65

Анонимен

преди 5 години

Каквито и гени да премахнат не всичко зависи от тях. Ако не от едно от друго ще се разболее. Ако в лицето е като кукла, в тялото може да е като слон.

64

Анонимен

преди 5 години

До 64Искаш да кажеш, че група от свръхпревилигирова и хора, които са по-добри в почти всичко, няма да искат, да се отделят от другите и да работят заедно, за своите интереси?Добре, я кажи, кои ще стават адвокати и съдии? Обикновените деца или тези с по 160 IQ и фотографска памет? Когато топа се напълни с такива, вед ага ще има "промени". IT индустрия, финанси и прочие това ще са тези хора. Някак си, не виждам човек със физиката на Хюсеин Болт, ума на Айнщайн, визията Брад Пит в Макдоналдс.

63

Анонимен

преди 5 години

До 63 ти ще напишеш ли най-накрая един четлив коментар? 11 часа сутринта е, а пишеш все едно си на 3 коняка...

62

Анонимен

преди 5 години

До 62ти май си се объркал. Спартанците не са притежавали земя - държавата е давала земя на всеки пълнолетен гражданин за да се издържа, без той да има право да я продава. След смъртта му, земята се е връщала на държавата. Синовете не са наследявали нищо. Личното семейно богатство (не земя, разбира се) се е наследявало от съпругата, не от сина. леле, мале *** коментирай футбол по-добре

61

Анонимен

преди 5 години

Спокойно! При Тея нива на автоматизация, до 30 Годо и, работа няма да има ;)

60

До 61

преди 5 години

Спри а гледаш фантастики! Когато науката е способна да модифицира суперхора, логично тези процедури ще са много скъпи, логично от тях първо ще се възползват богатите хора, не всички разбира се, само тези които го пожелаят. Но това не значи, че ще има касти, че тези суперхора ще са над законите, че ще могат да си правят каквото искат, че ще си произвеждат слуги, любовници и т.н. Просто ще имаме генно модифицирани хора, както днес имаме инвитро деца.

59

Анонимен

преди 5 години

До 58 Якан си, не виждам дете, с подобни "По-добре ия", да бъде оставено в гората. Якак си, виждам това дете с учители по шах, рисуване, оратрство и прочие.... Още преди скъпата елитна гимназия на пансионен принцип, където се учи 3 пъти повече. Ама да, прав си и ти!

58

Анонимен

преди 5 години

До 54Спарта пада, поради глупавата си политика, на това, само коре як граждани, да имат право да притежават земя, а само синове на коре як граждани, да могат да станат войни и да ста ат граждани... Ни едва, след като наследят земята на бащите си. Тези, които не са ставали войници, са ставали роби. В края, в Спарта е имало 1000 войника, е заради проблеми с популацията, а заради "ексклизовна" политика.

57

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 60Е не може всички да са супер. Ще произвеждат и слугини, градинари, любовници, и всякаква *** за богатите и красивите. Като ти писне, трепеш го/я и си поръчваш друг.

56

До 60

преди 5 години

Не, не мисля, че такива генни процедури ще са общо достъпни и смятам че така е правилно! Така е в природата, такива са провилата на играта, еволюцията не търпи слабите - ако не спазим този принцип, цялото човечество ще деградира и изчезне.

55

До 48

преди 5 години

Света принадлежи на силните - проста, но неудобна за такива като теб истина! А силата на човека призлиза от неговия разум! Може ли генното инженерство да те направи по-умен? Днес със сигурност не, учените знаят все още твърде малко за колосалния ДНК код. Те знаят коя комбинация от гени отговоря за пигментацията, за податливост към определени болести и т.н., защото те могат да се установят сравнително лесно. Така че цялата истерия днес е долнопробни сензация, за простовати хора.

54

Анонимен

преди 5 години

Попрочетете из нета за деца намирани в горите, където по странни начини са оцелели години на ред. Има много подобни случаи и са описани добре. Общото при тях е че без значение на гените им, мозъците им никога не могат да наваксат липсата на първоначалното обучение. След като толкова се тупате в гърдите че искате прогресивно човечество, тогава първо обърнете внимание на първите 7 години от развитието на децата. Няма значение колко модификации ще се направят на гените им ако ги отглеждате като ...

53

Анонимен

преди 5 години

Сегашмият ни вид, с настоящото ни геном е обречен-това е ФАКТ. .Защо? Кое превръща твърдението ти във факт?

52

Влак

преди 5 години

Лошото е, че дори и при добри родители, нямаш гара ция, за читави потомство. Може, да е 1 на 100, но с поколенията, това се трупа. А иначе, предполагам, че светът го е от по-добри хора.

51

ззз

преди 5 години

А и още нещо: защо официално се дават много милиарди за дешифриране и анализ на генетичният ни код, ако резултата няма да се използва???ЕСТЕСТВЕНО, че ще се използва!Ще започне с "безобидната" "корекция" за наследствени и други болести, после ще се "подобри" закодираната продължителност на живота, после ще се подобрят накой параметри(ум, памет,сила,зрение), после ще започнат "дребни" корекции като радиационен имунитет и самолечение и т.н. и т.н.И АЗ не виждам нищо лошо, даже и да има провали.

50

Анонимен

преди 5 години

Опити за подобряване на човечеството са правени още преди 2500 години. Спартанците са убивали/изоставяли слаби и болни деца. Отделяли са много ресурси за индивидуалното развитие на "супер войниците" си. В резултат за 300 години боеспособността им пада от 12 000 на 1000 спартанеца, а след 2 загуби срещу Тива и Рим не могат да създадат нови попълнения. Природата си има закони - качеството винаги губи пред количеството.

49

Анонимен

преди 5 години

Добре, а за другите? Не е ли по-добре, всички да са така, .Такова нещо като"всички да са така" няма. Дори и в строго организираните общества на пчелите и мравките не е така. Целта е оцеляването на вида. Това изисква да се запазят някои качества, които на този етап ти се струват излишни и вредни, но никой не знае ако се изменят условията дали няма да са полезни. Никой не знае дали белезите които имам аз и предавам на поколението ми ще са полезни след 1000 години.

48

Анонимен

преди 5 години

Всички ги е страх, че няма могат, да си го позволят.

47

Анонимен

преди 5 години

До 45Съжалявам, някои хора обичаме, да говорим направо, без пасивно-агресивната идиo тщина, която е обзела света. Аз имах, какво да казвам и го казах.За гемните модификации и против фалшиво то равенство.

46

Анонимен

преди 5 години

Света са движи от активните хора с прогресивно мислене, а не кухи *** които отричат всичко, защото не желаят да си напънат закърнелите мозъчета, за да проумеят просто и недай си боже по сложни истини. Дайте да си заровим главите в пясъка и да се върнем пещерите - разсъжданията на еко-био-хипитата.