52

Чиновник

преди 5 години

Държавата, която е най- големия работодател, догодина вдига заплатите с 10%. Частниците следва да направят същото, ако искат да останат конкурентноспособни на пазара на труда. Защото схемата "внос на работници" няма да стане.

51

До iceblast88

преди 5 години

Свърши ли с популизма?

50

Непозната

преди 5 години

Това са заплати за висшите ръководители на министерствата и за избрани (с връзки експерти). Работя в министерство като старши експерт и брутната ми заплата е 930 лева.

49

iceblast88

преди 5 години

До 46Еми да се махат останките от БКП от държавна администрация и да се съкращава цялата тази пасмина. Да я сменим с електронна система както направиха повечето африкански държави и да приключваме вече! Точно за изхранване на държавните структури - частния сектор е с ниски заплати. Почти 60% от заплатата на частния работник се прибира като данъци за да изхранваме цялата тази тълпа на държавна хранилка. Скоро ще трябва 100% да се прибира от частния работник за да може да се изхрани държавата.

48

да бе да

преди 5 години

"...Над 90% от тази държавна администрация взимат под 1000 лева и не гласуват за ГЕРБ, както доста глупoвaто си мислят някои.".............................................................Гласуват, гласуват и още как! Иначе- в бюрото по труда, ако им махнат тез, дето са ги назначили

47

Асен

преди 5 години

Администрацията е важен фактор при гласуване! Изводът е....

46

Анонимен

преди 5 години

До iceblast88K'во пак ревеш ?

45

Анонимен

преди 5 години

Т.Е. едни определени другари ще взимат 4500 и обявите за строителни инженери в Пловдив ще продължават да са около 1000 лева

44

Анонимен

преди 5 години

До iceblast88 Сега: Висшите чиновници са виновни да има четири и повече лелки. Измислят сто излишни писарски работи, които трябва ДА СЕ НАПРАВЯТ, за да си "заслужат" заплатките. И понеже не искат да си изпълняват глупостите, а имат власт, то назначават въпросните лелки. Та лелките не са виновни. Имали, назначили.

43

iceblast88

преди 5 години

Основно правило на държавната администрация:Колкото по голяма става една администрация, толкова повече глупости измисля и изисква от гражданите за да може да оправдае размера си и да се разраства като тумор в тялото на приемника (приемника е частния сектор защото той плаща за всичко).Затова на 6 месеца ти искат една справка от статистическото бюро в което пише фирмата ти какво произвежда и с какъв статистически код е.Тотално безполезна простотия измислена за да оправдае назначаването на 1000души

42

запознат

преди 5 години

Само 3-4% "висши чиновници" получават такива суми. Всичко останало е на минимална или близко до нея!!!

41

iceblast88

преди 5 години

И четирите лелки не произвеждат абсолютно нищо, тоест и четирите са на издръжка на реално произвеждащите и изнасящи стоки и внасящи капитал в държавата. И четирите лелки ако искаш да свършиш работя с тях, то ти трябва да си вземеш отпуска за да ги засечеш. И четирите реално са на издръжка на твоя гръб. Единствената разлика между тях е, че едната се води държавна администрация, а другите 3 от гледна точна на стъкмистиката са публичен или частен сектор. Реално и 4 могат да бъдат заменени с машина!

40

iceblast88

преди 5 години

До РеалистОт тях извади 1 милион и нещо социално слаби братя. От останалите 1.8 милиона като извадиш и децата и остават 1 милион и нещо реално работещи. Колкото до въпроса ти за публичен сектор и държавна администрация - кажи ми каква е разликата между държавния служител на бюро и лелките които обикалят (3 броя - 1 за топла вода, 1 за студена вода и 1 за парно)? И четирите лелки вършат почти нулева работа. Работят по същото време когато и частния сектор и никога не можеш да ги хванеш навреме.

39

Анонимен

преди 5 години

Цитат: При назначените на експертна длъжност възнаграждението вече може да стига 3400 лв., което е увеличение с 300 лв. спрямо сегашните нива. Чиновниците на изпълнителски длъжности, каквито са например ведомствените шофьори, може да се разписват срещу най-много 1200 лв.* Това са горните граници, ами долните? Най-верчотно долната граница е минималната работна заплата и повечето получват заплата близка до минималната.

38

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен27"Подвеждаща статия. 99% вземат между 510 и 1000 бруто. Тия цифри дето са цитирани са само за тия в министерствата. Защо не извадят статистика колко са на минимума от 510лв?"-----Стар римски метод-"Разделяй и владей".Настрой едни срещу други, разедини обществото, и владей.По същия начин настроиха и срещу учителите,полицаите , докторите.Познавам техн. сътрудник, в село от 1000 жители, в кметството, със 510лв, учителка, която с две висши образования взима 750 чисти.

37

iceblast88

преди 5 години

769 100 души по данни на КНСБ са на държавна работа! Ти осъзнаваш ли какво колосално число е това за една 6 милионна България? Като извадиш от 6 милиона, 2.2 милиона пенсионера остават едва 3.8 милиона! От тези 3.8 милиона като махнеш 800 000 държавни служители (в тази бройка не влизат ВИК, ТЕЦ, ВЕЦ, Топлофикация болници и други които се водят АД и по стъкмистика се водят в частен сектор, но реално са собственост на държавата и общини и са на държавна издръжка) остават по малко от 3 милиона.

36

Анонимен

преди 5 години

Над 90% от тази държавна администрация взимат под 1000 лева и не гласуват за ГЕРБ, както доста глупoвaто си мислят някои.

35

Реалист

преди 5 години

...88 бъркаш публичен сектор с държавна администрация. Не разбрах например защо такива като теб смятат, че плащат заплатите на работещите в държавна фирма, като Топлофикация, ТЕЦ Марица Изток 2 и т.н., а ако същите хора, вършат същата работа в същата фирма, но частна, на рях не им плащаш заплатите?!

34

???

преди 5 години

Как решихте, че щом трима души от общо около 110 хиляди държавна администрация, вкл. МВР, може да взимат между 1500 и 4500 левва, значи всички според вас взимат 4500 лева. Май онези не са 80%, а 99%.

33

iceblast88

преди 5 години

До РеалистТи остави стъкмистиката. Както сам призна само МВР са малко под 60 хил. Като сложиш, че половината ни армия са пак администрация, като сложиш и 704 заплатополучатели от партиите, като сложиш всички съветници, експерти и тн в министерства, към депутати, в комисии и агенции, като сложиш и всичките комисии и агенции, като сложиш и местни областни и общински управи, всички администратори в ТЕЦ, ВЕЦ, Топлофикации, ВИК и всички други удобно извадени от стъкмистиката под форма на АД?