35

Зоро

преди 4 години

Прочитайки статията и част от коментарите трябва да отбележа , че забелязвам прилика в премиера и тези на Спартак. Вероятно може да се окаже, че бати Бойко е пра, пра, ...внук на Спартак. За да сме напълно сигурни в това , премиера трябва да язди кон в продължение на няколко часа. Ако след ездата коня е все още жив и не е побягнал в търсене на по добър живот към западна Европа. това е доказателство , че Бойко носи тракийски ген.

34

за 31

преди 4 години

Никой не пристига, конете са били обяздвани край Одесос римляните са наемали кораби от Португалия за дойдат и да си купят тракийски колесници. Рим е бил направен по подобие на тракийската държава, а не наобратно. Когато траките са имали дъpжава Рим не е бил заплнуван дори като град. Рим е основан много по-късно от внуците на тракиеца Еней.

33

Анонимен

преди 4 години

Богомил е прав,Но и Одрисите не са били убедени тутак си.Как е било по време на Османското нашествие (по голямо количество и вероятно по достоверни документи). Ставаш васал, оставят те си управляваш племето, но имаш военен ангажимент, данък и пращаш деца от рода си заложници. За това смятам, че е по вероятно Спартак да е бил от Одриски царски род

32

До по долен коментар

преди 4 години

Както няма едно племе траки, а траки е сбор от племена с еднотипна култура, език и антропология. Траките са група от племена, славяните са група от племена, а не едно племе, прабългарите са група от племена, тюрките са група от племена, много племена ги обобщават в групи, както и скитите на пример. Лошото е че много големи библиотеки с историята за древните цивилизации са били изгаряни, като руските и на нашата българска история от турците. Много сведения са загубени.

31

Анонимен

преди 4 години

Великото преселение на народите!Причини неясни, но удобно от разни далечни краища пристигат на коне и са страшна сила.Интересно този шаблон го използват много и Историческата наука, но на разумен прочит не издържа.Конкретно от Монголскте степи никак, още по малко пък камиларите от пустинята с великия арабски халифат.Някой някъде е подправил събития, които и до ден днешен са в основата на фалшива история.

30

Анонимен

преди 4 години

До анонимен 28Това са даките, те са имали червенокоси жени една част от даките дори е тръгнала към Ирланндия стигат до местността Фюр Болг една част остават там, а другите основават Дания и Белгия. Дану която е била много красива тракийска жена е била тракийска принцеса.

29

Богомил

преди 4 години

До СтратегНе си наясно с историята. Първите царе в Лацио имат тракийски имена, а някои от боговете са тракийски. Помисли добре защо генетично сме най-близки до италианците, но не с тези от юга, които имат гръцка, африканска кръв.Одрисите са съюзници на Рим. Останалити тракийски земи са присъединени за 250 години, докато Гърция е смачкана за 6 месеца. Траките на север от Дунава остават свободни. 3 века императорите са траки.Константик, Юстиниан и т.н. Одрисите например са били съюзници с Рим

28

анонимен

преди 4 години

Всички казват че власите са потомци на траките. Те са мypгави и много високи. То даже личи и в стенописите от тракийските гробници-мypгави и високи а жените чисто бяла кожа с червени коси.....

27

Анонимен

преди 4 години

МИ то хубаво, ама надписи на Тюркски език няма по нашите земи. А няма и да има. Щото такъв език няма. Но на Грчката писмена система пише Канас у Биги ( Омуртаг), а След като въвеждаме по адаптирано графична система към характерните ни звуци, вече пишем Княз (Борис)Славяните са късна измислица, задай си въпроса кой е вмъквал в преписите славяни на определени места по земите на Траките. И ако попаднеш на върли елинисти и християнизатори, замсли се дали не са от след 15 век. (корекциите)

26

Малко история 4

преди 4 години

Така че за какви траки говорим. Единствените оцелели траки в територията на България се прдполага, че са в Сакар и областа!

25

Малко история 3

преди 4 години

Готите в крайна сметка са прогонени от Балканите, но българските земи се заселват вече от различно по произход ромейско население малоазиатци, хора от Близкия изток, бягащи от още по-жестоко страдащия от варварски нападения Италиански полуостров, варвари-федерати. На свой ред и това население е пометено от хунската инвазия. Тук искам да отбележа византийските хронисти, че в навечерието на славянското заселване на Балканите в първата половина на VII век Тракия е напълно опустяла.

