25

Qwerty

преди 5 години

Целта е дипломата, а не знанието. Хартията е важна, да се приложи към CV-то за работа... ама че хабер си няма - хич не го е грижа

24

Шопо

преди 5 години

Демек всеки ******н***р може да стане висшист и да има вишУ...

23

Елементарно е

преди 5 години

Диплома се изисква единствено и само при кандидатстване за работа в държавни или общински администрации. Инженер по микроелектроника съм /ЕТМЕ/. За 20 години, нито един работодател /те са двама де/ не ми е поискал каквато и да е диплома. Приема те за тестов период, ако те одобри, но прецени, че имаш нужда от допълнителна квалификация ти я плаща. Лично аз бях на обучение две седмици в Сеул. Идея си нямате какви пари е платил шефа ми. И нито един път не е ставало дума за дипломата ми.

22

до 19

преди 5 години

ахахаха държавата ли ти принуждава дечицата да учат "насила за друга диплома"?!? Абе ей! Отивай да караш такси и не се занимавай. Изпитите последните 10г са пълна пародия и формализъм и това се направи защото капацитета на кандидатсващите намалява все повече. ВСЕКИ с малко акъл и що-годе добра подготовка, може да влезе без никакъв проблем навсякъде. Така че, не търси проблема в държавата тук.

21

Анонимен

преди 5 години

А ти какво си, Бай Иване?

20

Бай Иван

преди 5 години

После отиват в кол центрове, малко по-големите тарикати стават" умни и красиви "грантаджии и професионални протестъри ;) !!!

19

Анонимен

преди 5 години

Това е политика на университетите -днес вече търговски фирми .

18

Анонимен

преди 5 години

Всички искат да учат право и не е заради диплома а заради безработицата по частните фирми. Но държавата не дава места и слага бариера с ненужни изпити по литература и история и децата са принудени да записват други ненужни им специалности, защото живота е кратък и няма време за друго учене. Системата е такава и държавата ги принуждава насила да учат за друга диплома.

17

Анонимен

преди 5 години

Нещо за стабилни производства с добри заплати? Или бившите партийни секретари гледат службичка с нищо правене до пенсия, а държавата да върви на майната си.

16

Анонимен

преди 5 години

От 15 елементарни форми на физически труд бюрократични професии и технически науки отива директно на *** а от тъй наречената автономия не остава нищо.Разбиеа се това се прави напълно съзнателно.Целта е създаване на една нация мислеща само как да си напълни корема и това се комбинира с постоянно вдигане на цени к много по-малко вдигане на заплати.Така политическия режим създава добри граждани тоест умиращи от глад хора готови да подкрепят всеки без значение от идеите му стига да плаща.Фф нйк.

15

Ха-ха

преди 5 години

В моята фирма дипломата не е критерий. Можеш - работиш! Диплома искат държавните служби. То там и толкова се работи

14

Анонимен

преди 5 години

Вярно е че твърде много народ без реализация става студенти.Но да се опитваш да решиш този проблем като превърнеш образованието в социална поръчка значи смърт за всяка култура.Защо ли защото по този начин обвързваш това което трябва и може да се учи т това колко хора могат да го учат с нуждите на бизнеса и мнозинството.Да но бизнеса и мнозинството въпреки че се възхищават на Микеланджело или Тодор Колев нямат материална или икономическа нужда от тях.И така всичко което е по-различно от

13

Пламен

преди 5 години

Ами така е, то затова от три години няма БЕЗгрешна матура. Заради 80-те %-та в министерствата и държавната администрация!

12

експерт

преди 5 години

Няма как най-добрия ти университет да е на 750 място в света и да очакваш държавата ти да не е най-бедна и най-пpocта в Европа и света. За да е силна държавата трябва да имаш силни и умни кадри във всяка една област. България е една poбcкa, колонизирана държава. България е перфектната плячка за силните робовладелски държави.

11

Анонимен

преди 5 години

Такъв е материала, както каза Бойко.Те болниците са го обърнали на печалбарство, че университетите ли няма...открили са разни филиали из страната и приемат всичко живо, което мърда. Но щом има предлагане значи има и търсене...кой не иска да размахва диплома за висшУ и да се прави на важен. Нищо че измислиха и куп безумни специалности...Очаквам скоро да пуснат и "Технология на чистенето на зъбите с клечка"...

10

УЕФА - мафия

преди 5 години

Не може да си напише името без грешка даже като си гледа акта за раждане, ама виШУ има. Имах нещастието да изкарам една година Утре Носете Съответната Сума - аз мога да им преподавам на тия, толкова са трагични.

9

УЕФА - мафия

преди 5 години

И да - там преписване ИМА, и да - ЗАТВАРЯТ си очите (за определени хора). Пишат се оценки за къси полички, бонбони, уиски и шоколад. Разговор между две кифли на двора от ниналата година: - "Оф, не знам какво ще правя на сесията, няма да мина".- "Я не се излагай, тук и петел ще завърши".

8

Анонимен

преди 5 години

Не знам кой е по-виновен - държавата ли, родителите ли или децата. Толкова много "вишисти " е престъпление. Толкова пари хвърлени на вятъра . При толкова население с куп университети! Защо после да продават чушки и домати на пазара?

7

софия града голяма

преди 5 години

Студентка, с кубици повече от триста,идва тя чак от Силистра.

6

УЕФА - мафия

преди 5 години

Не може да си напише инето без грешка даже като си гледа акта за раждане, ама виШУ има. Имах нещастието да изкарам една година Утре Носете Съответната Сума - аз мога да им преподавам на тия, толкова са трагични.