148

селянин

преди 5 години

ГОЛЯМА АДМИНИСТРАЦИЯ , ЗАПЛАТИ НЕОТГОВАРЯЩИ НА НАСЕЛЕНАТА МАСА ХОРА В РАЗЛИЧНИТЕ ОБЛАСТИ, ЗАЩОТО ТАКА ХОРАТА НАМЕРИХА НАЧИН И РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА. ВЕЧЕ СИ ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИИ ОТ ТАМ . А ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ НЯМА ЛУСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. РУМЪНЦИТЕ НИ ИЗПРЕВАРИХА А И ГОРАНОВ ЩОМ Е ДОПУСНАЛ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ , ЗАЩО Е НА ТОЗИ ПОСТ. КОЛКО ХОРА В ПРАВИТЕЛСТВОТО , ПОСЛАНИЦИ И В ИЗПЪЛНИТЕЛНА , СЪДЕБНА И ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ СА БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА ЦК на БКП И ТЕХНИ РОДНИНИ?

147

анонимен

преди 5 години

Значи доходите на държавата в последните години растат и аз не разбирам защо се драматизира и преекспонира при това положение състоянието на пенсионната система. Доколкото има проблеми в нея, те са следствие на състоянието на икономиката. Трябва да се увеличава прозводството, за да се набират повече средства за пенсии. Какво още трябва - контрол, електронни регистри, ред - това са си задължения на администрацията

146

Анонимен

преди 5 години

Политиците и олигарсите задушават държавата,чуждите лобита също!България не е бедна държава,само от патенти от науката през соца може да си изкарва доста пари,накацалите търтеи на електроенергията и други подобни,но порциите не се разпределят правилно и за действително работещите или нуждаещите се няма,за обикновеното население няма,само за крадливите търтеи има.

145

Анонимен

преди 5 години

Мислил съм си че едит таксиджия на месец внася общо в ной и хазната около 300лв а един сержант взема със сичко 1100 лв ако има да кажем 10 г и нагоре стаж ---3-*** таксиджии към един---откъде толкова ами по администрациите са най-големите заплати с бонуси премии за дрехи ,коли щуротии вижте колко работят/ произвеждат/ какви им са заплатите и какво трябва да им вземете да нахраните и осигурите другите --тука пирамидата се обръща и никаква сметка няма да излиза --очевидно е ! Бегане му е ***--кя--а

144

Проблема е ББ

преди 5 години

Борисов разду администрацията до небето,от услуга на 1 гише стана 5 гишета !!!Увоволнявай,стрижи!!!Всички новоназначени държавни служители са компютърни баби между 55 и 63 години!Закривай!

143

До 145

преди 5 години

Ако се расъждава че всичко отива на едно място но не се ползва само за пенсии а и за болнични и за какво ли не и накрая остават толкова колкото са недостатъчно си прав --значи този модел е сбъркан --и точно от държавниците който ни управляват ---защото при тази солидарен модел трябва да има много прецизен баланс на това какво дават работните пчелички и какъв им е броя в държавата и колко лапат търтеите и да ви кажа един обикновен работник внася 300 лв-- а други непроизвеждащи вземат по 1000лв

142

Дадададааааааааа....

преди 5 години

....ама какви са тези ***, които биха си помислили, че човекът, който твърди, че фалшивите пенсии не са никакъв проблем, а осъждането на престъпниците е маловажна работа, е човек на мафията, която краде / пардон , "бере", разбира се!/ в тази област?

141

Дададдддааааааа....

преди 5 години

...кой да се сети, че изобщо не е никак важно дали ще има присъди......

140

Дадааааааааа....

преди 5 години

...кой да се сети, че фалшивите пенсии не са никакъв проблем.....

139

Анонимен

преди 5 години

В България се строят и ще има промишлени зони, а кой ще работи в тях, трансатлантическите фирми ще си намерят работници.Въпросът е ***:НИЕ БЪЛГАРИТЕ искаме или не да има български етнос?За пример: Евреите, ромите, турците-искат.От този кардинален въпрос произтичат следващите:Можем ли да съхраним своя етнос и как по-точно?Простичкият отговор е като се раждат повече българчета и остават да живеят в България.

