33

?

преди 4 години

Те тия дето са от 60 години там не могат да го покрият, та тия новоизлюпени ***'муни ли?Бай дъ уей в Сомалия и Еритрея има ли война?

32

Шукри-антирасист

преди 4 години

България може да се оправи само ако приеме няколко милиона мигранти от Африка и Азия, само така има шанс да живне малко тая умряла територия

31

???

преди 4 години

Ами не може всеки консул да става.

30

Sicht Punkt

преди 4 години

В1 за следване във висше училище??? Аз имам сертификат по френски за А2 и започвам В1. С такова ниво човек добре различава частите на речта и времето, в което е изречението, но речникът му е твърде беден дори за да разбере нормален разговор в магазина. Точно! Ако с B1 седнеш с двама немци само ще ти играе погледа. Въпроса е, че мигрантите се ползват като инкубатор. Второ трето поколение, по говора, човек не може да да различи мигрант от немец.

29

Анонимен

преди 4 години

С2 говорят много малко хора. Защото нивото обхваща умение за боравене с текстове в различни науки и делови, диалектни и специфични сфери. Говорене - още по-малко. Най- голяма тежест има четене с разбиране.....----Това е изпитът по немски С2 за чужденци, с който (между другото) се придобива право на чужденците да преподават в немски училища. Затова той се отнася и до степента на образование и обща култура. GER-системата се отнася за чужденци. Всеки, говорещ роден език, го говори на ниво роден.

28

Анонимен

преди 4 години

Абе къв немски ще учат с две гънки в мозъчната си *** бе. Не че и Немците имат повече от две ама те не се и мъчат да учат чужд език щото немогат да го научат. Някой да е чул немец да говори чужд език. Щото аз съм живял в Саарбрюкен и Франкфурт по 5 г. и не съм чул немец да говори друг език освен немски. Някой ако е чул нека пише.

27

Анонимен

преди 4 години

Ниво В1 според Европейската езикова рамка е нивото на разбиране на научно-популярни текстове, всичко от печата, политика, история, география, репортажи, спорт, изкуство Спирам, че стана досадно.

26

Анонимен

преди 4 години

В1 за следване във висше училище??? Аз имам сертификат по френски за А2 и започвам В1. С такова ниво човек добре различава частите на речта и времето, в което е изречението, но речникът му е твърде беден дори за да разбере нормален разговор в магазина. Рутинно владеене на езика е С1. И даже с С1 чужденецът прави отделни граматични грешки. Когато те се изгладят, нивото е С2.

25

Анонимен

преди 4 години

С2 говорят много малко хора. Защото нивото обхваща умение за боравене с текстове в различни науки и делови, диалектни и специфични сфери. Говорене - още по-малко. Най- голяма тежест има четене с разбиране..... Много сте далеч от истината. Какво циркулира на базата на реклама, хвалби и от сорта, е друг въпрос.

24

Анонимен

преди 4 години

Ниво В1 е достатъчно за следване в инженерно висши училище. Ако направят представително проучване в България, ниво В1 за БЪЛГАРСКИ биха покрили не повече от 20% от населението...Абсолютни глу.пости. Всеки човек, независимо от грамотността, говори родния си език на ниво С2. Изискването за следване в университет в Германия, независимо от специалността, е В2 - С1. Че такива без никакъв немски и с по-малко отиват там да учат езика и никога не го научават, е друг въпрос.

23

Анонимен

преди 4 години

Въобще не се и надявайте, че немците щели да си опростят езика. Езикът обхваща целия спектър на живота, вкл. минало, диалекти, жаргони, всякакви науки и, в случая най-важното, е средство за манипулация и отбор. Който не е отварял книга от класическата немска философия, едва ли може да си представи за какво иде реч. В подобен стил се пишат юридическите материали, за да показват нищожеството на човека. Каквато е и целта на готическите катедрали. Езикът е вид защитно мито, граница, мярка за годност

22

Анонимен

преди 4 години

Буквално ми дреме за тревожността на германците.Меркел ги покани всички от майна си райна.Тя да ги учи на немски език.

21

Гьобелс

преди 4 години

30% от немците вече са с някаква степен на чужд произход. Това означава, че ще немците скоро ще опростят езика си, за да се интегрират абсолютно чуждите на Германия хора от държави-клоаки или ***, както ги нарече Тръмп. След 20 години ще изхвърлят Гьоте от учебната програма и готово.

20

Иво

преди 4 години

Аз не знам дали ще го цензорират коментара, *** да пробваме:в статията си е написано "Причината е, че повече хора започват да учат езика, бидейки неграмотни." - неграмотни!Второ когнитивните им способности са много ниски в сравнение с Европейците и Азитците.От цялата история като излязат Бейби-Буумърите в пенсия и няма кой да плаща социалните разходи накрая - ще стане мазало.

19

Г.Осиновителя

преди 4 години

Той стоичката се оправи- айн цу цвайн цу дрън, та те ли няма да си оправят

18

Анонимен

преди 4 години

Ниво В1 НЕ е рутинно владеете на езика.Ниво В1 е достатъчно за следване в инженерно висше училище. Ако направят представително проучване в България, ниво В1 за БЪЛГАРСКИ биха покрили не повече от 20% от населението, включително висшисти и партийни активисти.

17

Анонимен

преди 4 години

Малко на расизъм бие- изкарват едни по- способни от други народи!

16

Анонимен

преди 4 години

Кво им пречи некъв език на енженерити, да си вършат работата по разработката на най-новия двигател в Мерцедес или Порше?

15

Анонимен

преди 4 години

Средна интелигентност по страни:1 Сингапур 1082 Южна Корея 1063 Япония 1054 Италия 1025 Исландия 1015 Монголия 1016 Швейцария 1018 Германия 99-----------------------14 България 93-----------38 Сомалия 68--------------------

14

Анонимен

преди 4 години

Ама германците оплакват ли се, що ли? Ами толкова си могат хората бе.