89

Анонимен

преди 5 години

До икономистПрав си.Право на личен автомобил ще имат само другарите Путин, Ким, Си Джипин, другаря мадуро и другаря кастро. За другарката *** - също личен автомобил.За другите - градски транспорт.

88

Анонимен

преди 5 години

Стига с това миене на улици в Германия бе руско тр0лч4е.За миене на улици в Германия се взима 10 пъти повече отколкото в Русия.Срамен труд няма.

87

Анонимен

преди 5 години

Системата на Бисмарк и по принцип пенсиите са характерни само за европейските държави и производните им? САЩ, Канада, Австралия и др/ В повечето азиатски държави няма пенсионна с-***, Вкл и в любимия на някои хора "комунистически Китай"Там няма никакви пенсии. Каквото си си спестил през живота или те гледат децата ти.Обикновено второто, там семействата са все още сполетени. Същото е и в Япония.Дрогото- знаейки, че няма пенсии, хората спестяват още като млади

86

Анонимен

преди 5 години

Ако не бяха бедните руснаци със заплати 250 лева да идват на черноморието българите да им сменат чаршафите, много българи с големи заплати щяха да гладуват или да просят или мият улиците в Германия.

85

привет от Германия

преди 5 години

А знаете ли ,че в Япония с минимална пенсия се живее по-добре отколкото с максимална пенсия в русия ! А в Германия със социални помощи се живее по-добре отколкото със средна заплата в руската *** ! Който не ми верва може да опита , отидете в руската *** намерете си работа и работете там известно време , после елате в Германия и вижте как е тук !

84

Анонимен

преди 5 години

Виновен е японския Бойко Борисов.

83

Щерю

преди 5 години

Тошио - момче лошио...

82

Анонимен

преди 5 години

В ЯПОНИЯ НЯМА ВНОСКИ ЗА ЛИЦА С НИСКИ ДОХОДИ, ТАМ НЯМА ЗАПЛАТА ПОД 1050 ДОЛАРА. В РУСИЯ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ ЯНУАРИ 2019Г- 280ЛЕВА.

81

привет от Германия

преди 5 години

Ако в Япония животът е труден ,то в Русия животът е ад под небето не само за пенсионерите ,но и за работещите ! В японските затвори поне хранят затворниците нормално , а в руските затвори глад и сибирски студ докато започнат да ти тракат кокалите ! Затова в руската *** не си струва за правиш умишлени престъпления за да влезеш в затвора и да се спасиш от глада ! Който не е ходил в Русия и няма инфо за живота там , в интернет има достатъчно информация качена от самите руснаци - youtube

80

икономист

преди 5 години

До Анонимен 83Там е проблемът, че в условия на глоблен пазар, това отнема много много повече време, отколкото в тази игра. Затова и агонията ще е дълга.. Освен ако потърпевшото население, не ускори прехода към друга по-справедлива система, базирана върху ресурсите, и върху реалните потребности на населението. Населението например, има нужда от транспорт, но защо всеки трябва да има свой автомобил, чиято поддръжка е безкрайно скъпа, и реално полза от неговото производство има само производител

79

Ф.С.В.

преди 5 години

До 58 VictimizedМного ми е тъжно да го кажа --- но за СЪЖАЛЕНИЕ СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ!!Това е като бизнес с компаньонки- когато е млада и красива- всеки я иска - когато остарее -никой не я иска и не иска даже да я погледне - Живеем в Световен ред в който господства използването - човешките ресурси - природните ресурси - интелектуалните ресурси - ВСИЧКО ТОВА Е СВЕДЕНО ДО- забогатяването на едни 100 човека управляващи СВЕТА! Ние сме роби и като такива ще си умрем ! СВЕТОВНИЯТ МОДЕЛ Е СБЪРКАН!

78

Воин от запад

преди 5 години

В Япония доколкото знам нямат пенсии, а се издържат според зависи от това кой колкото е спестил през годините. Има една книга на Марко Семов за Япония.

77

Инженер

преди 5 години

Значи и в Япония си имат подобни проблеми. Там явно се грижат по-добре за престъпниците, отколкото за пенсионерите.Ако сметнем пенсията в лв., това прави към 700-800 кинта. Да идват в България, на село с тези пари ще живеят като кралЕ и кралици, в сравнение с нашите, с по 200 лв пенсии . Предлагам всеки, който има изоставен имот на село, да си осинови по един японски пенсионер и да му предостави къщата си срещу поддръжка. Така ще я пази, няма да се руши или да и "наберат" тухлите.

76

Анонимен

преди 5 години

До икономистАбсолютно точно!Само че монополистите са няколко в реалния свят,които се броят на пръстите на ръцете.Но когато всичко се концентрира в един или няколко човека,останалите страдат.

75

икономист

преди 5 години

Сигурно все някой от тези, които пишат тук, е играл някога играта "Монополи". Там най-общо казано се купуват едни имоти, хотели и гари, които по-късно служат за събиране на наеми от участниците в играта.... Всичко е много хубаво, докато в един момент всички пари, както на банката, така и на останалите участници в играта, се концентрират в един от участниците. Той взима всичко, а останалите лапат мухите! Тава най-общо казано се случва при капиталистическата система...

74

Анонимен

преди 5 години

В момента няма нито социализъм,нито капитализъм,който казва,че има капитализъм - лъже, всичко е притежание на 10-20 човека и има за обслужващия ги персонал,а останалите роби работят за тях.Много хора получават заплата,която не може да им осигури достоен живот и сигурност,затова повече прилича на доброволно робство или робство по принуда извършвания от хората труд.

73

Анонимен

преди 5 години

Ами семейството японци, което се засели в село в Средна гора, и те ли крадат?

72

Анонимен

преди 5 години

Грешна е самата система и начинът на управление,от там идва и тази мизерия по света,не са виновни бедните.В случая затворът изиграва и социална роля,но за сметка на това,хората си губят свободата.

71

До 74

преди 5 години

"Не изключва връзкарство, корупция и прочее." - коя система ги изключва? Комунизма ли другарю? Корупцията и връзкарството е на 99% се бълва от държавната администрация, така че при червените режими, тя логично избуява най-сериозно.

70

икономист

преди 5 години

Въпросът е, че всичко се произвежда в излишък, а ние работим като будали, за да продължаваме да произвеждаме. Защото в крайна сметка тези мизерни доходи, които ни плащат, ни са нужни да живеем и да си купуваме благата, които застояват в магазините.Освен това, повечето заети, се занимават с дейности в сферата на услугите, а повечето услуги както знаем нямат материално веществен характер и са ненужни за обществото. Като например, всякакъв вид финансови, застрахователни, счетоводни и други услуги.