24

Анонимен

преди 5 години

Ако ви е страх от рутери по-добре да не ви казваме какво бълва слънцето.

23

Анонимен

преди 5 години

Днес.бг продължават с фалшивите новини.

22

niki

преди 5 години

Добре де, като ги пишете тези небивалици защо не слагате източник с линк да прочетем примерно какво точно е казала Световната здравна организация???Електромагнитното излъчване от слънцето ни въпреки огромното магнитно поле на земята е в пъти по-силно от най-силния wi-fi router и ако имаше проблем до момента да сме се изпотръшкали отдавна!

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Друг е въпроса с телефонните клетки. Там излъчването се измерва в киловати" - това е по-колосална глупост и от статията. Какви киловати те гонят?! Нали и телефонът трябва да може да прати сигнал до клетката, това да не ти е ТВ предавател?!? Една клетка не може да покрие "огромна територия", защото ще се претовари от многото закачени устройства.

20

TinfoilhatsDestroyer

преди 5 години

Стига сте писали простотии, за да плашите хората. Не сме ХIХ-ти век:https://howtogeek/234817/dont-worry-wi-fi-isnt-dangerous/

19

Трамкар Т8М-900М

преди 5 години

Стига сте писали глупости бре, заради вашите глупости, които наивният ми баша чете, сега в къщата му се точат кабели по пода и се спъва в тях.

18

Анонимен

преди 5 години

Хубава статия, ама не сме 2001-а, че да и повярвам.

17

aeg

преди 5 години

Даааа, ако беше вярна тази глупост-руските пенсии, които не са виждали дори телевизор, нямаше да мрак от рак!!

16

E-e, кеф!

преди 5 години

Ето едно полезно свойство - "намаляване на мозъчната активност при жените"! Браво! А може би с по-як рутер тя съвсем ще спре...

15

Анонимен

преди 5 години

До 11О моля ти се, аз съм с 5 Ghz от 4 години... Да не съм някакъв пещерняк...

14

Анонимен

преди 5 години

До унуфриСамо кбел баце, че взема много да ми лаги, га цъкам Battlefield

13

Анонимен

преди 5 години

Така както гласа на учителката ви по физика не е могъл да проникне през черепа ви и да достигне до мозъка, така и рутерите не могат. Стига сте плашили хората, все едно не гледат като кошути вече.

12

Анонимен

преди 5 години

С тази мощност с която работят рутерите едвали някой ще усети облъчване. Друг е въпроса с телефонните клетки. Там излъчването се измерва в киловати а не във ватове. За да покрият голям периметър операторите се стремят мощноста на антените да е с максимална мощност. Операторите се стремят антените им да са възможно на най високо място за да имат покритие на по голяма площ. Що се отнася до Рутера то той е напълно безопасен. С тези няколко вата излъчване си е детска играчка.

11

Анонимен

преди 5 години

Понеже някой казва,че рутера е опасен още утре Бойко и бандата му мошеници да турят "Данък рутер"!Не мой то така без данък!

10

До zxcvxcv и други

преди 5 години

WIFi не е обикновено ел. магнитно лъчение. То е лъчение с много висока честота - 2,41 GHz. И с право се нарича ел. магнитна радиация. Облъчването с нея е жестоко и е ТИХ УБИЕЦ, който е предоставен "за удобство" както и GSM, който работи на 1,8 GHz честота. В нета има клипове за ел. магнитна радиация - вижте какво ще покаже уреда и тогава се замислете. Удобство ли е WiFi или е тих убиец? Ако имате такова нещо в къщи - махнете го и си пуснете кабели, има начини да не ви пречат.

9

Анонимен

преди 5 години

Всички радиовълни влияят негативно по някакъв начин. Важното е рутера да не е разположен наблизо. А в спалнята никога. Аз си го поставям в друга стая която не ползваме. На перваза на прозореца е ползвам го като репитър - повторител на нета на съседа.

8

Анонимен

преди 5 години

Телефоните са вредни , защото ги държиш близо до главата и ти пържат мозъка

7

Анонимен

преди 5 години

Явно в редакцията на днес.бг има много уи-фи рутери, щом пишат такива глупости.Препоръчвам им да звъннат на някой студент от първи курс в МЕИ-то дето учи телекомуникации, за да им обясни що за глупости са написали.Ако пък не, да слагат шапките от алуминиево фолио и да се предпазват от радиацията от клетъчните телефони и рутерите.

6

Аз

преди 5 години

Рутерите са вредни но виж клетките на мобилните оператори са полезни, нищо че облъчват стотици пъти по-силно от рутерите и са навсякъде.

5

zeus

преди 5 години

Рутърите работят на честоти до 5 гигахерца, т.е. в диапазона на микровълните, радиацията е в съвсем различен честотен диапазон. Излъчването обикновено е с мощност 50 миливата, което с нарастване на разстоянието е пренебрежително малко. Сещам се за много по-вредни неща, например ФПЧ, химията в храните и ГМО, като решим проблемите с тях можем да подхванем и рутърите ;)