24

Шопо

преди 4 години

Не може да има македонски историци при положение,че държавата е на 20 години !!! Каква история,какви 5 лева ???

23

1212

преди 4 години

До вайло сфиннаряЕ те това сте вие. Когато не можете да докажете с факти тезите си, започвате с простотиите. Колкото и обиди да отправяте към България, истината е една. Татари сме били, мешавица и тн. Интересно като е така, защо всички революционери от ВМРО или са учили или са живеели в България, а бежанците от Македония след въстанието тръгват към България???

22

Осман

преди 4 години

Гоце Делчев е турчин! Айде сега се успокойте!

21

Този защо не каже

преди 4 години

кои наши историци измъдриха научни "аргументи", чрез които преди години оправдаха безумния управленски почин да се пише "македонец" в паспортите на хора от Югозападна България?Каква главоломна кариера направиха тези "учени историци"? Защо не каже, че именно те подбираха кой да работи в Института по история (сега Институт за исторически изследвания) към БАН. От тези "историци" и от техните настанени в БАН протежета зависеше съдбата и развитието на две поколения историци! Днес удобно се извъртяха

20

До 12 Маке !

преди 4 години

Пиринска Македония ще ви я върнем когато се слеете с Майка България !

19

Жална история

преди 4 години

Македонците като нямат своя история трябва да крадат чужда !

18

Всякакви може да са

преди 4 години

сърбите, може да не са прави, но 200 години не отстъпиха от своята шовинистична концепция, създадена по времето на тяхното Възраждане.А нашите "учени"? Ветропоказатели, поне тези, които направиха кариера - и те, и децата им, и други техни роднини, любовници и щедри мазници, които знаеха на кой професор да направят подарък или услуга.Затова по света сърбите имат лоби и винаги има кой благосклонно да обърне внимание на неоснователните им претенции.А ние? Колко пъти ни предадоха нашите "учЕни"?

17

Анонимен

преди 4 години

До skopje-beogradСус!

16

1212

преди 4 години

До vmroЩе ми кажеш ли къде са родени повечето четници загинали в битката при Ножот?

15

Друго е интересно

преди 4 години

Имаше български учени, които при никоя власт не клекнаха и не се съгласиха с антибългарските коминтерновски и други продажни теории. Но тези учени бяха трагично малко, особено в БАН. Няма смисъл да разказваме тук за подценяването, изолирането, тормоза, та дори и подигравките, на които биваха подлагани.Та нека този мастит историк да каже кои бяха тези удобно забравяни хора и кои д/педавци се пребоядисаха толкова пъти, колкото пъти се сменяха тежненията на властимащите.

14

провал на ГЕРБ и ОП

преди 4 години

Това е провал на договора на ГЕРБ и ОП с Македония и западните балкани, които и без това направиха много вреди на България с признаване на македонския език. Парижкия договор също не е поправен както Румъния ни върна Южна Добруджна и Тракия е гръцка а Босилеград е сръбски. Оставки!

13

история

преди 4 години

До vmroЦелия свят е треперел от монголите(татарите),но Волжските българи са първите,които успяват да разбият татарите(монголите),след което цар Ивайло от Дунавска България е сразил окончателно татарските орди,плющял ги е като маче у дерек през 13 век!А Куберовите българи се настаняват през 5 век в днешна Македония,след което се сливат с аспаруховите българи от България.

12

до 7

преди 4 години

Ако ще цитираш бай Радой Ралин... Имах честта да го познавам. Живееше до хотел Плиска и го засичах едно време. Все си мъмреше нещо. И драскаше с маркер в тролея. "Що за съдба нас ни чака, щом на власт сега е простака?"

11

skopje-beograd

преди 4 години

koga ke ni ja vratite okupiranata pirinska makedonija?

10

1212

преди 4 години

Георги (Гоце) Делчев сам си се е определил какъв е, така че няма място за спорове и полемики. А че македонците никога няма да се съгласят, че е българин, това е отделен въпрос. Всичко може много лесно да се оправи, просто е нужно да се погледне в архива на Османската империя-там си пише кой какъв е, кое село с какви жители е било и тн. Това обаче означава една новичка държава да останат без история. Е, вие на тяхно място няма ли да се дърпате?

9

кратка история на

преди 4 години

Кратка история на Македония - Бяха българи и след 1944г. с много кютек и бой от сръбска страна се събудиха македонци.

8

vmro

преди 4 години

prestanete da ja kradete makedonskata istorija i revolucioneri........vie si imate vashi tatari,kan asparuh i red drugi mongolo-tatarski heroi

7

Южен македонец

преди 4 години

Гоце Делчев е един и той е българин!

6

Анонимен

преди 4 години

Ако се премахне краденото от историята на великите буггари, останалото може да се напише на гърба на визитна картичка. И да остане място да се напишат и рецепта за супа!

5

Анонимен

преди 4 години

Само, че Гоце Делчев е роден в Кукуш (Килкис, Гърция) и понятие си е нямал, че някакви маке-факе-роми ще му копят кокалите.