21

Анонимен

преди 5 години

20 н его пиши кОлтурно ,а разбрано.Какво да кажат шофьорите на камиони и автобуси?Те сигорно не пътуват по пътищата ,не срещат катажии и не се разболяват.Като са толкова много проблемите ти почни някаква работа,заплатите в София са над 1500лв.

20

WFT

преди 5 години

От военна болница до Токуда, "чакащо" такси ми взе към 17лв. От Токуда си викам оригинално "ОК" по телефона, и от Токуда до воена болница ми взе 6лв. Не е проблем да плащам от 6 на 7 лева, но какво правим с рекетьорите "чакащи", дето хващат по 3-5лв на км?

19

До 19

преди 5 години

Не може И само да искаш от някой ,таксито също има свой специфики --инвестиция на един обикновен човек в чисто ново такси е огромен напън с относително траен ефект , а и всеки изминал ден прави инвестицията по НЕЦЕННА това не е недвижим имот на който стойноста расте колегите изплащат коли по 30-40 хил лева и след 8 год те струват по 6-7 хиляди --не гледайте ,че има нови автомобили никой не знае това с пари от такси ли е купено или как ?

18

до 195 и др . такива

преди 5 години

Ще ти го напища колтурно-- бед да си прочел закона за такситата не говори за това какво се плаща ,колко дава таксиметровия шофьор ,ако е болен или ако катастрофира какво става ,как работел без работно време ,един катаджия които не е на кеф може за един миг да му унищожи всички инвестиции и да го направи смешен, като таксиджията е карал примерно 20-30 г по улиците ,виж какви ни са пътищата ,виж какво държавата е направила за такситата / стоянки ,привилегии --а иска нон стоп /--виждам че изобщо .

17

Анонимен

преди 5 години

Не може само да се иска а да не се дава.Защо има коли на повече от 10 години? Защо има ниско образавани и с криминално минало ? Защо няма таксита в лошо време ина празниците?Защо те решават кога да работят а няма график както другия обществен транспорт?

16

Анонимен

преди 5 години

Някакъв написал ,че бакшишите винаги били аутсайдерите на обществото от 86-до 2000г аудсаидерите не можеха да имат и да карат такси--със постоянни промени във закони и неприкрита лакомия държавата унищожи всичко останаха големи фирми на играчи който приютяват всякакви ,един идва друг си тръгва--пристанище за идздънени лодки ,няма пари няма качество--в такситата работеха и адвокати и лекари и военни ,полицай--свърши филма и сега и вие няма да можете да се возите...

15

Анонимен

преди 5 години

Ако ще и сто минуса да ми сложите скоро ще сте пешеходци ,а аз вместо *** плют от всички таксиджия ще си работя нещо друго и ще се хиля, катох гледам как жена ви в дъжда влачи детето ви на 7-километра от вас защото таксито вече не било за нея ,а мъжа и бил заминал рано с колата , аще ви гледам и вашия сеир скоро няма да ви става номера да идете до центъра с димящата ви кола ,знаете ли колко болни хора са ми казали;добре ,че вас ви има... е вече няма да могат да ми го казват ,не знаете на какво

14

Анонимен

преди 5 години

Много лаете бе щели да огладнеят--аз не знам някой да е учил за таксиджия ,тука таксито си беше свободна професия за подпомагане на доходите със лично вложени от теб пари без никаква помощ от държавата с един минимален данък---еми тя държавата се ненаяде ,а вие не ва знам каквисте дето толкова одобрително ревете--ако ще се плащат данъци за всичко и аз ще си копувам и правя всичко с всички рискове на моя гръб и всеки нон стоп ще увеличава натиска --вие в таксита няма да се возите изобщо забравете

13

помпа х2

преди 5 години

Веднъж един бъбрив таксиджия ми разказа как бил заминал за Германия, но се върнал щото тука изкарвал почти толкова...Щом са много и не емигрират значи са добре.

12

Анонимен

преди 5 години

Когато таксиджиите ви говореха ,че не е добре колите да са жълти ,че ги набутвате ,че не е добре да се карат коли до 4- години или чисто нови и че това не е по български стандарт вие от страни се кефехте--нека им сега ще се возим евтино на нови коли -правилно е ! Аз съм писал през годините държавата прави така ние да работим нелегално без осигуровки и евтино или за хора с хубави коли на много високи цени ,а малцина ще са тези който ще могат да си позволят таксито както беше до сега....

11

Анонимен

преди 5 години

Ако гледате само ценатка на горивото се качвате на една туба дизел и се возите--аз метана като съм го сложил съм се набутал с 3000 лева ,а подръжката после за него да не би някой да я отчита ,на преглед като ходя да не ми признават ,че съм на метан или на газ ,като много знаете изхвърляме метаните тръгваме ва бензин на 2.50 на км. и ако щете се возете --таксито не е задължително--искате да на мъчат всякакви бюрократи с 10-разрешителни се разхождам десет бюрократа храня --дреме ми за вас

10

Анонимен

преди 5 години

И 10 ст/км са им много. Преди няколко вечери пак масово отказваха да качват на късо разстояниеи тряваше да се прибираме пеш в студа, дори при предложени пари 2-3 пъти над тарифата им. Очевидно са богати и не им трябват пари. Затова да им се смъкне тарифата, да огладнеят и да спрат с ... номера.

9

Анонимен

преди 5 години

На какво основание искат минимална? Това се нарича картел! Да си сложат и 10 лв, ако искат, ама да не пречат на някой да си кара за 70 ст., ако му изнася.

8

Анонимен

преди 5 години

Бакшишите, които са пълните аутсайдери на обществото пак са недоволни. Смрадливците в жълтите таратайки, които вонят на фасове и чесън са недоволни от парите които с мързел изкарват. Като искат 96 стотинки на километър ние сме ок. Само че да карат коли на 5 години, да не пушат пред клиентите, да не помпат сметките и да не газят хора по спирките и пешеходните пътеки. Като не им харесва са си намерят друга работа ако могат.

7

Шоп

преди 5 години

Искаме Uber и Lyft, па нека тогава тия си слагат каквато искат тарифа. Ама докато ги пазят от конкуренция, да им държат тарифите ниски.

6

чезвайте бе

преди 5 години

Защо!? Горивата поевтиняха, повечето бакшиши движат на тънкана-метан,газ!

5

Он

преди 5 години

Тогава общините да ги задължат да не отказват курсове и при всяка доказана неизправност на апарат да се отнема лиценза

4

Хмм

преди 5 години

Какво им пречи да вдигнат цената? Защо искат законови промени и минимална цена? Аз пък искам чисти коли и повече електрически таксита. Ще си купят ли Ел. Автомобили или нови коли ако вдигнат цените? Най-вероятно не. То поне да не пушеха в тези коли...някои от тях са по-зле от кочини. Има и супер съвестни водачи, чиито таксита са като нови, нищо че е на над 200 000км. Значи има как, въпрос на възпитание и малко труд от страна на водачите.

3

Общината

преди 5 години

А двойни данъци не искате ли?

2

Анонимен

преди 5 години

И сега може да се сложи цена от 0.98 и 1.16 на км, защо трябват законови промени?!