73

до 79

преди 4 години

Не мисля, че средата за бизнес е толкова лоша. Аз съм мениджър в IT Компания и взимам много прилична заплата, но имам и собствен бизнес- ресторант. Сам съм си наел персонала, смея да твърдя, че сме много над средното ниво за София- винаги е пълно, на печалба сме, ревютата ни навсякъде са положителни. Осигуровки не крия, не ми е в стила. Всичко е прозрачно и честно- години наред вече. Никога не съм имал някакви административни проблеми. Мутренските времена ги няма от 30 години, не се залъгвай.

72

Лисан

преди 4 години

Естествено, че умните българи си държат парите в банки или перспективни имоти. Да не са луди да ги вкарат в бизнес? Ако го направят, вариантите са два: 1. Фалират 2. Бизнесът потръгва, което не остава незабелязано от мутрите от герб. Следват посещения от НАП, инспекция по труда, районното полицейско управление, националната следствена служба и т.н. В резултат - мутрите от герб придобиват печелившия ти бизнес.

71

до 76

преди 4 години

Не разбирам какво й пречи на жена ти да се квалифицира. С 2 езика в кой да е кол център 2300+ лв. месечно. Това е работа за деца и заплащането е ниско, факт, но е начало на кариера. Ще започне да работи с клиенти полека, лека, ще се квалифицира. Лично съм наемал мениджър на хора под мен, който е започнал от кол център, но се е развил и квалифицирал. Перфектен мениджър- прихванал е Agile технологии, DevOps, технически е на изключително ниво. Заплатата му е близка до петцифрена.

70

Перо

преди 4 години

Който за каквото е учил ...

69

Счети

преди 4 години

Има ли хора в София ? Има медицинските сестри и леличките в детските заведения са на минимума ! Счетоводителите в училища, агенции и държавни предпирятия са с много ниски заплати, така че да има хора с ниски заплати. В банковия сектор също са с ниски заплати сравнено със средната в София. Жена ми е с магистърска степен и два езика, а получава около 1000 лева, колкото взима един среднист продавач в Лидл. София е град на крайностите от 560 лева до над 10 000 лева заплата !

68

до 61

преди 4 години

Не знам що за глупост. Жена ми е с 3 години трудов стаж- прави пейрол в немска компания и се занимава с човешки ресурси, начално й дадоха 1500лв. заплата, в момента- взима 2300. Факт, че в IT сектора 2300 е заплата за студент, но в другите сектори не е така. Не знам какви са тези глупости за заплати в София от порядъка на 500лв.. Такива просто няма. Аз за 1200лв. работих преди 10 години- млад и зелен студент. В момента само удръжките от заплатата ми са повече от тази цифра...

67

до прежния

преди 4 години

Аз от години си държа спестяванията в долари и евро.

66

До икономист

преди 4 години

До икономистАз пък познавам одитори, които от 2009 насам са с 5-цифрена заплата. Тоз твоят приятел, който се е борил за 500-700 лева, да не е говорил за ден?

65

...

преди 4 години

Значи ето за това е добре валутния борд! Щото инак за едно лято, определени "българи" ,богати, наши хора при това, щаха да ни спретнат една ихалациика аа пардон ифлациика! И щахме да се надишаме вмест с 53млрд с около 100-200лв на калпак! Бравос на валутния борд да ви кажа само!

64

бай Тошо

преди 4 години

БСП е бандитска организация и трябва да бъде заличена, за да се освободи място за автентична лява партия!

63

Анонимен

преди 4 години

нормално ли е нефинансовите предприятия да имат 6-7 пъти повече пари на депозит от финансовите? Много силно НПО?

62

порко подрисоф

преди 4 години

Горанка, дай да го оправим това недоразумение бе. слагай негативни лигби и ще ги накараме матриалците да инвестират в държавни ценни книжа. Пусни едно дългче неколко мелеарда, че платим некое мелеончена хотелиерите а другите че инвестираме у испания и швейцария както си знаем.

61

Анонимен

преди 4 години

Държат милиарди, ама не "българите", а шепа оядени политици. Българите живеят в мизерия и имат не депозити, а дългове.

60

икономист

преди 4 години

Проблемът е, че при капитализма, работодателят трябва да си хареса кадрите, с които ще работи( в което няма нищо лошо, разбира се), но докато това се случва, за работника или по-точно кандидата за работа, няма никаква защита. Той няма как да се договаря за условия на труд и работна запалта, на равни начала със своя работодател. Понеже неговият живот и съществуването му зависят от дохода от работната заплата, която евентуално би получил. Работодателят от друга страна, винаги може да изчака..

59

НТД

преди 4 години

А парите на бандюгите от ГРОБ са в офшорни зони и са 3-4 пъти повече от статистиката на БНБ и само те си ги знаят..... а на вожда им са непреброими

58

Енгелс

преди 4 години

докато има капитализъм все надолу ще вървим

57

икономист

преди 4 години

Да, сега заплатите може и да са се вдигнали, за човек с неговата специалност и образователно равнище, но едва ли са повече от 1200 лева чисто. И тук става въпрос за най-подготвените кадри, които работят в големи счетодовни къщи или одиторски предприятия в София. Това е сигурно щото има недостиг на кадри и ниска безработица...

56

Стига с тези

преди 4 години

фалшиви новини. Не е ли време да направите разследване и да видите, че парите В БАНКИТЕ са тези, които се ПЕРАТ В БЪЛГАРИЯ. Тук си е рая за перачите на пари, защото декларациите и т.н са за толкова малки суми, че проверка практически е невъзможна. Правилата, които позволяват измами в България се залагат на най-високо ниво в парламента. Натрупването на огромни масиви с ненужна информация позволява ДА ЛОВИШ РИБА В МЪТНА ВОДА.

55

ники

преди 4 години

Толкова много спестявания означава само едно - хората не вярват на управляващите и се запасяват за всеки случай.

54

икономист

преди 4 години

До Анонимен 45Един приятел, с който се дипломирахме заедно като бакалаври по икономика през 2009 година, кандидатстваше много дълго време за различни позиции, свързани с неговата специалност - "Счетоводство и контрол", в едни от най-големите одиторски предприятия в София. И познайте какво, изобщо никакъв интерес към него, а заплатите, които се обсъждали били от порядъка на 500-700 лева чисто.. И това за стипендиант на фондация "Буров"... Работи 1 г. за 700лв. и после от ф-ята му н-ха работа.