31

Анонимен

преди 4 години

И в Германия се отпускат стипендии, за разлика от тук. Та който е качествен студент или е заминал за Германия или за друга бяла държава или се организира да заминава. Тук нито образованието е образование, нито условията - нормални условия за живот.Каквито общежитията ни - такива и университетите и ученето.

30

Студент

преди 4 години

Живях в Глазгоу на общежитие 1година.Всеки месец проверка на стаи,бани ,кухни за чистота.Съквартиранта ми камилар го изгониха на третия месец,заради *** стая/стаите са самостоятелни с бани и обща кухня/.Шум и купони след 22 забрави,един пирон нямаш право да забиеш без разрешение.Камери навсякъде,охрана също.Зона за учене с компютри и бюра 24 часа отворена/за тези ,които нямат собствени/Един път месечно свалят слушалката на душа за почистване антибактериално.600 паунда

29

Анонимен

преди 4 години

Както се казва- ол инклузив.

28

popa ot razgrad

преди 4 години

преди 30 години беше същото...

27

Баща на студентка

преди 4 години

До мивЩо не станеш, студент и аз да те издържам с моята пенсия след прекаран инсулт. Свободния наем дали е добър вариант.

26

111

преди 4 години

1200лв били дали. Ами това е инвестиция за децата ви бре господа, за 5 години учене и да живеят по 6 месеца в годината са по 70+ стотинки на ден. Кое ви е скъпо? Навсякъде по света ученето е скъпо. Не може всеки каруцар студенти да прави, защото е решил така.

25

Анонимен

преди 4 години

Ако беше както трябва щеше да им е скъпо!Все пак ще го ползват няколко години може да инвестират някои лев в ремонтВместо да мрънкат как не било добре да си го направят аз вкъщи си го правя както си ми е добре на мен ако плащам наем ще искам от хазяина да го ремонтира ако наема ми е висок а ако е символичен като на студентите ще си го оправя сам.

24

Анонимен

преди 4 години

Какво ще им коства да вземат да си боядисват стените с латекс!Има всякакъв латекс за влага и няма да има мухал Е то на готово вече няма всеки сам трябва да си направи

23

Баща на студентка

преди 4 години

До До Баща на студенткаВ такива условия и козите на село не държат. Сменихме тапетите, боядисахме тавана, сменихме мокета,купихме гардероб. Остава да сменим вратите и прозорците. Тази седмица чакам легло, което съм поръчал.

22

така е, да

преди 4 години

В чужбина са хубави, но цените също са по хубави и студентите действително учат, а не пиянстват по-чалга кръчми и после да чупят наред като се приберат в квартирата си.Общежитията са отражение на цялото образование и лично възпитание на масовия студент. Мързи ги дори да си почистят мизерията след себе си.

21

Таню

преди 4 години

До БащаЕвалата, така се прави.

20

Хиип

преди 4 години

Ами те общежитията са винаги така, но да се радват родителите,че ги има. Някога и нашата стая беше ужас, ремонтирахме си я и си плащахме по 50лв наем и отделно си пръскахме с райд. Който има пари да си плаща по 400лв гарсониера на свободния пазар, но и там не е гаранция че няма да има ***. Трагичното в случая е че някой блокове поради лошо състояние ги продават на частни фирми, който теглят по една боя и слагат гипсокартон и след това разпродават на безумни цени. 1997 бях студент!

19

мив

преди 4 години

има много жилища под наем. Да си наемат по избор.

18

щек

преди 4 години

Винаги е било така и така ще бъде, че и по-зле даже. Търпиш и стоиш на евтинко или бачкаш и си наемаш квартира с 2ма другари или другарки в евтин квартал. Това да се учи и пие яко докато си студент и без никакво бачкане приключи отдаааавна. Сега времената са по-сложни и по-бързи и който като студент единствено гуляе после ще виси на борсата. Мамини и татини синчета разбира се извън тази теория.

17

Баща

преди 4 години

И моята е в МУ,но поне с малко средства живее удобно.Само с разликата от първия наем си направихме ремонта и няма мрънкащи хазаи да повишават наема ,когато си искат.За този наем-това получаваш,все пак сметките са включени,а те не са малко.Запрятате ръкави и за 2-дена сте готови/стига да умеете да го направите,то не е като да пишете по форумите и да плюете/

16

До Баща на студентка

преди 4 години

Не квалифицирай хората. Ами яхни магарето и ела някой вечер в Студентски да видиш дъщеря си какви ги върши по малките часове в чалготеките. Тези безмозъчни студентчета там и палатка не заслужават.

15

Баща на студентка

преди 4 години

До пак старата песенВ Общежитието на МУ бл.7 още по лошо.Под вратата на банята може да мине куче толкова е изгнила.Повечето коментари са на ***.

14

Таню

преди 4 години

Цялата пиендурна комисия, начело с тоя кръстанов на публичен линч... От друга страна - ако искаш да живееш като човек трябва първо да отстояваш позициите си, но както и да се погрижиш своевременно за битовия си комфорт... Ама повечето селЕнчета са не от тук и са за малко...

13

Баща

преди 4 години

Преди две години:ламинат /сборен ,каквото е останало от различни видове,за по евтино/-140лв,тапети-30лв,лепило-5лв,плочки с лепило-100лв,боя за шкафовете и бюрата-10лв,гипс-3лв,хладилник, втора употреба,малък-80лв,малка пералня-100лв,Два дена отпуска на тримата бащи и една каса бира.За апартамент за 3 госпожици ни искаха 700лв без сметките.Сега са трета година в същата стая.

12

Анонимен

преди 4 години

В нашите общежития имаше такава договорка с дирекцията - който си оправи стаята за негова сметка/поне едно измазване с латекс/, получава отстъпка от таксата. Никой не е мерил и теглил дали е дал или е взел повече. Пак не беше лукс, но поне нямаше *** и тем подобни.