23

Ф.С.В.

преди 4 години

НАШИЯТ БГ БИЗНЕС Е ЖАЛЪК!! ТОЙ Е ГОТОВ ДА СЪБОРИ ДЪРЖАВАТА И ДА НАСЪСКА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ -ЗА ЕДНИ 60 МИЛ ЛЕВА!! ТА ТОВА СА СМЕШНИ ПАРИ!! НО БГ БИЗНЕСА ИСКА СЕГА 1ДЕН -ПОСЛЕ 2ДНИ И НАКРАЯ НИЩО! ДЪРЖАВАТА КАТО МАФИОТ С ПРАЗНА ХАЗНА -НЕ ИСКА ДА ПОЕМЕ 3 ДНИ БОЛНИЧЕН! ЗА 2 ДНИ РАЗБРАХМЕ КАКВО Е БГ- ИЗМАМИ С "ДОБРОВОЛНОТО" ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ! ЛЪЖИ ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИМ ТОВА ОСИГУРЯВАНЕ В НОЙ- БИТКА ЗА 1 ДЕН БОЛНИЧЕН - И КОЙ НА ЧЕТИРИ ОЧИ РЕШИ ТОВА С БОЛНИЧНИЯТ? ГОРАНОВ С КИРО ГЕЛА

22

Анонимен

преди 4 години

Болничните били фалшиви, болестите били фалшиви, инвалидите били фалшиви, трудът ни бил нископроизводителен, трудът ни бил некачествен, ние сме били тъ-ртеи, мързеливи... всичко това е в изгода на бизнеса. Целят е една- да не ни се плаща за положения труд.Всички действия на Горанов, В. Симеонов и Б.Петков са в изгода на олигарсите и в ущърб на работещите.

21

ДО 20

преди 4 години

Напротив - Проблема е в Държавния Сектор - там са 99% от Болничните които източват НОИ .В Частния Сектор има КТД - от 30 години - ако ползваш Болничен , нямаш право на Бонус .Така и така хвърли камъка - кажи какви Бонуси взимат Държавните Служители и на Каква База и Условия ?

20

Анонимен

преди 4 години

че здравната ни система е хаос е вярно но проблема с болничните не идва от там а от сивата икономика в страната .Много работодатели не дават отпуска и карат служителите да вземат болнични вместо отпуската която трябва да им платят .Аз плащам максимума на осигуровките си не ползвам болнични нямам и отпуска докога ще издържа на държавата не и пука стига да не дава пари

19

Анонимен

преди 4 години

Принципно фалшиви болнични взимат само в частния сектор. Най-често, когато работникът няма работа и дебеловратия го праща да си взима фалшив болничен, за да не му плаща той, а НОИ. Вторият вариант е, когато работникът иска отпуск, а дебеловратия не го пуска. В държавната администрация фалшивите болнични биха довели до орязване на бонусите, които са 1/4 от възнаграждението и затова там фалшив болничен е голямо изключение.

18

Анонимен

преди 4 години

Който не можеше да трае, се изнесе. Елементите които бяха опасно за комунистическия режим, ако не са навън, то обмислят да избягат. Вече има практика, да си пращат децата да дозавършват гимназия в чужбина. Остават смао смирените инослушните.Колко години, споре вас, докато не се върне тоталитарния строй, под някакво ново име и не затворим отново границите?

17

Анонимен

преди 4 години

До 16Работеше само над нормалните хора. Я доносничи срещу партиен член, особено ако чичо му е в ДС, а вуйчо му е местния партиен секретар ... жална ти майка тогава. Имаше едно хора, който си я караха през просто и хич не им пукаше от нищо и за никой. След промените, същите нещастници станаха силните на деня.

16

Анонимен

преди 4 години

Проблем с фалшивите болнични няма. Има проблем с дебеловратите демократи-бизнесмени, които не искат да плащат за първите три дни. За късопаметните - преди десетина години дебеловратите караха работниците си да взимат фалшиви болнични, когато нямаше работа. Затова тогава прехвърлиха плащането на първите три дни към дебеловратите.

15

реалист

преди 4 години

Тъй като сме най-богато в ЕС, затова трябва да си плащаме болничните. Миналите улични рекетоьорчета и мутри, сега започнаха да рекетират целия народ с мутренските си навици.

