15

Анонимен

преди 4 години

До човекИдея нямам той какво иска, но не трябва да забравяме, че говорейки за етнос и култура нищо не остава статично. Тюркски племена е толкова широкообхватно понятие, че да се определи е невъзможно. Говорим за културен обмен за период от 500г. пр. хр. дo 1100 сл. хр.

14

Osman до човек

преди 4 години

Абсолютно. Имали ханове, молели се на Тангра (тюркско номадско божество), овцевъди, коневъди, Росен прилича на киргиз и седнали да говорят за арийци. Символъ на рода Дуло IYI е тюркски (сега партия има такава в Турция - националистическа). Доста нелепо. Но това е наследено. Сакън да не ги помислят за тюрки. А да си тюрк е гордост и чест. Ама ходи им говори. Чак до Ной стигнаха. От глупости и злоба скоро ще се поберат пак на лодката на Ной.

13

Богомил

преди 4 години

Нещата се променят, нищо в историята не е вечно.Всичко тече , всичко се променя.Важното е какво остава за човечеството след една цивилизация.Първата е тракийска, на нашите деди.Орфей е най-великият поет и философ на древността и е предтеча на Христос Тракийският цар Дионис/почитан като бог и от гърците/ е занесъл цивилизацията чак до Индия.Траките/българите/ са повлияли културна и на много тюркски племена. Даже и днес татари и чуваши се гордеят, че са "българи".Не са, но помнят доброто.

12

човек

преди 4 години

Абе я аз да използвам случая сега тук да попитам като по-неук, след като прабългарите се опитват да ги изкарат ираноезични, как така се е объркал този професор да сложи такова неуместно име на фондацията на тюркоезичен бог - Тангра?А да не говорим за още по-неуместните тюркоезични символи като IYI например?Някой би ли обяснил?

11

Осман

преди 4 години

Единственото същество на тази планета което няма род и родина е бг турчина

10

Анонимен

преди 4 години

До VANGEN Има едно глобално изследване на ДНК.И в него ясно се вижда ,че гените ни са само 3% свързани с азиятските. Европейци сме от всякъде.

9

До 6

преди 4 години

Ако не те е срам кажи къде си родено

8

VANGEN

преди 4 години

Хората казват истината,като заслугата на П.Добрев е огромна с неговите изследвания и трудове.Но сегашните населяващи територията България,неистово отричат тези доказани не от едно и две места факти,с което потвърждават и становището,че наистина те не се смятат за българи,а и не са,щом отричаш не само древния си произход,но и близките 40години на социализма,което беше един невероятен връх в развитието,така че е трудно да се каже кога всъщност изчезват истинските българидали по време на турското,

7

Богомил

преди 4 години

Няма доказателства, че сме от Азия и още по-малко такива, че сме имали ханове и сме вярвяли в Тангра.Просто няма!Но на г-н Колев това му е работата и от това живееЗатова така ще говори, както и казионните историци.В същото време безброй са доказателствата, че ние смеи траките.Сведения, артефакти, обичай, празници, фолклор, език, топоними, влияние върху други народи, както и генетични анализи.Но траките са владяли не само Иран, но и Сев.Индия/походът на Дионис/. Траките са ариите, нашите предци.

6

Osman

преди 4 години

Друго си е на гладен, беден и отчаян народ да му кажеш, че е древен арийски народ. А в Германия си го били измислили. Къде ги намирате тези капацитети? Хановете били канове, не сме тюрки, сакън, те били нямали хал хабер. Хубаво, ама тези дето нямали хал хабер са ви владяли 500 години, драги. А нали се сещате, че който е по-напреднал владее повече, и Константинопол завладява. Все едно сега Афганистан да завладее Щатите?! Ама става обратното, нали? Така и ние диви тюрки, ама на 3 континента следа!

5

Анонимен

преди 4 години

Преди да отворя статията бях сигурна, че ще е от онези "истински" учени на, които се плаща през последните години за да пренаписват история. Много по-големи хора вече доказаха какви са гените на българите със сигурност не идваме от Азия.Просто ДНК-то няма как да излъже. Много им се иска на някои да е така, ама на...не е.

4

Осман

преди 4 години

А ние идваме от Индия

3

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

Е ПО ГОЛЯМА ЛЪЖА НЕ БЯХ ЧУВАЛ

2

Анонимен

преди 4 години

От народа- воин, остана народ, оглозган до кокал, без вяра в бъдещето, отчаян и вече, премирен със съдбата си на изчезващ народ. Това, дето е в БГ подлежи на измиране и заличаване, а тия дето са по чужбините- те вече не се смятат за българи и даже се срамуват от фката, че са били такива.Ето до там ни докара некадърното ни управление!Сега плюите и слагаите минуси! Не ми пука, защото аз ( а и не само) виждам истината и никой не ми плаща за да я кажа.

1

Анонимен

преди 4 години

Не знам кой е тоя дето бил идвал от Афганистан, ама аз съм си от наше село тракиец.