15

Waffen SS

преди 5 години

Не е спасен Петелът, който е бил на върха на кулата Стрелата. В него през 1935 година са открити реликви - миниатюрни останки от Св.Дени и Св. Женевиев (двамата светци-закрилници на града), които са били вкарани в металното тяло на птицата.Спасени са съкровищата, които се намират в подземията на катедралата, където огънят не е достигнал.

14

Анонимен

преди 5 години

Макрон е лъжец и плебей то и без французите там Париж няма да е същият, а някаква африканска джамахирия.

13

Анонимен

преди 5 години

"Без Нотр Дам,Париж няма да е същият."Не ми дреме за Париж. Столицата на paзвpaта!

12

Waffen SS

преди 5 години

""Тържествено ви обещавам тази вечер, че ще възстановим катедралата, всички заедно",""Разбира се ,че ще бъде възстановена,та това е шедьовр на световната култура и архитектура,един от символите на европейската култура,един от символите не само на Париж,но и да Франция.Средствата са без значение.Без Нотр Дам,Париж няма да е същият.

11

Добро поле-16.Х.1918

преди 5 години

Да живее ВЕЛИКА ФРАНЦИЯ!Да живее президент Макрон!Най-важното е, 90% от вътрешността на ВЕЛИКАТА КАТЕДРАЛА е съхранена и изнесена на вън!А вие МЕГАзлобни и ТОТАЛНО невежи вулгаропитеци сте обречени,бре!Катедралата е СВЕТОВНО БОГАТСТВО,бре!Ама кво разбира кубратпулевски фен от СВЕТОВНО ИЗКУСТВО,бре!Жалки и гнуусни сте!СЛАВА НА ВЕЛИКА ФРАНЦИЯ-ТЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ДО КРАЯ НА СВЕТА,бре!!

10

Анонимен

преди 5 години

Те могат и Мона Лиза да я запалят и после някой пак да я нарисува ама новата картина няма да е същата и по закон дори се води фалшификат. Мaкaрон е недоносче и невежа и популист и измамник.

9

Членска карта №7

преди 5 години

До БългаринТе могат и Пирамида приличаща на тези в Гиза да построят, но това ще е менте, като повечето обекти за поклонение днес... Менте жени, менте мъже, менте родители!

8

Анонимен

преди 5 години

французите скоро ще бъдат малцинство в собствената си държава. И Германия я чака същото.

7

Анонимен

преди 5 години

Подготвят Франция за идването на шериатът!

6

до Българин

преди 5 години

Ти не си никакъв българин. Ще я построят още по-величествена, тук си прав, но с минapeта, а държавата си ще прекръстят на Нова Арабия! Не мога да ви разбера вас чуждолизaчитe..

5

Българин

преди 5 години

Сигурен съм, че французите ще я построят наново - още по-величествена!Обаче на нашенските вулгаропитеци няма да им порасне мозък...

4

Членска карта №7

преди 5 години

126 ПсалмАко Бог не построи дом - напразно се е трудил строителят,Ако Бог не пази града - напразно бди стражът...

3

а

преди 5 години

Направо да и строят и няколко минарета.Да не се бавят после.

2

Добро поле-16.Х.1918

преди 5 години

Да живее ВЕЛИКА ФРАНЦИЯ!!!Да живее призидент Макрон,бре! Катедралата е спасена(с изключение на кулата),а всички християнски светини(в това число и "трънния венец" са в безопасност),бре!пп-А тукашните вулгаропитеци изпаднаха в див екстаз от МЕГАглупост,адско невежество и универсална злоба!Слава на ВЕЛИКА ФРАНЦИЯ!Слава и респект-1460 години СВЕТОВНО ВЕЛИЧИЕ,бре!!!

1

Дзъ

преди 5 години

Тъжно. Дано да се окаже случаен пожар, защото иначе ще стане напрегнато....и то точно преди католическия Великден