125

Стамат

преди 4 години

На който не му отърва да продава апартамента и да си купи къща.

124

Анонимен

преди 4 години

Понякога ми се иска и нещо със снетките за входа да се направи. Аз съм на 2-ри етаж и не ми пречи да плащам за асансьор, въпреки, че едва 2-3 пъти в годината го ползвам, но имам съседи, дето са 5-6 човека в апартамент и са на 10-ти етаж. На ден само го ползват 10-15 пъти и пак не искат да плащат сметка за входа.

123

Анонимен

преди 4 години

Апартаментите в такива сгради не са топлинно независими, тъй като топлината циркулира между отопляваните и по-малко отопляваните или съвсем неотопляваните помещения, се казва в решението, публикувано днес.Чай ся. Начи хипотетично, ако аз се отоплявам на климатик, тъй като сградата не е топлинно независима, мога да изисквам всички съседи да ми плащат, щото моята топлина циркулира повече или по-малко отоплявайки както техни помещения, така и общи части?!? Тия създава интересен прецедент!

122

СПЕЦИАЛИСТ

преди 4 години

Саниран панелен блок, апартамент с вътрешна топлоизолация, парно, нормални съседи, а не ******, нормално работеща абонатна станция във входа. Какъв е проблемът - топло навсякъде, ниски сметки, топла вода без ограничения. Същото на ток - тройно по скъпо и по студено. Същото на газ - сигурно тройно по скъпо, но и високо рисково, като гръмне газов бойлер става красота - входа го няма. *** вие си знаете , съборете я топлофикация и после ще има квич.

121

Русия

преди 4 години

ЗАпаднали наркомани!!Тия си къткат Суджука!

120

Анонимен

преди 4 години

Душманите от съда да дойдат в люлин да живеят на 5 градуса в панелка отопляема с ПАРНО. И тогава да решават. Може и Тиквата и Фандъчка да ги оставят на 200 лв пенсия на оцеляват зимата. Колко ли биха се самоубили?

119

Анонимен

преди 4 години

жалка територия наречена б.лгаристан

118

Анонимен

преди 4 години

СЕЛЯНИТЕ КОГАТО ИДВАХА В СОФИЯ 70-ТЕ ГОДИНИ ПЛАЧЕХА : В ПАНЕЛКА ДА СЪМ НО ДА ИМА ПАРНО, СЕГА КОГАТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ИСКАТ ДА МАХАТ ТРЪБИТЕ ПРЕЗ АПАРТАМЕНТИТЕ. КАТО ТИ ТОЛКОВА УМЕН КУПИ СИ АПАРТАМЕНТ В БОЯНА НА ГАЗ ОТОПЛЕНИЕ И НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВ ОТ ТЕБ

117

Анонимен

преди 4 години

До Младост- София;Продаваш си старата панелка с парно и за същата цена си купуваш жилище в същия квартал със същата квадратура, но без кръволоците от Топлофикация. Е да, ще се топлиш на духалки с претенцията за климатици, ще си топлиш вода на бойлер и ако си семеен ще се къпете през поне 3 часа, ще плащаш по 500 лв. за ток зимата и 150 лятото. Но ще живееш в ново строителство без душманите от Топлофикация. Защо старо жилище с парно е на една цена на ново без, сещай се сам ?!?

116

Стамат

преди 4 години

И всички адвокати на света да се съберат, не могат да оборят "Топлофикация".

115

Младост- София

преди 4 години

Правен и фактически АБСУРД!!! Страдаме 20 г. вече от тази безобразна "услуга", без радиатори, студ във входа и непрекъснато растяща сметка за топла вода и сградна инсталация!!!

114

Анонимен

преди 4 години

До некойСпри! Правото очевидно не ти е силната страна. Ти информирано и доброволно си купуваш жилище заедно с ИДЕЛАНИ части от прилежащи коридори, стълбище, асансьор, водна, отходна, електро, вентилационна и топло инсталации. С покрив, стени, мазета или тавани. По твоята логика, ако аз съм под теб и си инсталирам химическа тоалетна, що да не ти прекъсна тръбата за отходните води или да те карам да ми плащаш да не я прекъсвам? Защо най-гласовити са тези дето нямат елементарни познания.

