128

До 126

преди 4 години

Абсолютно сте прав след няколко години няма да можете да хванете майстор за елементарни неща като електротехник например, водопроводчик, дърводелец, не че сега е нищо че има хиляди фирми, ама ги мързи. Като си замине сегашното поколение майстори- финито,дай им на младежта някакви синекурни длъжности-коучове,инфлуенсъри,грантаджии,а като гледам колко некадърни учители има направо ме е страх да отида не лекар с купените им дипломи

127

Пол Гаскойн

преди 4 години

До истинатаТо заводи почти няма. Те ги закриха преди години. Само тук-там останаха някои. А оксиженисти и заварчици няма как да има, щото парите са никви. В чужбина взимат по-добре за тази работа.

126

бърнаут в туризма

преди 4 години

Бърнаут-в областта на туризма се работи по 16 часа-от 7 сутринта до 23 вечерта, а при необходимост-и денонощно. Няма почивен ден-събота и денеля-на работа. няма отпуски. Няма болнични. Заплата -600 лв. За хора с висше образование-туризъм, и два езика. Заповядайте да работите в туризма, няма да разберете какво е бърнаут-няма да имате вр еме да мислите за друго-тук се работи денонощно.

125

Анонимен

преди 4 години

Работата е изключително стресираща, ама като гледам какви "специалисти" има и тия заплати са им много. Пускат да пасат децата и си чоплят в интернет, става въпрос за известно столично, централно училище.Другарката по математиката на шести клас изпитва ги и после вместо да преподаде новия урок ги кара да си го прочетата сами сокато тя рови в нета.Вчера върна поправено домашно и двете и бяха грешни- едно грешно изчисление и писала,че призмата има ШЕСТ основи.....Нямам думи

124

истината

преди 4 години

Държавата има нуда от лекари-например ортопеди, травматолози, патолози, уролози, операционни хирурзи-нно това е трудно, лесно е да си учител.Учители има предостатъчно. Има нужда и от оксиженисти-изключителен дефицит на тази професия. Има нужда от асансьорни техници. Има нужда от хора за строежите. Учители има повече от достатъчно, но виж арматуристи няма. Ньяма достатъчно и войници за казармите. Напълнихме се с учители, съдии и прокурори и полицаи, а няма кой да работи по заводите.

123

Анонимен

преди 4 години

Няма бъдеще без учители, ама качествените кадри са не повече от 10%. Всичко останало е трагедия. Познавам учители и като гледам с колко правописни грешки пишат във фейсбук и ми става лошо!

122

до 117

преди 4 години

Напротив, няма места за учители. Учител се става с връзки-за едно място борбата е по 30-40 кандидати-особено в София. А точно педагогическите специалности са тези където приемът е без конкурсен изпит и с тройка.

121

Анонимен

преди 4 години

Без учители няма никакво бъдеще. Няма да има мед сестри, доктори, депутати дори. Ама май повечето са се примирили забили поглед в пъпа си. България си отива.

120

фактите

преди 4 години

Крайно време е за съкращения на учители. Има тежък демогравски срив, децата са три пъти по-малко, отколтоо през 1989г, а учителите са два пъти повече. няма недостиг на учители, има недостиг на ученици.

119

Lan

преди 4 години

И в момента има правилници и те се подписват от родителите и...край! След това отрочето е толкова безценно, ранимо, лабилно и т.н. нови неща, че никой с пръст не може да го докосне без да му наруши всичките права! Накрая детето завършва толкова толкова убедено в собствената си висота и безценност, че студеният душ на живота му идва твърде тежък. :) *** така е - разните успокоителни, антидепресанти, психолози - цяла индустрия! По-лошото е, че са абсолютно неадекватни за живота си.

118

Анонимен

преди 4 години

УЧИТЕЛИТЕ СТРАДАТ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ НАТИСК И ТОРМОЗ

117

Анонимен

преди 4 години

Съжалявам, но бърнаутът далеч не е налице само в тази професия.И стига с тия учители. Получиха големи увеличения на възнагражденията си, на фона на непипваните трудови доходи на по-голямата част от работещото население. Въпреки това не видяхме нещо да се е променило в посока по-качествено образование.Напротив - резултатите са все по-плачевни.

116

Анонимен

преди 4 години

повечето учители са на доста ниско ниво, познавах учителки, които като минаваха покрай мен миришеше на потни подмишници, или на лош дъх, имаше голяма борба коя да е най-близка с директора, ако дойдеше нова учителка се приемаше като заплаха и почваха да настройват директора против нея, да я уволни.

115

Бидонът "некому

преди 4 години

Вдигнете им заплатите, хората го заслужават, а и са учили за да станат такива. Все пак не са хванати от улицата. Който си мисли, че може да стане учител да иде да поучи 4 - 5 години и да става, места бол.

114

Анонимен

преди 4 години

САМО ПОЛИТИЦИТЕ НА СТРАДАТ ОТ БЪРНАУТ

113

Burnout

преди 4 години

Много е опасно да се занимаваш с бумащина и да страдаш от бърнаут.Учителите в бг трябва задължително да се снабдят с гумена електрошокова палка-показалка, ако разбира се им вдигнат заплатите.

112

Анонимен

преди 4 години

Идете в която да е болница и питайте сестрите и персонали дали нямат бурнаут! Само че учителите извиват ръцете за заплати, а на останалите никой не обръща внимание.

111

реалист

преди 4 години

Естествено, че учителите ще страдат от претоварване и изключване на нервната система да няма политиците, я? На тях може само банковите им сметки да прегреят или устите от празнословие и лъжи.

110

ИСТИНАТА

преди 4 години

В България всички работещи са болни от Бърнаут - все пак работим по 6 дни в седмицата по 10-12 часа. Синдикатите спят, инспекцията по труда не си върши работата, остава едно горчиво чувство на корупция из държавните институции. Да не говорим за съда, който работи само по документи и където не може да докажеш, че си работил 60-70 часа седмично, защото работодателя не ги е отразил никъде документално.....което също е престъпление, но за съда е липса на доказателство.

109

Не е сложно

преди 4 години

Който нито има право да гласува, нито иска да работи, нито дори знае български език, но друга държава е заявила, че го приема - губи гражданство.