14

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТи онова време не си го виждал дори на снимка бе мишок, как ще пиеш на работа, знаеш ли че имаше изтрезвителни във милициите и доносници сред колективите. Ако те набарат пиян те затварят и там със един пожарникарски мъркуч и ледена вода като те окъпят ще забравиш за пиенето за цял живот.

13

Др. Хаос

преди 4 години

Българския народ страда от хаоса създаван от управниците си вече 1338 години .

12

Анонимен

преди 4 години

Фалшива държава,фалшив премиер,фалшиво правителство,фалшива опозиция,фалшиви салами,фалшиви доктори!Е.трябва да има и фалшиви болни!Лошото е,че те 99% са от тези на държавна ясла а не бачкаторите на измислените ни капиталисти!

11

Анонимен

преди 4 години

Едно време във всеки завод или фабрика имаше лекарски кабинет, рано или късно ще трябва да признаете, че оня строй беше по добриятЗавършваш медицина, но те забиват в завод за компоти от смокини в село Смокиново, защото не си щерката на някой и 10 години следване и специализация заминават, за да мериш температура, да промиеш 2-3 раби и най-много да удариш 3-4 шева на някой пияндурник, който се препънал по стълбите ... а въпросният пияндурник взима повече от теб, защото и той от нашите.

10

Анонимен

преди 4 години

Работонаемателите да бъдат облагани с "Данък кражба".Обществена тайна е за всички журналисти и експерти от телевизора, че има кражби и корупция в България.Решението е: "Данък кражба" и "Данък корупция"Данък кражба и корупция да се облага всички менте бизнес, защото всички знем, че има голяма корупция и кражба в България - най-корумпираната Държава в Европейския съюз. Данъците спешно да се обсъдят и приемат от Коалиционната шведска тройка.

9

Анонимен

преди 4 години

До 4Не! Просто не! Остави на една страна, че нямаме медици в здравеопазването, а сега ще го издърпаме малкото останали в разни компании? И как да очаквам, че лекаря в компанията, няма бъде сменен 3-4 пъти, докато дойде някой, който дава болнични само при ясни признаци на инфаркт? Защото точно това ще стане, когато работодателя на мекне на лекаря, да намали болничнитеА ако лекаря го блъсне автобус, а няма кой да дава болнични?С ако компанията няма 50-100 000 за лекарска заплата и кабинет?

8

Анонимен

преди 4 години

През соца всички работеха това не беше соц, а истински държавен капитализъм. Соцa и комунизъма дойдоха след падането на Бай Тошо едни богоизбрани легнаха на плещите на държавата да цоцат цоциални и детски и да не плащат ток, вода, данъци едно друго.

7

123

преди 4 години

Социалната държава поражда само ***. Затова кафевите се размножават като скакалци. Не искам държавата да ми удържа 30% от дохода и да го дава на *** и власта. Работиш-получаваш възнаграждение, не работиш - не получаваш. Държавата може да осигурява работа на хора в трудно положение, но да раздава безвъзмездно пари - не. Сумати здрав народ се изкара с епилепсии за да получава ТЕЛК. 1 милион кафяви живеят на гърба на работещите българи.

6

Анонимен

преди 4 години

Направете почивните дни 25, а компаниите които предлага по 5 дена отгоре, както и още 5 дена за семейства, да получават данъчни отстъпки ... защот днес, ако реша, че след две седмици трябват няколко дена, шефа ли ще каже не, а ако поискам неплатен отпуск, направо мога да си поискан и молбата за напускане. Оправете и тези неща. Законите са леееко забили, като през 89-а, когато на никой не му пукаше, дали работиш или не, стига да е оправени по документи (месец болнични? Пффф - поне!)!!

5

Анонимен

преди 4 години

Държавата е вдигнала ръце от всичко и тотално е деградилрала прехвърлила е цялата отговорност върху болните здравната каса и работодателите. Боко Тиквуня като Пилат Понтийски си е измил ръцете и е седнал на пирамидата отгоре като некакво мешере За съжаление държавата се превърна във един катун.

4

Анонимен

преди 4 години

Работодателятнт не е виновен, че даден служител се е разболял откъде накъде работодателят ще поема целият болничен това първо. Работодателят трябва да плаща 50 % и държавата 50 % това второ. И трето ЗК трябва да се закрие и целият този бардак със личните лекари.Примерно даден работодател да си назначи лекар при него на работа и той да му преглежда служителите.Едно време във всеки завод или фабрика имаше лекарски кабинет, рано или късно ще трябва да признаете, че оня строй беше по добрият