78

Анонимен

преди 5 години

До81 това На село ли го научи

77

Анонимен

преди 5 години

До 79не може всички да са учени някой трябва да пече хляб--действай, имаш фронт, поле за изява!пп. между другото, печенето на хляб, ако за лични нужди е полезно и здравословно!

76

Анонимен

преди 5 години

До Какво е деконструциясамо да ти кажа, че в природата нищо НЕ е съвършено и именно поради този факт, Природата, във фсичките и форми е Жива! Само заради това! Виждаш ли в природата две напълно еднакви неща? Не, няма и да намериш даже две напълно еднакви листа в едно дърво! Нищо, което природата САМА създава, НЕ е е "идеално" и затова тя е живо! Ако нещо е идеално, завършено ,то това би било Краят, Смъртта на това нещо!така,че "деконструкция" всъщност е опит да се "вдъхне живот"! Замисли се!

75

Анонимен

преди 5 години

До62 абе Т.Ъ.П.А.К. и на тебе ли трябва да ти обяснявам че не може всички да са учени някой трябва да пече хляб

74

Какво е деконструция

преди 5 години

...неправоъгълните форми, които служат за изкривяване и изместване на някои от основните принципи на архитектурата. В завършения си вид деконструктивистките сгради се стремят да създадат впечатление за непредвидимост и хаотичност. *Е, не искам деконструкция на трамвахните линии в София. Оставка на Фандъкова.

73

Какво е деконструция

преди 5 години

Деконструктивизмът е течение в съвременната архитектура, възникнало през 80-те години на 20 век. Повлиян от философската деконструкция на Жак Дерида, деконструктивизмът доразвива постмодернизма в отричането на принципите на подреденост и рационалност, характерни за доминиращия в средата на века модернизъм. Характерни за него са фрагментирането, манипулирането на външните повърхности на конструкцията, неправоъгълните форми, които служат за изкривяване и изместване на някои от основните принципи н

72

Жоро

преди 5 години

много удобно се цитира средната заплата, ама новобранците дали няма да стартират на половина тези 1800лв.

71

Смешник

преди 5 години

Заплащане на час тва е решението не че ще почнем да взимаме по 5к просто това е правилния начин за плащанена труда на човек . Но тука не искат да го правят така защото сме изостанали драстично.Давайте им 10лв час на хората.стартово и не се незпокойте пак шофьорите във запдните столици ще взимат повече . Не ми се вярва шофьор да взима под 12,13£? на час

70

Един от Северозапада

преди 5 години

До Апрол Щом заплатата ти се вижда отлична-подай си молбата за градски шофьор на автобус в София? Или и ти си поредния ИТ специалист с 3К заплата минимум?За толкова години контакти в разни сфери на икономиката, научих едно-щом се принудят да дават такива големи заплати нашите работодатели, нещо не е чиста работата.Или е много трудна, или опасна, или изисква висока квалификация, и няма кадри.Те, ако може, щяха да накарат работника да си плаща, че работи, а не заплата да му дават...

69

анонимен

преди 5 години

оставете едно колело без надзор в центъра да видим колко са богати хората и задоволени ще изчезне за 3 минути

68

Анонимен

преди 5 години

Средната заплата в случая едва ли е меродавен показател - да обявят минималната, за да е ясно, на какво се хващат хората реално. При софийския неуреден трафик, парите И почивките са сериозен фактор, иначе си е ангария.

67

анонимен

преди 5 години

всички мой приятели познати и роднини никой не получава повече от 800

66

Анонимен

преди 5 години

До 68 АнонименАко не бяха унищожили държавните предприятия сега щеше да има конкуренция и заплатите щяха да бъдат почти като в Германия. От бг частник пари не очаквай

65

Шофер

преди 5 години

Тъй, тъй - 1800 лв, ама на кукуво лято. Основното възнаграждение е 850 лв/бруто. След 15-тина години стаж и много, ама много извънредни часове, класове и пр. се доближават до 1500 - 1600 лв. Обаче, глоби закъснения за курс (трафик има, все пак), глоби за това, че не си могъл да продадеш на секундата билетче на качилият се *** (защото трябва и пътя да си гледаш, че отговаряш и за други хора) и той подава жалба и т.н. и т.н. Накрая зплатата е ...? Иначе администрацията взема бонус за месеца.

64

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 51Това е когато имаш избор. Когато нямаш друга работа се започва и с това вместо хленчене как сме безработни. Като почнеш, пак може са си търсиш по-подходяща работа, ако искаш.

63

анонимен

преди 5 години

в провинцията 800 да вземаш та имат за чорбаджия ха ха сериозно

62

Анонимен

преди 5 години

Който и да е на власт нищо съществено не може да направи относно заплатите. Икономиката е частна и не много печеливша. Иначе ще си пишем и мечтаем за високи доходи , ама няма как да стане.

61

Апрол

преди 5 години

Отлична заплата ,ама мързелив народ и все други са му виновни.

60

анонимен

преди 5 години

явно от Еврокомисията им искат най ниската заплата да е толкова да ни приемат в Евро зоната затова са тия новини да *** ония не се лъжат

59

Анонимен

преди 5 години

Днес шофьори, утре учители, после лекари... и накрая ще търсят хора във всички сфери, ама няма да намерят. Не и докато не разберат, че за да имаш служители и работници трябва да им плащаш. А за качествени хора трябва да плащаш двойно.