177

Анонимен

преди 4 години

От тази година съм с климатици Fujitsu General енергиен клас A+++ с R32 фреон. Много добри, препоръчвам.

176

Анонимен

преди 4 години

Бе по-дибро отопление от парното няма,уви в нашия нов блок, планиран за парно и с изградена инсталация трябва да събереш 2/3 от *** за да се включително. Другите входове имат и са си добре, нашите сельовци накичили евтини и раздрънкани бучащти климатици по терасите та зимата може да изпаднеш в нервна криза, когато решиш да спиш.

175

Anon

преди 4 години

Проблема е, че освен ако е от висок клас инвертор като падне под нулата и само върти електромера а топлина почти няма...

174

Анонимен

преди 4 години

До МдаХе се коси за нас българите а си ходи в твоята държава ако имаш такава или мълчи и не мрънкай като ученичка. ЯСНО ЛИ ТИ Е МУНЧООО?

173

Анонимен

преди 4 години

В стар панелен блок си е чист мазохизъм да си на парно------- В стар панелен блок всякакво отопление е безсмислено. Тези блокове са измислени да ползват отпадъчна топлина от ТЕЦ-овете. Навремето живеех в панелка, където нямахме кранове на радиаторите и като станеше непоносимо горещо, отваряхме прозорци. Но пък нямаше топла вода и майка ми грееше вода с бързовар.

172

Анонимен

преди 4 години

В стар панелен блок си е чист мазохизъм да си на парно, ако не те краде съседа те краде топлофикация, един познат плаща само за сградна инсталация 80лв. на месец, което е безумие, аз за 150 топля 80кв. на ток.

171

Мда

преди 4 години

Българинът е доказан "Професор" по всичко! Който иска да се понаучи и да поразбере за отопление, ефективност и някои принципи на термодинамиката, да вземе да попрочете - данни много!Ама не профанските мнения под сия статия или пък друг "многознаещ" форум..

170

оловния войник

преди 4 години

Парното в София си е най-доброто решение! Аз си го пускам на макс и цяла зима ни е топличко и чистичко. Гореща вода - мигновено! Плащам си колкото ми начисляват и от години никой вкъщи не е боледувал! А тъпите стиснати *** и нечистоплътните им мирзливи жени все искат нещо метър да минат, сакън пари да не дадат. Духайте супата с бучащитите си климатици, дрЪва и други ***. Мизернците си остават такива до края! Умират в мизерия от мизерията, която сами си причиняват, вонящи!

169

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Поредната анкета,която няма нищо общо с ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА,защото е правена непрофесионално и обхваща изключително малък периметър!!!!

168

Анонимен

преди 4 години

В България е ужасно да се живее!!!

167

Анонимен

преди 4 години

Ние ядем много боб ,и така се греем като пърдим нонстоп ,само съм предупредил домочадието да не палят дори цигара в стаята ,че има опасност от буууууууууммммммммм .

166

До: Злобен

преди 4 години

Пич,харесваш ми.Даваш изключително добра идея.Може би ще го направя и аз..

165

seira

преди 4 години

До az 150:НАЙ-ИЗГОДНОТО ОТОПЛЕНИЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ СЛЕД НАПРАВАТА НА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НА ЖИЛИЩЕТО (ВЪТРЕШНА!).ВОДЕЩИ РЕЗУЛТАТИ ПО ИКОНОМИЧНОСТ СЕ ПОЛУЧАВАТ ПРИ УПОТРЕБАТА НА ИНФРАЧЕРВЕНО ОТОПЛЕНИЕ СЪС СТЕННИ ПАНЕЛИ!ЗА СТАЯ 15-20 КВ.М Е НЕОБХОДИМ ПАНЕЛ, МОНТИРАН НА ТАВАНА С РАЗХОД 800-1000 w/h И ТЕРМОРЕГУЛАТОР.ВСЯКАКЪВ ДРУГ ВИД ОТОПЛЕНИЕ Е МНОГО ПО-СКЪП, А "УСЛУГАТА" НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ" НАПРАВО Е БЕЗУМНА!КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ХОРАТА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ "ТОПЛОФИКАЦИЯ", ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!НАРОДЕ!!!!!

164

Парижките Потайности

преди 4 години

На електромерът цената е фикцирана със закон, нощна/дневна. А Парното ти го хака даже и през лятото,защото всяко лято има ,,обслужване'' на системата на ТЕЦ-а,а и има и допълнителна ,,такса тръби''. Парното е незаменимо,и е най-доброто решение.Обаче само когато е държавно,и по време на комунизъм.Иначе на ток,чисти сметки,добри приятели.За доказателство идете и сравнете броят на гражданските дела в съдът срещу Електроразпределение и ТЕЦ,и ще ме разберете още по-добре.

163

МНЕНИЕ

преди 4 години

Един Климатик от среден клас - 1000-1500 лева , издържа около две-три години . Енергииния клас е А+++ - Тоест - само харчи ток , а не Отоплява . Този Проблем при Климатиците е заради новите Директиви на ЕС за Агента във вид на Газ - най Неефективния и Евтин ГАЗ .Това *чудо* може да отоплява Нормално 20-30 м2 , и то ако е изолирано и с въртене на Бацили в Помещението - Това са Вътрешноболничните Инфекции .Накрая Сметката за ток е по 1 лев за Киловат . Дървата и Въглищата се горят 2019 години

162

Злобен до 166

преди 4 години

А че ме настъпи по мазола! От години съм в Исапния но ме джаскат със сметки за парно. Е, няма спасение, но има леко отмъщение. От 3 години целогодишно всички прозорци в апаратмента в Бг са ми захванати отворени! Да изстиват тръбите макс! Едни комарници съм оставил. Съседи се оплаквали че им вее хлад от стените. Да вее! Нали плащам!!!

161

Г.Т.

преди 4 години

"Хората с по-малко пари залагат на дърва или пускат печка едва"Това от заглавието начло на стихотворение ли е?

160

Анонимен

преди 4 години

Аз се топля с греяна ракия.

159

Сметалото

преди 4 години

30% от жилищните блокове в провинцията са празни. Просто хората са в чужбина. И под "провинция" разбирам Русе, Търново и т.н. Да ама това че ги няма, не ги освобождава от това да плащат парното на другите. Централното парно като себестойност е по скъпо от това да се топлиш с нафта !!!

158

Gorskio

преди 4 години

164 братле, а енергото като не е монополист не ти ли начислява загуби и спонсорство на всички мур.гави клеенти на твоята сметка?