21

Анонимен

преди 5 години

"сградите, в които се дават жилища под наем, да бъдат национализирани от частните компании, които дават апартаменти под наем."Ама преди 40 години, когато ги раздаваха на конвейр, вместо да си навземаят жилиоща за децат си, взеха си евтни и си накупиха коли ...

20

До 18

преди 5 години

Че доста печелят средно 1000? ня седмица

19

Анонимен

преди 5 години

Да е видял някой някога нещо добро от германците?Две световни войни, войнстващ "комунизъм" (45 години в половин Европа), агресивно нашествие на ислямисти в Европа и "европейско" законодателство силно дискриминационно към европейските народи - да сте видели нещо друго?Ако подобни популистки зарази плъзнат и у нас - няма да стане! Спираме и наеми, и продажби - и кой какво печели от поредната тъпня? Стагнация на пазара и двойни цени след година! "Комунизъм" отвсякъде!"Умно", нали?

18

Kuala

преди 5 години

Да вчера се е взело това решение от ратхауза на Берлин и то важи за сега само за Берлин. Но нищо чудно да обхване и цялата страна. Сега управяляващите партии губят катастрофално подкрепа и вече нямат мнозинство. Това е една от малкото нови идеи, която може да им докара отново гласове. Така че нищо чудно да гласуват закон за цялата страна, даже и по-строг, като например конфискация на имоти от собственици. Новата октомврийска революция е на прага в Германия.

17

Горан

преди 5 години

Ако средният наем в Берлин е 1000 евро на месец, кое му е евтиното на Берлин?

16

Анонимен

преди 5 години

*** "Репортери без граници" си пишат за каквото им плати ретроградния евреин-препатил комуноид - България била 111-та по свобода на словото! То не бяха спекулации, то не бяха манипулации на тема "свободни упражнения"!Германия и Франция са отворили от поне три години не медиен ЧАДЪР, А ЧАДЪРИЩЕ с ефекта на атомна гъба не само върху собствения си народ, но и върху антибългарските НПО метастази, които "УСПЯХА" да си "изберат" Рада Дълбоката.И се ГОРДЕЯТ с продажността си!

15

Ozzy

преди 5 години

Търсенето определя предлагането! Немците нещо сериозно взе да ги избива на комунистически анти-пазарни похвати. Духът на Карл Маркс е жив

14

Капиталист

преди 5 години

Ами при фиксирани цени, надявайте се някой хазяин да инвестира в подобрения. Берлинския имотен пазар спира с прогреса за 5 години, през които ще трупа и амортизации.Едва ли ще приемат такава комунистическа гениалност, но пък Германия е все пак, те не спират да изненадват.

13

dmx

преди 5 години

Невежите западни управници трябва да се допитат до участниците в тази дискусия.

12

Анонимен

преди 5 години

Ами лесна работа! Спираме само за 2 месеца да даваме апартаменти под наем и цените сами ще си скочат :)))) Абсолютен, безмозъчен комунизъм! Горката Германия с тзи крава начело! искат да угодят на *** му ните

11

Някаква

преди 5 години

мода ще е, преди няколко дена съобщиха същото и за Париж.

10

Анонимен

преди 5 години

Никога няма да приемат такъв закон, заглавието на статията лъже, това е само предложение проект от малка групичка популисти.

9

Анонимен

преди 5 години

Защо такова *** заглавие?Евтинджос сте в опитите да привлечете внимание.

8

Анонимен

преди 5 години

Вчера градската управа одобри проектозакон, който включва временно замразяване на наемите от 2020 г. за 5 г.Планът се очаква да бъде одобрен и да влезе в сила до януари. От него се изключват социалните жилища, както и новите сгради.Със сигурност ще бъде приет, за нови сгради ще се дефинират сградите които са не по стари от 100 години. Не може да искаш висок наем, на сграда на повече от 100 години.

7

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

Не е изключено държавата да задължи рентиерите, да дават на символични наеми и дори безплатно жилища за "бежанци" ...Живеем във времена на пълен абсурд !Важното е супер мощния компютър на Бойко и Мария Гаргамел ще заработи в София... Който не вярва да види новопостроената писта за Формула1, газовото находище в Черно море и домакинството на България на световното по футбол през 2030 година... Който доживее...

6

Анонимен

преди 5 години

платена статия , не емигрирайте в Германия , там наемите са високи :)

5

Анонимен

преди 5 години

Някое българско НПО да ги докладва на евроинституциите както техните ни топят нас.

4

Анонимен

преди 5 години

Това е намеса в пазарната икономика ЕК да ги глоби.

3

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

Евах аз тая пазарна икономика, в която градската управа определя размера на частните наеми. Германия май преминава към комунизъм... :)

2

fff

преди 5 години

До Анонимен 1Кое точно е фейк?