79

Анонимен

преди 5 години

добре че руснаците живнаха малко и взеха да дрънкст сериозно с оръжие покрай нас, че някой да се сети че и армия требе на таз държава, не само катаджии с радари в храстите и очилати айтита ..

78

до един турчин

преди 5 години

абе черна главо, каква исландия ми сочиш, с 300х население и остров в атлантика, кли мерак имаш аскера мн да дойде да вееш полумесец в Бг, Имаш ама нема да стане...черна главо.

77

:):)

преди 5 години

толкова злобно племе сме българите, щом 2/3 си гледат само до купичките с чирба и пръжки, значи май заслужено ни е мачкал турско османския имперски чипик 5 века И сега май за аскер си мечтаете. Той ще дойде както и зелените човечета на Путин отидоха в Крим, сеалете си розовите очила за НаТО и че някой щен дойде даром да мре за некскви българи тариксти...грозно звучи но май е истина ..

76

Пари

преди 5 години

Пари няма в бюджета, защото фирмите укриват даннъци и държавата губи милиарди само за година, а да не говорим колко се краде от фондове и държавни поръчки.

75

Един турчин

преди 5 години

Аз мисля,че на България не й е нужна армия.Излишни разходи при липса на работеща икономика.Исландия например няма армия.

74

до ИВо

преди 5 години

абе тъпан 5000 човека е липса на униформени и в МВР.

73

Аз не вервам

преди 5 години

Аз не вервам да имаме 20 000 активни военнослужещи. Ако направят заплатите три пъти по високи, ще има военнослужещи, а до тогава само шарани.

72

баба мара

преди 5 години

видяхме ме ги какви военни са като тези дето се изклаха в Казанлък боклуцита дрънкат

71

Николай

преди 5 години

Намалете изискванията,относно уменията на кандидатите! Да не се иска дори основно образование, дори не е нужно и да разбират български език! Така може и заплатите им да се намалят ! Храна и топло - безплатно за всеки!!!

70

анонимен

преди 5 години

Интересувам се къде мога да подам молба да стана воено служаш.На 74 години съм и от армията когато се уволних съм ефрейтор имам и чин но пенсията сега ми е малка и искам да работя като военен и то в чужбина там плащат по добре.Ако някой знае да напише къде да подам документите.

69

Анонимен

преди 5 години

Ама вижте какво другаре, тук става въпрос за България!Вие за пари ли я обичате?Пък и никой не ви кара цял живот да сте военни.

68

бай х

преди 5 години

защо няма недостиг при чиновниците ???... по добре някоя охранителна фирма да пази държавата

67

Иво

преди 5 години

Как пък за полицай няма недостиг,при полужение заплатите са горе долу сходни?

66

Предложение

преди 5 години

Предлагам да се повишат отчисленията за данъци на работниците за да може хазната да има достатъчно пари за професионлна яка армия като американската да бориме рашките!

65

Анонимен

преди 5 години

Предлагам Бойко Борисов да предложи на нашите натовкси партньори от САЩ Българя да произвежда и снабдява с памперски за наемниците от американската армия

64

Анонимен

преди 5 години

Питам другарите , които искат много и силна армия знаят ли какви пари трябва. А за да има пари в бюджета трябва отчисления и данъци от работещите . Парите не растат по дърветата. Защо непрекъснато другарите искат по високи пенсии и заплати, по евтин хляб и всички хранителни стоки , безплатно здравеопазване, безплатен градски транспорт , по ниски данъци ит.н. Ха сега Андрешко да каже как да стане всичко това.

63

УС пауър

преди 5 години

Предлагам да съставим армия от наемници като в САЩ - САЩ имат най-яката армия, наемната армия е най-яката армия.

62

Пич

преди 5 години

"редлагам да станем богата държава като Швейцария и САЩ и да можем да си позволим милиарди за наборна армия."И двете споменати държави имат професионална армия. Просто имат достатъчно опари и могат да си го позволят. Ние нямае пари да си гледаме болните деца, а сме тръгнали да ревем за 200К армия. Загубена работа ...

61

Пич

преди 5 години

До КонстантинПо този начин получаваш една сбирщина от лентяи, които нито се научават да са войници, нито пък се образоват по университетите. Просто седят половин или една година в една ***, където ги хранят, а те не правят абсолютно нищо. Държавата няма пари изхранва толкова народ, в резултат няма пари и за оръжия, и резултата е ясен. На теб ясен ли ти е резултата или само патриотични глупости са ти в главата?

60

читателЪ

преди 5 години

Тези дето не искаме "дълг" към България къде да се отпишем? :D