78

Мунчо

преди 4 години

До ЕлиКога е била другата олимписда в Германия? Предполагам, че сега ще кажеш как еврейте стоят зад всичко.

77

Анонимен

преди 4 години

Надеждата за демократична България угасва на 9 юни 1923 г., когато се извършва монархофашистки преврат и се нанася жесток удар върху една пронародна партия като земеделския съюз спечелила властта чрез демократични избори, а законният министър председател Стамболийски е зверски убит, а ръцете му отсечени. В кървавата война срещу собствения си народ до 9/09/1945 г. легнаха убити над 40 000 народни синове. Така върху българската демокрация беше нанесена жестока трамва и няколко поколения българи изгубиха вяра в "демокрацията", която в БГ бе превърната в инструмент за терор над народа

76

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо 86 Ами прав е човека били сме селска държава при Кобургите.Въобще не знам за какво се карате, нали все пак разискваме история.Вместо това както винаги се дърлите кой бил червен, кой бил десен и такива глупости.Едно ще ви кажа, политиците ви се смеят в лицето като ви четат, няма леви и десни има управляваща върхушка, която се възползва от незнанието на простолюдието.

75

Ели, До: Linke

преди 4 години

Малко хора знаят, че преди ВСВ, има две Олимпиади в Германия.А следващата, познайте къде е била предвидена?В Япония.А още по-малко хора знаят, че Хитлер с години е търсил мирно решение за Полския коридор, а още по-малко хора знаят кой финансира Хитлер.Една от главните причини за началото на ВСВ е Полша.Малко хора знаят, че има втора книга след Борбата, за определени финансови кръгове в и извън Г-я, единици са я чели.Изводът е, че Европа е родина и на комунизма, и на нацизма,и фашизъ

74

Thomas Linke

преди 4 години

Само 9 месеца след Олимпиадата в Берлин , съюзника на Нацци Дойчланд --- Японската Империя, напада Голям същински Китай -- през август 1937 година !....По цялото протежение на Китайската Морска Ивица .

73

Thomas Linke

преди 4 години

Войната в АЗИЯ Е много по-отранооо...ЯПОНИЯ АНЕКСИРА КОРЕЯ ОЩЕ 1905 (1910 г. официално)..АНЕКСИРА СЕВЕРОИЗТОЧЕН КИТАЙ ДИРЕКТНО И СЪЗДАВА марионетка МанджуГоу - през 1931 г...После напада Същинския Китай (Чайна Пропър) в серия от масирани атаки - в Шанхай и Нанкин най-вече , където прави зверски геноциди ..Великия филм на Спилбърг от 1987 г. с Джон Малкович и малкия Крисчън Бейл - ''Империя на Слънцето'''---мисля че всеки от вас го е гледал, но като знам че в Бугария останаха само чалгаджии и тъ

72

Анонимен

преди 4 години

До ИсторикКога си бил най-развитата држава на Балканите?! Германия е била развита,имала е заводи и тогава е произвеждала стоки с висока себестойност,а БГ НА КОБУГИТЕ е бедна селска държава,----------Още един тьпак.Ти чуваш ли се какво пишеш бе?

71

Анонимен

преди 4 години

Глупости . Толкова много изчетох за тия 60 години . И този само заблуждава. А може и да си е заблуден от руската телевизия. Първите , които ревяха за Руската империя им казваха русофили. Живеят в Царство България , а реват за царство Русия. .Натовариха ги на кораби от Варна и Бургас и за Турция 1923г.следващите реват за коминтерна пак пратени от Москва. Следващите конспиратори пак от Москва 1932г После разбойници от СССР . ДЪРЖАВАТА ОТ ТИЯ РАЗБОЙНИЦИ НЕМОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ.

70

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 19Червен трольо, след 9-ти "спечелихме" 4 държавни фалита заради дупедавството ни към СССР, а твоята дотирана индустриализация и измислени образование и здравеопазване можеш да ги пъхнеш където... ти е най-свидното.

69

Анонимен

преди 4 години

До така е 1Кое е така? Полуруснак, учител по история на СССР с рецензент комунистката Искра Баева ти казва кое как било.Не чети руска пропаганда и сайтове с разширение .ru.

68

Историк

преди 4 години

След втората световна, знам че Югославия иска да вземе шопско и видинско, тоест границата да е до днешна Монтана.За гърците, не знаех че са искали да ни изтласкат до Стара планина, знам че ни взимат излаза на беломорието.Южна Добруджа е била румънска и границата ни е била до Варна, но СССР ни е връщат.Общо взето съюза с Германия ни носи доста щети.

67

Ели

преди 4 години

Прав е, коментирайки с колеги, кога е започнала ВСВ, стигаме до извода, че ПСВ не е свършвала ..., иносказателно до днес, визирам икономически санкции и др.В момента налице са замразени конфликти, тлеещи, Б. Изток, Азия, Л. Америка, за жалост и Балканите..Грешката на Българската дипломация, е че не успяхме успешно да лавираме между "Великите" използвайки геостратегическото си преимущество.Може би, някой ден ще успеем да се обединим, от чувство за самосъхранение, което ни е опазило като етн

66

Циник

преди 4 години

Ти кьораво ли си... или само глупаво?

65

Анонимен

преди 4 години

До Циниk\Мнoго глупoсти пишеш сaмaтa бележкa е излoженa в Лондон подялбaтa е билa дoгoвoренa някoлкo месецa по-рaно Сaмo нaшaтa съдбa не е решенa в Ялтa се събирaт дa подпишaт и тaм Чърчил бутa бележкaтa.

64

Дръндьо

преди 4 години

Хайде сега. Някакъв историк решава нещо и ние всички да вярваме...

63

Циник

преди 4 години

Сталин изслушва превода на написаното от Чърчил, слага един голям знак "чавка" (V) със син молив и прибира бележката в джоба си, възкликвайки тихо: "Вот тебе, здравствуй!". Такъв подарък самият той едва ли е очаквал. Тази бележка после, на конференцията в Ялта (февруари 1945 г.), ще даде основа за окончателното разпределение на сферите на влияние.Това е прословутата "дипломация на листчетата. Някъде там изгасва и надеждата за демократична България. Една свобода, изгубена в листчетата.

62

Анонимен

преди 4 години

СAЩ и Русия се прoвaлихa едните сa нa път дa фaлирaт дpугите се окoпaвaт с оръжия. Китaй е гoлемият пoбедител следвaйки Конфуцинствто със здрaв труд и гoлямa дозa пaтриoтизъм. Във Китaй либеpaлите ги бесят зa добрo утрo.

61

Циник

преди 4 години

Чърчил казва на Сталин: "Нека да уредим нашите отношения за Балканите. Вашите армии вече се намират в Румъния и България, но там ние имаме интереси, мисии, агенти. Нека не се караме за дреболии (тези дреболии, оказали се така фатални за България!). Съгласни ли сте със следното разпределение на сфери на влияние". И Чърчил написва на едно листче следното: Румъния за вас 90 процента, за нас 10 процента, Гърция за вас 10 процента, за нас 90 процента, Югославия и Унгария по равно, 50:50, а за България 75 процента за вас и 25 процента за нас.Сталин изслушва превода на написаното от Ч

60

Циник до 70

преди 4 години

Ти там ли беше?И видя всичко

59

Анонимен

преди 4 години

До Циниk до 66Aбе той я е бутнaл под мaсaтa нa Стaлин, де сa я нaмерили сa пoдробнсти кaквo не можеш дa рaзбереш.