113

Анонимен

преди 4 години

Затова по-добре в къща на село, отколкото в апартаментче в София. Колкото повече"софиянци" разберат това толкова по-добре за всички останали.

112

Анонимен

преди 4 години

До AnonimenЯвно си пропуснал, че в края на 90-те Топлофикация София смени тръбите. Постави тръби с изолация. И тогава кре т е ни сваляха от складираните тръби капаците, предпазващи от попадането на буклуци в тях преди да ги поставят. То *** сака само да ползва и краде. Он не моа да плаща и пази. Ама иначе дири косур навсякъде. И все некой го п ре е ба ва.

111

некой

преди 4 години

Явно в тази територия няма нито един читав адвокат да се заеме с този казус (доста ясен според мен)1) Ползват без изрично съгласие (на собственика) чужди имоти с цел печалба2) Не плащат за това че ползват по точка 13) Не само не плащат а искат пари за нежелана 'услуга'4) Няма начин да им откажеш!!! Това си е абсолютен ракет.5) Имаш само 'задължения' - при никакви 'права'!6) след като съм се отказал от Топлофикация - не съм 'страна' в договор - въпреки това ме карат да плащам!!!

110

Анонимен

преди 4 години

До AnonimenБългарина не разбра, че като е собственик има и задължения! Тръбите от абонатната станция нататък са етажната собственост! Има си закон за етажната собственост! Мая Манолова, че е объркала главите Ви си е Ваш проблем. Всички ремонти и поддръжка са задължение на етажната собственост! Няма ползваш, няма не ползваш! Шмекери! Ако може някой друг да им плаща сметките. И на всичко отгоре си паркират колите на асфалтирана общинска собственост и не им е ясно защо им искат пари!

109

Жо

преди 4 години

До Ilyan PetrovВСЯКА етажна собственост може да се откаже от услугите на Топлофикация с решение на Общото събрание.В нашата сграда, на Общо събрание, аз предложих да се откажем от Топлофикация, защото всички бяха недоволни.При гласуването, ОБАЧЕ, повече от половината искаха да останем към Топлофикация.Така е- хем сърби, хем боли!

108

проблема не е в

преди 4 години

общите части, а че ти начисляват загубите от праисторическата преносна мрежа плюс тези на отоплявали се недоброжелателни съседи - т.е. плащаш без да си се отоплявал цялостно

107

seira

преди 4 години

"ПЛАДНЕШКИЯТ ГРАБЕЖ" С ТОПЛОФИКАЦИЯ - СОФИЯ, ДАТИРА ОЩЕ ОТ ПЕРИОДА НА "ЗРЕЛИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" (Т. ЖИВКОВ)...ОЩЕ ТОГАВА ОТОПЛЕНИЕТО БЕШЕ НА НЕРЕАЛНО НИСКИ ЦЕНИ, ЗА СМЕТКА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ВМЕСТО ЗА СМЕТКА САМО НА ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОЛЗВАТ!ПО-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ ОТ ТОВА ИМА ЛИ?!ДА ВИ НАТРАПВАТ НАСИЛА "ТОПЛИННАТА УСЛУГА", А КОГАТО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НЕ Я ПОЛЗВАТЕ, ДА ПЛАЩАТЕ ЧАСТ ОТ ДЪЛГА НА "ТАРИКАТИТЕ" В БЛОКА, КОИТО ИСКАТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, НО ЗА ЧУЖДА СМЕТКА!УЗАКОНЕН ГРАБЕЖ!ДОКОГА?!НАРОДЕ!!!!!

106

Анонимен

преди 4 години

Ами пускате си парното и това е. Не разбрахте ли за толкоз години, че не ви е по евтино спряно парно и да се греете с печки. Те използваха нашата велика глупост и сега половината плащат същите сметки без да се отопляват