23

Анонимен

преди 5 години

В сборника "Защо сме такива", от който е взет материала има статии къде да се насочи България, писани 25г. след освобожденито от турско. Авторите казват,че трябва да се насочим 75% към Русия, но да вземем и 25% от европейското. Не мога да ги цитирам поради липса на място. Още Достоевски в "Престъпление и наказание" каза,че Европа е мъртва и в нея няма към какво нейно да се стремим. Тя му приличала на гробище с "велики мъртъвци".

22

Присмехулник

преди 5 години

авторът е прекалено откровен и точен, но затова е мразен (хейтван) и до днес. не случайно получих два дежурни минуса, като прецитирах велик автор в една друга тема тук и казах, че няма нищо ново под слънцето, за която мисъл също не съм виновен на никого. най-вече на неграмотната цензура спонсорирана от дойче педовеле, или който и гей там да е!

21

Напушеняк.

преди 5 години

Не знаех ,че още от 33-та е имало хора на твърди наркотици в България.

20

Дон Карнаж

преди 5 години

Под "алгебра" сметнах че е искал да каже нещо като "математически" което е верно до ден днешен.

19

Анонимен

преди 5 години

Сега ми светна.. хората в БГ мислят интелектуалните материали за брътвежи защото на тях буквално така им звучат - толкова отдалечено и несвързано..Още един ден който ще завърши с заключението "нямаме шанс, кво съм си мислел". Който си разбира си разбира това важи особено за България тъй като тука катуните са непробиваеми и не подлежат на просветление, обикновенно скачат на бой като нег_ри в гетото като кажеш някоя сложна уж дума и те се обидят. Борисов завинаги, сипвайте ракията то се е видяло

18

Анонимен

преди 5 години

За голямо съжаление не мога категорично да се съглася.Гледал съм списъка на Нобеловите Лауреати от европейски и световни униврситети с епохални открития в науката. Ние дори нямаме и един лауреат, а както виждам тенденциите май скоро няма да имаме. Когато спечелим поне една нобелова награда в областта на физиката, химията или биологията мога да кажа, че сме достигнали нивото на останалите.

17

Изток--Запад

преди 5 години

Аз съм на работа на Запад!!!Ти умнико, що не ходиш на Изток, а дремеш тука и дрънкаш глупости??!!Щото си мързел...... Това е.. Истината!

16

Дон Карнаж

преди 5 години

А вие маймуни спрете да нападате автора тъй като ако не сте разбрали той прави коментар върху обществените течения през времето си които са същите като сега, а вие му викате на това брътвежи. Вие 40 или 35IQ сте, сериозно вече? Другото нещо което се повтаря през вековете е че българина презира и ненавижда интелектуалците и интелектуалния материал по принцип.. абе имаме 4-5 негативни цикъла който не можем сами да разбием а само 1 фундаментален негатив стига да срине бавно една нация. Абе племе ще

15

Присмехулник

преди 5 години

ницше е код. библията е код. всеки от нас е код.... труден за разгадаване...

14

Анонимен

преди 5 години

Управлява ви свръхмамуна Бойко Борисов, върхът на европейската цивилизация!

13

Присмехулник

преди 5 години

не бих се съгласил само с думата "алгебра", тъй като алгебрата е нещо много ясно, но тогава хората са използвали думата алгебра, като заместител на думата абракадабра... колкото до въпроса "а сега накъде?". бих казал, че всеки сам трябва да избира, а не назначени от сорос и ротшилд политици без топки да решават съдбините на всеки от нас. царицата на минусите и назначената от евс цензура може да започва с биченето на минусите си :-)))

12

Дон Карнаж

преди 5 години

А за който казва че Ницше бил шантав - най-честите цитати които хората вадят звучат като брътвежи, защото са части от изречение или цели навързани пасажи. Това е когато репортер почне да реже видео материал за да изкара някой какъвто си поиска общо взето.Ницше е труден за разбиране но един вид просто е лирически и вижда нещата от специфична перспектива. Потърсете малко интерпретации например на Jordan Peterson. Ако е "луд" защо е - най-цитираното име в научната литература заедно с Аристотел?

11

Присмехулник

преди 5 години

Избрано:"Там (тук) всички лирически сили са прогонени, нихилизмът е нахлул по всички посоки, свободата отдавна е станала насилие, животът алгебра. От тая Европа на израждаща се цивилизация и маймунска софистика, която залязва под тежестта на своята техника от тая Европа не можем да очакваме нещо; можем да бъдем само свидетели на нейния трагизъм и да вземем поука от нея, че само расовият и вдъхновен човек е божествен, останалото е *** на личността и пигмейство."

10

Дон Карнаж

преди 5 години

Поради някаква причина - от грубост или страха на Българина от душевна/духовна или каквото и да е но лична РЕАЛНА СИЛА, не механическа мускулна сила - мисля че самия той я скършва в всяко дете което се произведе тук. Защото децата го имат това за което говоря - на запад се запазва а тук много бързо "нещо" ги прави мъртви душевно и след това всичко е нанагоре и цял живот е тежест и засмукване на въшнвния свят но никога няма отдаване отвътре навън което индикира това за което говоря.

9

Дон Карнаж

преди 5 години

Хаха потърсете още материал от този период. Ще сте като ударени от мълния като видите че същите проблеми и в още много аспекти са обсъдени на много високо и универсално ниво. И накрая ако отидете малко по-назад.. и още по назад ще видите че в БГ циклим върху едни и същи неща от стотици, много стотици години.. да не кажа хиляда. Едни и същи генерални-фундаментални проблеми!!!Реална душевна сила му трябва на българина, извъраща от дълбините и след това отговорност за самия себе си. Едно и също..

8

Анонимен

преди 5 години

Истината е че без Русия губим постоянно територии и население. НАТО и Запада не ни дават нищо и даже ни използват за война срещу турците та Гърция и Сърбия се разширяват.

7

Анонимен

преди 5 години

Изводи от,Библията

6

Анонимен

преди 5 години

Учил в Германия но не схванал европейците. Други са учили но са станали европейци в тия години. И те са много професори, финансисти и др.Така че философа много.

5

слаба статия

преди 5 години

Той Ницше си е бил шантав. Какво да очакваме от негов поклонник.В Русия проституцията не е идва от капитализма, а е наследена от това че мъжете са били 20 години войници и войнишките жени не са ги чакали.

4

Гоце

преди 5 години

И за какво ни е притрябвала помощ?! Имаме си всичко. В излишък дори. За цели 50 МИЛИАРДА евро изнесохме селкостопанска продукция. Защо, за какво ни е необходима някаква си помощ?