106

Знайко

преди 4 години

до 117 Преувеличаваш много, кюрдите са към 20 млн. В Иран има 2 млн. в Турция има 12 млн. в Ирак и Сирия 6 млн. никой не ги счита за терористи само Ердоган ги счита за терористи. Както и да е просто са ти грешни числата Ердоган не е вечен какви десетилетия тоя да няма да царува 200 години

105

ПЕНКО

преди 4 години

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДА ОПРЕДЕЛЯ СВЕТОВНИЯ РЕД !!! КОЙ ; ДО КЪДЕ И КАВО ДА... ; КОЙ ДА СЕ" ОТТЕГЛЯ " ; КОЙ ДА СЕ НАПИНЯ И СРЕЩУ КОГО ; КОЙ ДА Е В КОСМОСА И ДО КЪДЕ ДА СЕ КОСМИРА ; И Т. Н. !!! СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ДИКТАТА НА "МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА" И ЕВРЕЙСКИЯ ЦИОНИСТКИ ДОЛАР !!!!!!!!!!!

104

Анонимен

преди 4 години

Знайко, ЕРдо не може да попречи на създаването на кюрдска държава, но може много да я забави - поне с оещ 2-3 десетилетия. инаеч си прав, има 10 милиона кюрдки в 80 милионна Тюрция 15 милион кюрди в 50 милионна Сирия и 10 милиона кюрди Ирак, който е 37 милиона.Дори в Иран има 4-5 милиона кюрди. Кюрдистан се простина нат ри държави - Турция, Сирия и Ирак. ще стане като с Велика АЛбания.

103

Анонимен

преди 4 години

Изключително *** е че Европа не разбират че Асад им е съюзник. Той може да е диктатор но е единствените легитимна сила, а останалите варианти - ИД и Ал кайда - са по-лоши. Гонят си своите колониални интереси, особено пък Франция.Ако бяха хитри отдавна да са признали Асад при някакви условия.много се дразня когато се говорих за "бунтовници" и "умерена опозиция". Какви бунтовници, като това са "АЛ кайда" и сродне организации?

102

Знайко

преди 4 години

Ердоган не може да попречи на създаването на кююрдска държава ! Или трябва да убие всички кюрди или трябва той да анексира териториите дето ги държаха ИД и то пред погледа на целия свят и пак да убие всички кюрди.

101

Анонимен

преди 4 години

Има два вариант - реалистичен и сюералистиечн. реалистичният е Асад да спре Ердоганна границата, да си "поръмжат" и да ни разиграват театър на доброто и лошото ченге.Сюреалистичният е Асад да запука ЕРдо и САЩ да не се намесят??? Не ми се вярва това да стане - но да видим. До све седмици ще е ясно всичко.

100

Анонимен

преди 4 години

Сега Асад е съюзник на САЩ и Европа. Трябва да свалят оръжейното ембарго на Сирия.

99

Анонимен

преди 4 години

107 - Русия водят много тънка игра. На непряка намеса. Те настройват играчите в района един срещу друг, и после уж помагат и на двете страни. САЩ имат яко лоби в Турция, а зетя на Тръмп - Къшнър е евреин. там яка подкрепа има на ЕРдоган. Много ми е интересно обаче ако ЕРдоган отстъпи, какво става. Ще е много тъпо САЩ да се намесва, за да защитава Ердоган, след като толкова време говореха, че е диктатор, това съвсем ще срине Тръмп. А ако не го защити и Асад тръгне танпред, Турция ще затъне...

98

Анонимен

преди 4 години

Асад ще спечели - той ще отнеме значителна част от автономията на кюрдите.ЕРдоган също ще спечели - той ще наплаши турските кюрди, които сега гласуваха за конкурента му и ще "втърди"електората си. Освен това отново ще излезе че е "бащицата4, който воюва "лошите" и ще си вдигне рейтинга.

97

Анонимен

преди 4 години

За да се случи това, което става в момента, на Егдоган е даден картбланш и от САЩ, и от Русия. Турция, ако успее да постигне тази 30км. зона, прочисти и се окопае в рамките на 10-15 дни ще си постигне целта. Ако не го направят бързо ще затънат в голямо блато, онези ще ги почнат с партизански набези и ще им причинят огромни загубии и жертви.

96

Анонимен

преди 4 години

до 99 не вярвам да се намерят Иран....не и явно. това ще провокира ИЗраел да се намесят. И тогаав от локалер конфликта ще стане региознале - Турция и ИЗраел - два американски партньора срещу Сирия и Иран - два на Русия. И много бързо проблема може да стане СВЕТОВЕН? мисля че ще се цакат със скрити козове. Асад ще спре Ердо на границата. после ще купи ОЩЕ оръжие от Путин, Ердоган - оръжие от Тръмп. двамата световни играчи ще си изпълнят целите.

95

Анонимен

преди 4 години

Не е зле да си припомним за предсказанията на атонския монах и да се подготвим за всеки случай.

94

Анонимен

преди 4 години

ядрен удари никой няма да нанася. Но Русия са дали близо сто C-400 на Асад, а те смъкват и най-добрите самолети. ще се договорят тайно за още два пъти по-толоква толкова. Особено ако Асад се увери в ефективността им. ще пратят на Асад разузнаване, инженери срещу противопехотни мини, оборудване, 5000-6000 високоспециализирани наемници. Асад ще държи границата. Кюрдите ще загубят автономия, а чичко САМ ще продаде оръжия на турция.

93

Анонимен

преди 4 години

На"маслинова клонка" сирийците ще отговорят с операция"Дрянова пръчка".

92

Анонимен

преди 4 години

Путин е зад Асад. Турците имат огромно американско лоби в Белия дом. Да, заиграват с Русия, но са американски кучета. Пионките на Русия са Иран и Сирия, а на САщ - Саудитска Арабия, Египет, ИЗраел, Турция и в по-малка степен - Кувейт.путин обаче е хитрята . няма директно да застане зад Асад. Вероятно ще му осигури логистика и поддръжка, може и наемници като в Крим, както и в Сирия прати преоблечени наемници.

91

Анонимен

преди 4 години

***="рядкото щастие",диари.я

90

стар чвор

преди 4 години

що,,ми се струва ,,,че накрая,ще има Руски ядрен удар по турския генерален щаб, а момчета

89

Рад

преди 4 години

До края на деня се очаква официално и Иран да се намеси.

88

Анонимен

преди 4 години

Не го ядосвайте ЕрдоГаню да не пусне С-400 и да свали някой натовски или американски барутник по погрешка както свали руския самолет.

87

Казал го е поета!

преди 4 години

Идват като тигри, бягат като овци! Ухахахахаха....