25

Унуфри

преди 4 години

Държава в чиито училища все още се преподава, че Андрешко е положителен герой, хората си мислят, че плоския данък е несправедлив към бедните.Пример: Кадърен инженер получава заплата 10 000 лв. Плаща ДОД 1000 лв. С тези пари се плаща заплата на заспал чиновник, който връща в хазната 100 лв. Тези пари се дават "помощ" за безработен ром.Нещо неясно ?!?

24

V

преди 4 години

Да създадеш икономика до голяма степен е да можеш да управляваш парични потоци .Тоест да накараш хората които могат да вземат заеми които могат да връщат .ТОВА Е ЕДНО ОТ МНОГОТО НЕЩА КОИТО ГЕРБ НИТО ГО МОГАТ НИТО ПЪК ГОРАНОВ ГО РАЗБИРА ;) Та тва дет съм го писал е от фундаментално важно за една икономика значение. Прости тикви икономика и държава не могат да направят .

23

МНЕНИЕ

преди 4 години

България е смешка на фона на другите Държави - тези с 800 лева заплата искат премахване на плоския данък и повече данъци на тези с 3 000 лева заплата .Същото е и с Пенсиите - тези с 300 лева пенсия ( всички са работили 40-45 години) , искат намалване на Пенсиите на тези с 1200 лева .А в Новината става въпрос за супербогатите - с доходи стотици милиони долара месечно .

22

Анонимен

преди 4 години

До VГлупости,зараждащия се честен българския бизнес беше смазан още в зародиш и не банката е виновна,а започна с рекета налаган върху тях,да не би някой българин да си позволи да стане бизнесмен,ако не е от някоя групировка,всичко беше под контрол.

21

АнонимеН

преди 4 години

До ЙовоБРАВО! МНОГО ТОЧНО!!!ДА НЕ ПОВЯРВА ЧОВЕК , ЧЕ ИМА И ДРУГИ МИСЛЕЩИ ТУК!

20

Анонимен

преди 4 години

И какво ме интересува това?да кажат в България как живеят хората и защо тези над с заплати над 7 000 лева не плащат по-големи данъци

19

V

преди 4 години

,,бизнеса,, не може да краде заплати данъци и осигуровки за да се финансира. Има си институции за финансиране .Не трябва да става с кражба .Много е важно някой да повярва в тебе за да не стане като в България сулю и пулю ,,бизнесмени,, ама такива дет не можели да плащат данъци и заплати щото нямат идеите нито уменията да плащат европейски заплати та затова ще подбият цените на труда и готово без да се конкурират ще са чорбаджии.

18

Sichtpunkt

преди 4 години

Вървим в правилната посока.Както всяка сфера на живота, така и бизнеса трябва да се "реформира". Да се "реформира" преди всичко мисленето на нашите бизнесмени. Но точно това става най - трудно и бавно.Четете японският начин на управление, вече има достатъчно литература по темата. Оставете бардака на пpocтитутките!

17

Йово

преди 4 години

САЩ и Русия са две корено различни държави.1- САЩ е държавата с най много милиардери и колкото да се правят на филантропи нада ли са съгласни да им бръкнат в джоба(известни американски филантропи са Дж. Сорос, фамилиите Морган, Родфелер и Родшилт). Всичко това е просто прах в очите на бедните.2- Русия е държава в която ако Путин каже значи ще стане не каже ли значи няма да стане. Русия вече го е играла това с бедните(червените) и богатите(белите) преди 100 години и има опит.

16

V

преди 4 години

И на запад бизнеса създава работни места .Освен това плаща по 30 % данък ,по 1500 ? заплати и осигуровки върху тях . Как става ли ? Ами ползват и те като повечето хора в България едно нещо което се нарича ,,банка,, или друго нещо което се нарича,,борса,,Така или иначе само ако имаш идея в която някой да повярва може да правиш бизнес. Ако идеята е аз няма да плащам като европейските работодатели и ще осигурявам на минималната не би трябвало да се финансира . Просто герб са бандити и затова става

15

Десен

преди 4 години

Плоския данък е за общества с "чисти" и ясни икономически условия и принципи. В мафиотски държави облагодетелства, незаконно забогателите. Но какъвто и данък да се въведе в страна където корупцията е издигната в култ и бизнеса е "срестнал" с управлението й, там няма спасение. Там трябва да се реже до кокъл.

14

АнонимеН

преди 4 години

ТОВА Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ИЗТОЧИ И ОКРАДЕ ВСИЧКО ВЪВ ДЪРЖАВАТА И ТАКА ФАЛШИВИЯ ПУТЪН Е НАЙ-БОГАТИЯ ЧОВЕК НА СВЕТА !!!А ПРИБЛИЖЕНИТЕ ДО РЕЖИМА СА МИЛИАРДЕРИ И ВСЕ ОТ БИЗНЕС С НЕФТ И ПРИРОДНИ ИЗКОПАЕМИ ВСЕ НЕЩА НА НАРОДА!!!

13

Анонимен

преди 4 години

В САЩ хич не е концентрирано богатството първия 1 % никога не е бил по-богат. Понеже ФЕД налива пари в борсата и акциите на богаташите поскъпват, а средната класа обеднява.

12

Добронамерено

преди 4 години

В заглавието "плоския" е с пълен член граматически - плоскиЯТ.

11

Анонимен

преди 4 години

Ко ми цъкате минуси бе плоския данък обслужва единствено богатите. На никой не му пука за малкия бизнес който по принцип една държава трябва да стимулира.Плоския данък, дава възможност за развитие на нови бизнес начала и тяхната състоятелност във времето. Това което твърдите е неистина. Как дадена българска фирма би се конкурирала на международният пазар, след като колкото повече се развива повече и се "режат крилата". Бизнеса създава работни места.

10

Анонимен

преди 4 години

Така се прави под предтекста, че ще облагаш богатите въвеждаш и данък за останалите, ама боготите си имат офшорки и фондации и не ги бърка да му мислят сиромасите.

9

V

преди 4 години

Ако го въведат в България само мафията герб ще удвои бюджета .Аз предлагам такъв данък за служители на държавна хранилка с над 3000 лв на месец .

8

Анонимен

преди 4 години

Подобен ултрарепресивен данък никога няма да бъде прокаран в САЩ, ще стане гражданска война там. Като цяло държвата не трябва да се меси в икономиката, кой пари има, си негова лична работа и отговорност - не може да слагаш тавани, не може да подравняваш, от това никой няма да спечели. Американските комунисти от демократическата партия, тръгнаха по наклонената плосткост на демагогията и тежкия популизъм. Света тръгна в много грешна посока!

7

Анонимен

преди 4 години

Който иска да дарява, да строят болници и т.н., но доброволно, аз кражби не одобрявам.

6

равенство и братство

преди 4 години

и като се огледаш един ден комунистическите пастори и репресивните им служби станали... милиардери! Пери птььо пари, пери и препирай та олигарх яхта да купи, не яхта ами параход.Мужик копай землята, миньор дълбай недрата, рабочий удря чукалата, олигарх ебаеть ли ебаеть, дърта селебретка, поибаеть потом сменяеть, мужик оре землята, кърка водка, за родину за Путину! Ура!