55

Анонимен

преди 4 години

Истината е, че кранът е отворен докрай - системата се източва и всички са се наредили под благосклонния поглед на тиквата.Малко факти - нека министърът икономист да даде точната статистика, та: болниците станаха повече на брой отколкото бяха по соц. време, но вече са концентрирани в големите градове - най-вече София и най-вече всичките са частни, който живее в провинцията реално няма никакъв шанс и качачество на живот, да не говорим за бърза помощ...

54

МНЕНИЕ

преди 4 години

И накрая Пирогов - тази Болница е последното спасение за Болните Българи .Всички Болници са Завлядяни от Мафията ГЕРБ - източват Милиарди Евра Годишно - Всички тези пари се разпределят между Борисов и Кликата му в Парламента .Знаете ли че освен 95 Депутата , ГЕРБ има 250 000 човека , Партиици , на Заплата в размер 3 000 лева месечно ?Смучат Бюджета и ЕС Фондовете като Язовир Студена .

53

шматка

преди 4 години

До 56Ами личните лекари да не "берат" хиляди пациенти щом като нямат възможност да ги преглеждат.Колкото пъти отида все опашка от по 10-15 души и все закъснял с часовете.Видно е че са му много ама пуста алчност

52

@54

преди 4 години

Аз с лайкове не се храня. Скролвам коментарите и гледам 10 коментара спорещи коя болница е по-добра. Под подобна новина. Ако ти не се чустваш неудобно от това, очевидно не си наред. Възразявам срещу двама ви и безумния ви спор. Защото грешки стават навсякъде. Важното е как след това полицията реагира. И то е никак. Дали ще те уморят в Токуда или в Пирогов, резултатът ще е все същия. Ако имаше един осъден лекар, щеше да е различно. Ама няма, няма и да има. Защото лекари няма и си ги пазят.

51

Анонимен

преди 4 години

"Кой говори за ТЕБ? Говорим за горкото детенце"И ние носим душа. Не е само "горкото детенце". Имаме право на лично мнение. Затваряй си мръсната човка. Бялата мафия да бъде наказана! В частните болници ако не вършат работа им показват вратата за да не вредят на реномето на болницата, в държавните ги хрантутят до последно. Още нещо?

50

Анонимен

преди 4 години

50% от пациентите няма нужда да стигат до болниците, ако личните лекари имаха времето и средствата да се занимават с тях. Но го нямат. И като стигнат до спешните отделения, лекарите започват да се чудят как да ги разкарат, защото те също са претрупани (или ги мързи). И се започва едно "ама защо не мина през личната, има дежурен кабинет и т.н" Ако си достатъчно спешен и/или настоятелен, може и да те прегледат. Ама дотогава, може и да е късно. Сбъркана е системата, и постоянно взима жертви.

49

Анонимен

преди 4 години

В Испания, рецептите са електронни. Ходиш веднъж при личната, слага ти каквото трябва ако си хронично болен и всеки месец си ги взимаш. И когато искаш среща с нея, обаждаш се по телефона, запазваш си среща, и плюс минус половин час, те преглежда. Тук личните лекари са затрупани с бумаги, попъват рецептурни кннижки всеки месец като луди и просто не им остава време да се занимават с истински болните. Нямат време да се дообразоват. Нямат време да ЛЕКУВАТ. Превенцията е най-важната, а тук я няма.

48

Анонимен

преди 4 години

"Абе ти психично болен/а ли си или какво? Кой говори за ТЕБ? Говорим за горкото детенце, говорим за лекарите."Kaк не те е срам да спекулираш със смъртта на едно невинно дете, за да си прокарваш интересите и да се "храниш" с лайкове, плюсчета и т.н.?Говорим за докторите - кой къде става и къде не става. Плюс това съм коментирал след като вече някой беше решил да плюе по частните болници, след като не е за тях темата. Но на него не възразяваш, а възразяваш на мен. Кой сега е психично болен?!