24

Малко история 2

преди 4 години

и според съобщенията на съвременните хронисти разграбили и унищожили всички селища в българските земи, включително и най-скритите в планините, водени от пленници или роби. Очевидно, и да е оцелял някой и друг трак до 387389 г. (макар и романизиран или елинизиран), в тези две години или е намерил смъртта си, или е бил принуден да избяга далече на юг в непревзетите Солун, Константинопол, островите в Егейския архипелаг или Анадола.

23

Малко история

преди 4 години

От средата на III век върху балканските владения на Римската империя започват нападенията на варвари. Започнало е Великото преселение на народите. Първите нападатели на земите ни са готите (нямат нищо общо с гетите). Нападенията се извършват по един модел: населението се избива, имуществото му, храните и добитъкът се заграбват, а селищата се опожаряват. През 387 г. готите побеждават край Одрин римската армия и убиват император Валент.Готите стават пълни господари на Балканския полуостров.

22

В летописите пише

преди 4 години

Сказание на пророк Исая се споменава, че земята Карвунска (днешна Добруджа) била опразнена от 130 години на сам.Тоест траки е нямало, поне в Добруджа. Ние сме смесица от прабългари и славяни. Езика ни показва, че сме приели славянския език, защото славяните са били повече,а преди това сме ползвали тюрксо-аварски език. Харесва ни или не, това е.

21

Анонимен

преди 4 години

Малко са историците които следват истината. Останалите служат на полит коректно. Така избиха траките и докараха пра българите от незнам си къде. Отделно събраха ханове с славянски племена и образуваха силна и сполотена държава.Не, тези приказки и за деца вече не стават. Който се интересува знае.Траки са създавали РИМ. Траки са първите християни, Няма църковен събор в Италия(РИМ), но има в Сердика.Историята на римската империя на Полуострова е сфабрикувана, и не само. От къде ли са крали ?

20

Анонимен

преди 4 години

Древногръцки и римски историци и хронисти пишат следното -Тракийското племе Мизи,или Мези от което по късно произлязоха БЪЛГАРИТЕ...аз на древните гръцки и римски историци и хронисти ли да вярвам ,или на еврейна Иречек който веднага след освобождението на България от турско робство бърза да изфабрикува една измислена (история) за произхода на българите,за които същия твърди,че те били от (тюрско-татарски) произход ..Явно на цион много му пречи да излезе истината за тракийския произход на бълга

19

Наблюдател до трак

преди 4 години

Никакви траки не сме, а потомци на прабългарите и славяните . Византийците са победили траките, а прабългарите с помощта на славяните са победили византийците. Хановете управлявали България са прабългари, езика ни е славянски. Така, че ти си прабългарско-славянски ме-лез като всички нас.

18

Тракиеца

преди 4 години

Погледнете картите на Древна Тракия и на България. В почти цялата си история на Тракия от 3000 г.пр.хр до 46-тя година сл.хр. географските граници странно съвпадат с тези на България от периода 681г-2019г. Не мислите ли?

17

Точно така!

преди 4 години

Прабългарите които са дошли от североизток са били по малко на брой от траките но пък са били много по образовани на по високо ниво, имали са писменост и развита култура... После са се омешали със местните тракийски племена и така се родил Българския народ на Балканите.Тоест съвременните българи имат преобладаващ тракийски ген. Ако беше обратното то сега България щеше да е една от най силни държави в Европа а Турция щеше да е със размерите на Сирия.

16

Анонимен

преди 4 години

Римляните не са смогвали да убиват пленените хора, а Римската иперия за да не се разпадне е имала нужда от враг от който римляните да треперят. Дават му една римска жена за съпруга и го пущат срещу слабаци на арената за да го направят герой и да поведе робите на явна смърт и да решат проблема с тяхното изхранване. Нищо ново - история стара като света Спартак е бил ВИЗАНТИЙСКИ пълководец, пленен докато е бил пиян в една кръчма в Никозия.