138

Анонимен

преди 5 години

Вноските на работонаемателите и работниците не са достатъчни за техните пенсии. Половината от пенсиите им идват от данъците и държавния бюджет. Тоест, трябва да им плащат половин пенсия, ако разчитат на техните вноски.

137

Фалшива заетост

преди 5 години

Като дойде на времето Костов а после и Царя всички се надявахме да се мине от раздута бюрокрация към ,,едно гише,,--още малко и щеше да стане ,но гербаджиите решиха,че чрез преследваща бюрокрация ще вкарат всички в техния измислен,,правов ред,, които просто е раздута админастрация впрегната в някакво преследване на криещи обороти субекти в някакви войни с някакви трафици--който никога не свършиха с някакви постоянно променящи се глоби за автомобилистите--глоби и гонене на Михаля..пълна какафони

136

Анонимен

преди 5 години

БСП и ПЕС казаха,че ще се борят за минимална пенсия и минимална заплата за ЕС, държавите от вишеградската четворка,България и други държави ще поставят този въпрос,за да няма дискриминация и ниско заплащане или ниски пенсии.Това,какти и реда,спокойствието в държавата може да върнат хората,стискам им палци да успеят!

135

Последното изречение

преди 5 години

в коментара на Ганев е най-провокативно.Схе-а прекъсната,не било най-важно да има ефективни присъди.Напротив,г-не!Императивно е!И то такива присъди,че като ги чуят други крадци на обществени средства,несъмнено някой някъде и сега блажи от общото-да им се смрази кръвопотока.И тези,които са взимали неполагащи им се пари-съдебна гонка до дупка!Да продават каквото имат и да възстановяват,ако ще и по едни парцали да останат!

134

Анонимен

преди 5 години

Накрая ще останат само депутатите в парламента и обслужващия ги персонал,хахахаааа!

133

Фалшива заетос

преди 5 години

Та не виждате ли ГЕРБ колко службички създадоха напълниха у-щата с психолози ,пълно с психолози за психо изпити най-различни социални служби --на които броя и имената незная --но това са по принцип нищо неправещи хора със усещане за голяма значимост --трябва да се намира работа за пишман специалисти учили пишман нищо незначещи нови специалности--а трябва да е както едно време в армията на толкова войника толкова ефрейтори мл сержанти толкова старшини един леитенант ...а не само полковници и гене

132

Анонимен

преди 5 години

До 128То пък щото тези ,които внасяха в НОИ,не ги ощетиха,внасяли са години наред,а са получили мизерни пенсии или документите им изчезват или е източен песионния фонд,както направиха при Костов.

131

системата е пробита

преди 5 години

И пенсиити и здравната каса накрая ще кажат каквото било било по този начин неможе да се продължава и ще измислят някакъв друг модел--вижте ,че сме най-бедната страна и от ден на ден здравеопазването става все по -платено--- а тези двете държавни организации просто дават огромен принос за бягането в чужбина ,преди си мислеж ,че поне ромите ще останат ,но се разбра ,че и тук съм се лъгал....а иповечето хора ще са на социална като гледам ,ако я доживеят..

130

Анонимен

преди 5 години

До гнусотаНе е социална. Заплатите не ги индексират а при ГЕРБ има хиперинфлация на цените и младите емигрират.

129

Анонимен

преди 5 години

До анонименЗащо търсите все където не трябва?Не виждате милионите и милиардите източени от здравна каса,пенсионни фондове и други подобни,а търсите от социално слабите пари!Чува се дори,че и държавата е разпродадена,вече се чудят откъде да източват пари бандитите,а социално слабите им са виновни.И ЗАЩО НЕ СЕ ВЛАГАТ В ПРОИЗВОДСТВО,в селско стопанство,в наука,в дребно производство,а във никому ненужни глупости и стадиони на село?