41

Дзъ

преди 4 години

те немците си искат афганистанци, пакистанци, африканци...не им трябват бели

40

Анонимен

преди 4 години

Нека всяка държава бъде независима и да не И се натрапва какви закони може да приема или да не приема и какви граждани иска или не иска да приема! Така е най-правилно.Не може да се оказва натиск и диктовка върху Германия от външни сили!

39

Анонимен

преди 4 години

Откъдя на къдя?

38

1

преди 4 години

В днешно време се повтаря същото,тези руски територии са откъснати от Русия.Полският език е диалект на руския език,украинския също,в балтийските републики също се е говорел руски език в миналото.Виж,че и всички Балкански държави са били с немски крале или нашия цар например.В миналото Германия и особено Австроунгария също заграбват чужди територии,а в още по ранното минало през Средновековието в източната част на Германия са живяли славянски племена.

37

Анонимен

преди 4 години

Все едно да си емигрирал през 1930 година и сега внука ти да се пише политически емигрант репресиран от комунистическия режим в България.

36

Анонимен

преди 4 години

Само на евреи ли е било отказано гражданство?Или само те се оплакват най-шумно и твърдят, че са дискриминирани?

35

Дъ Клаш

преди 4 години

Е как от Франция и Полша са крадени иска ли питане.

34

1

преди 4 години

До АнонименВ резултат на Бресткия мир,земите на Русия - днешна Полша,днешните прибалтийски страни и Финландия са трайно,а днешните Украйна,Беларус,Кавказ временно, откъснати от Русия и преминават за няколко месеца в германската сфера на влияние.Т.е. немците заграбват тези руски територии. Въпреки победата си на Източния фронт,Централните сили не успяват да се наложат на Антантата и войната завършва с тяхно поражение през ноември същата година, след което Брест-Литовският договор е анулиран.

33

Анонимен

преди 4 години

А бе "дъ Клаш" от кого са крадени немските земи??!!Верно е че до към 5-6век там е имало българи и сърби, но от тогава бая време мина.Или просто ти се спори заради спорта?

32

Анонимен

преди 4 години

А за защо в графата деца(Kinder),няма вписани никакво дете?Тея нещо баламосват.А тези отглеждани от институции сирачета,вкл. и еврейчета,вече са били с изградено друго самосъзнание, различно от това на родителите им,съзнание на политическото образование, което са получили и ги е оформило,а не наследствена,роднинска памет.

31

Гост

преди 4 години

Нали има американско гражданство за какво му е германско?

30

логика

преди 4 години

Колкото повече виете за евреите,толкова повече хората ги намразват!Ама всеки с акъла си!

29

Анонимен

преди 4 години

Това е като с избора за главен прокурор- има някаква процедура ама ако много искаш може да я подобриш и да намериш вратички за да победи окончателно демокрацията...

28

Анонимен

преди 4 години

То така ако ставаше и ние трябваше да си искаме обезщетение за това -melnica.forummk/t1336p50-topicкакто и за убитите български войници сражавали се на страната на победителите във ВСВ,както и за много други неща!

27

Анонимен

преди 4 години

Да се пробват по каналния ред като гастербайтери. Примерно да продават картофки в Макдоналдс, да сервират вурстове или да мият чинии... а пардон, то евреин такава работа не похваща, а ако случайно го накарат, то това е антисемитизъм, расизъм, сексизъм, ксенофобия, геноцид, холокост и най-висша форма на дискриминация!

26

kirasirrav

преди 4 години

и аз това се чудя, защо им е немското гражданство? като толкова искат Германия да отидат на екскурзия, може и на работа; или да си купят имот и да живеят там, ако искат и под наем, никой не ги спира

25

Историк

преди 4 години

Авторката г-жа *** Христова има ли представа как се пише научна статия? Никъде не виждам посочена библиография. Освен ако авторката не желае статията и да влиза в графа сериозни статии, може да си я категоризира в раздел жълтини. Тази статия и всички "исторически" писани в този сайт напоследък показват капацитета на днешните журналисти. Които смятат, че като прочетат едно книжле или статийка във Интернет, стават разбира по темата, която сте избрали. Трябва да сте безпристрастни!

24

Дъ Клаш

преди 4 години

Немската територия трябва да бъде заселена но немският език трябва да бъде изкорененен.Немците изгонени те нямат право над тези крадени земи.

23

Анонимен

преди 4 години

Хем не са родени там, хем германците са им черни, пък плачат за германско гражданство. Нагли!

22

Анонимен

преди 4 години

Интересно ,защо тази еврейка иска немско гражданство,та тя не е родена в Германия?Тескерето което е показано е на майка й, баща й емигрирайки се отказва от Германия и става поданик на английската монархия!Германия уж изгонила и избила всичките си евреи ,а от къде паднаха над 120хил.живеещи в момента в Германия?