106

Анонимен

преди 4 години

т.е. единственото първо е че не е за военни цели-Тази Е за военни цели.Каквото и да ви лъже путин.

105

Споко!

преди 4 години

Рашките си имат и мини реакторчета - за спътници и домашно приложение НО имат още много газ за продаване...

104

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Първата плаваща AEЦ не е руска а е разработена от САЩ"Не съм вярвал че ще се обърнат така нещата!Преди казвахме същото но в обратен ред :):):)

103

Анонимен

преди 4 години

Първата плаваща AEЦ не е руска а е разработена от САЩ но винаги са били за военни цели , т.е. единственото първо е че не е за военни цели.

102

Анонимен

преди 4 години

А защо не Северен РАДЕЦКИ?

101

Кина

преди 4 години

Морално-остаряла технология за добив на енергия е това руско чудо, при това ОПАСНО !

100

Анонимен

преди 4 години

Като гледам,прилича на ферибот.А те най-лесно и бързо стигат дъното!Дано не става някоя беля,че напоследък братята не им върви в научно-техническия прогрес!

99

копиран Текст

преди 4 години

пак ли открадна Текста от сайта на БТА , те изришно са написали в сайта си че не разрешават да им се копират Новините ама ти си ги крадеш , Медията ви крадлива

98

бай ганю

преди 4 години

дреме им на онези в москва за безопасността при авария от такова съоражениеважното е да се пддържа велик дух на вова и миша от провинцията

97

Анонимен

преди 4 години

Ама как само нашиват *** с такива статии. Явно тя е мъжът в колектива.;)

96

V

преди 4 години

Този реактор може да произвежда много повече енергия.В случая на академик Ломоносов Реактора е направен да захранва и с парно северните градове където се добива петрол и злато .При вариант ледоразбивач този реактор дава 55мв в режим на атомна централа,но не дава парно .В този случай дава 35мв но и топлофикация . При реактори с малка мощност има международни ограничения горивото да е обогатено само на 20 % За военни цели САЩ не спазват това .Ако Русия си направи самолетоносач също няма да ги спаз

95

шматка

преди 4 години

До 124Казвам го като идея която може да се доразвие в бъдеще тоест да се увеличат мощностите.И аз мисля че става дума за някаква военна магария иначе не виждам как тези 70Мвт могат да покрият разходите.

94

Анонимен

преди 4 години

Постройте си трансформаторна станция за 70 МВт на брега и се молете Путин да ви прати плаващ АЕЦ...

93

Анонимен

преди 4 години

Може, да.Кения или Ангола ще си купят такива.Специално за някое крайбрежно село.Или ще ги наемат местния вожд като отиде на плаж, да му свети крушка... Мога да се хвана на бас, че рашките пак са замислили някакво чудо-оръжие, с което пак ще си изгорят пръстите - като с Буревестника.

92

шматка

преди 4 години

До санкции аПаниката не е че Русия първа направи това.Паниката е че Русия завзема нов и огромен енергиен пазар.В света има много държави които биха купили или наели такова съоръжение.Само им трябва малко по голяма мощност че с тези 70Мвт си е набутвация

91

Анонимен

преди 4 години

Тези дървари искат да строят в Белене викаш?

90

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

Само самолетоносачите клас "Нимиц" всеки с по 2 реактора по 100мвт са 10, има още десеткиподводници на Русия и САЩ, кораби, ледоразбивачи, стотици реактори плават из моретата.И какво толкова се е случило с тези две реакторчета по 35мвт? Нищо.И нищо няма да се случи.А потъналите ядрени подводници са 3-4.Сега ли се усетиха "природозащитниците"?Зелени манипуланти.

89

Вече доплава ли ?

преди 4 години

Две години вече ни занимават с тази атомна платформа с мощност 80МW , която все е на път за Сибир и все не стига ...... Стигна ли най-после или още е на път ?

88

Анонимен

преди 4 години

На запад правят иновативни телевизори, в Русия - иновативни атомни електроцентрали. Който, каквото може.

87

Сата НАТО

преди 4 години

В Просията никой никога не се интересувал от живота на мужиците, още по-малко от живота на сибирските индианци. Така че тази установка не е за цивилна употреба. Оставям на вашата фантазия да се сетите какви гадости се въртят в главицата на гнусното кьосаво безполово ботоксно джудже-антихрист. Във всички случаи е предназначено за глобално въздействие - полярните сияния или кой знае какво още.