47

Циник

преди 4 години

Малкия беше на 6 месеца... Сами с жена ми в къщи. Задавил се... И започнал да посинява... Жена ми се обадила на спешна помощ - на 4тата минута - са позвънили..После поради съмнения за попаднало мляко в белите дробове - 1 седмица в болница... Инфузии с антибиотици...Това не е в България - ФранкфуртСрамота за българските лекари!Да си прехвърлят 3 годишно - като парче месо.Съчувствам на родителите

46

Анонимен

преди 4 години

Болници и медицински центрове под път и над път. Всеки те гледа в ръцете и най-често те претупват ,ако си с направление. И ако искаш да те лекуват човешки, плащаш за почти всичко. Е, за какво са тогава тия здравни осигуровки??? За лалво ни е НЗОК??? За какво държавните болници са търговски сергии, а частните са дотирани от бюЖета??? Само, за да се разпределя в повече джобове??? А хората???

45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен45 не знам къ'в си ама да знаеш , няма лекар който иска да си умори пациента , в медицината 2+2 не е четири и защо пръстите на едната ти ръка не са еднакви .

44

МНОГО ТЪЖНО

преди 4 години

лекарите са рядкост, но търговци колкото искаш

43

баща

преди 4 години

Имам преки впечатления от тези болници, без УБ "Лозенец", как ме караха да обикалям като глyпaк целия град с моят 2 годишен син по нощите. А той с 40 градуса тепература, безжизнен в ръцете ми. Супер нагли и безкрупулни, изобщо не ги интересуваше нищо! Дано получат заслуженото си! Трагично е, когато заради подобни безодговорни хора, едно невръстно детенце няма да има бъдеще, повече никога няма да се засмее... Децата са нашето богатство и всеки е длъжен да ги пази и защитава с цената на всичко!

42

@46

преди 4 години

Абе ти психично болен/а ли си или какво? Кой говори за ТЕБ? Говорим за горкото детенце, говорим за лекарите. На кой му пука къде са ти спасили живота. Аз да ти кажа ли къде ми спасиха живота? В чужбина. И какво? По какъв начин моята или твоята история допринася с нещо за темата? Проблемът не е държавна или частна болница, проблемът е че лекарите са напълно безконтролни, няма един осъден за лекарска грешка. Това нормално ли е? Ходи си прегледай сърцето, че нещо май не са ти в ред приоритетите.

41

Георги

преди 4 години

Жалко за родителите. Няма по-голяма болка от тази да загубиш дете. Дано на никой не се случва.

40

Анонимен

преди 4 години

"Към коментиращите: Не ви ли е срам под статия описваща смъртта на ДЕТЕ, да се разправяте коя болница е по-добра и да правите платена или не реклама?"Не. Въобще. Въобще не ме е срам, понеже самият аз щях да умра в държавни болници и то не една, а много. В крайна сметка накрая ме спасиха в частна, понеже само там ги беше грижа за здравето и живота ми.

39

Анонимен

преди 4 години

Към коментиращите: Не ви ли е срам под статия описваща смъртта на ДЕТЕ, да се разправяте коя болница е по-добра и да правите платена или не реклама? Сериозно, не ви ли е поне малко неудобно пред мъката на родителите, да се раправяте дали Токуда е добра или не. Който има пари за Токуда, да ходи там, който няма, да ходи където може, какво общо има с това, че лекарите за пореден път са уморили пациент, уморили са дете, и пак отговорни няма да има. Бива ли да сте толкова безсърдечни и егоисти?

38

реалист

преди 4 години

Истината е, че парите от бюджета се усвоява от фирми и хора на депутати или техни близки. Независимо за коя сфера става въпрос. Малкото пари , които останат се дават като заплати, пенсии и детски, които се прибират от същите тези хора при плащане на сметките - ток, вода, газ, телефони и т.н. Когато парите не ти стигнат и отидеш да си изтеглиш кредит, познайте от кои хора се кредитирате? От същите, които ти прибират парите с лихва. Когато пуснете ТВ , кой ви убеждава, че всичко е наред? Същите .

37

Анонимен

преди 4 години

"Поне 10 човека преди мен и след мен на опашката направиха същото."Аха, да бате, ти изчака и 10 човека след теб да видиш какво ще направят. Евала! Не си дочакал своя ред, но си дочакал 10 човека след теб, да, ясно.

36

Анонимен

преди 4 години

Няма осъдени лекари, затова хиляди са пострадалите от грешките им.