.

7

Някой

преди 4 години

Искам да кажа на хлебаря, ако случайно чете тук, че оправданието за трудната процедура по дарение издиша. Какво пречи, да напише, че ги е хвърлил и да ги раздаде на бедни хора - има много и по улиците даже стоят! Ако човек има желание се намира и начин. На това, което изхвърля , плаща ли му ДДС ? За него ще е все тая дали е в кофата, или е на масата на някой беден човек. НО за бедния човек не е все тая...

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1"_Той българина предпочита да хвърли храната отколкото да я раздаде._"Не само Българина - ти виждал ли си МакДоналдс? Всичко в съвременния свят е лицемерие. Ти имал ли останала храна в хладинлика? - Къде да я дариш? - На кого?Но като ти чета лицемерното ти изказване сигурно ще кажеш че ти никога не изхвърляш храна и си изяждаш всичко до последната троха.Както и да е прав ти път и всичко добро!