10

Разчувствуван

преди 4 години

Колко патетично! Разчувтствувах се!

9

Анонимен

преди 4 години

При демокрацията хората имат право да консумират банани целогодишно, да се бършат с тоалетна хартия и работят за чорбаджията и извънредно ако трябва без да мрънкат, и да се страхуват, че всеки момент могат да останат без работа - тоест без препитание за себе си и децата си, без дом и покрив над главата си. Демокрацията е най-добрата система.

8

Анонимен

преди 4 години

нямахме право да откажем да ходим по партийни събрания, където слушахме каква е `линията на партията`, нямахме право да не ходим по манифестации. Длъжни бяхме да ходим по бригади, а по едно време бригадите бяха `с откъсване от производството` - по няколко месеца. Нямахме право да се запознаваме д чужденци - можеше да ни изкарат шпиони. Длъжни бяхме да сме членове на Пионерската и Младежката организации на комунистите. И още много неща ни се случваха, които младите днес си нямат на представа.

7

rusnak

преди 4 години

Една реална история. Залавят западен агент в източната част, като се оказва че службите са перфектно запознати с дейността му от години и както винаги крачка напред. Какво се оказва в последствие. Тунелът който са прокопали под стената и влиза на стотици метри са решили да бъде отоплен... при което снегът на повърхността се топял! Толкова за умния запад и заухавия изток.

6

Анонимен

преди 4 години

Има ли нещо, на което тогава имахме право? Няма такова нещо.Нямахме право да говорим каквото мислим, нямахме право да се оплакваме от празните магазини, от опашките точещи се през цялата улица. Нямахме право да знаем как живеят хората по света и ако слушахме западна станция можехме да отидем в затвора, нямахме право да пътуваме по света, а ако се опитвахме да минем границата по нас се стреляше, нямахме право да отказваме да гласуваме и задължително трябваше да гласуваме за `когото трябва`,

5

До комунист

преди 4 години

И клавиатурата на която си излял чувствата си ли е гадория?И интернета ти ли е гадория? И Телефона или таблета ти е гадория .И къде видя комунизма в режима на тока ,купоните за храна и бензин,непрекъснатият дефицит на всичко,мизерните заплати и пенсии и констатацията на ГЛАВНИЯТ комунист,,СоциализЪма се оказа едно недоносче,едно недоразвито общество"И като ни свършиха заемите,никой повече не даваше валута-фалирахме.Ти къде беше тогава,зъбките ли сменяше или беше в ,,ташкент"..Искал дечкото.....

4

Анонимен

преди 4 години

ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ НИ СТАНА ОТВРАТИТЕЛНА ТЯ НОСИ ДИКТАТУРА НАСИЛИЕ КРАЖБИ УБИИСТВА А НАЙ ВАЖНОТО ЧЕ БЪЛГАРИНА СТАНА РОБ И ДАЛЕЧЕ ОТ РОД И РОДИНА ДЕМОКРАЦИЯА НИ ДОНЕСЕ НЕЩАСТИЕ ГЛАД И БЕЗПАРИЧИЕ И БЕЗЗАКОННОСТ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДОБРЕ Е НА КРАДЦИТЕ КАТО НА ТЕЗИ ПОЛТИЦИ И ПРОДАЖНИЦТЕ НА РОДИНАТА СИ

3

Петров

преди 4 години

"най- бруталната дикатура в света" - тази, която изби милиони коренни жители и два века и половина търгуваше с роби, а сега се прави на образец на демокрация?

2

Комунист

преди 4 години

Трябва ни нова стена с проклетия Запад. Всичките гадории идват от там - Хелоуин, МВФ, Нов Световен Ред, диктатура, лицемерие, глобализация! Ай сиктир! Искам си комунизма и шоколада "Кума Лиса".

1

ха ха ха

преди 4 години

Кой ще ви чете тоя пасквил 50 страници, за "най-бруталната диктатура в света", когато свободата и демокрацията българите живеят в мизерия като скотове?