404

Анонимен

преди 5 години

Абе вие сте изтрещяли съвсем. Имали били всичко необходимо. Ако за вас всичко необходимо е да имате хляб, салата и ракия - ок. Но повечето хора са доста по-нагоре в пирамидата на Маслоу. Да можеш да избреш къде да живееш, къде да работиш, къде да почиваш, какво да четеш са необходими неща за един нормален човек. Нищо от това не можеше да се избира. Искаш да почиваш - трябва да е в мизерните гадни бунгала, друго няма. Искаш кола - ще чакаш 10 години за мизерен москвич, друго няма и т.н и т.н.

403

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 456Затуй ли 3 милиона българи избягаха на Запад, а не към любимата ви северна азия?

402

бай Тошо

преди 5 години

Социализъма е едно недоносче

401

Анонимен

преди 5 години

Третия райх има огромна недвижима собственост в България през 09.44. Точно колкото е бил дълга на Третия Райх към Царство България. И българското правителство иска да ги одържави.Обаче няколко дни по-късно те стават военен трофей на настъпващата съветска армия.

400

Анонимен

преди 5 години

Ми не!Мен, в Канада, хич не ми липсва.*** туй не значи, че не помня.Например познавам ген. Цвятко Анев.

399

2222222222222

преди 5 години

При демокрацията живеем добре, народът се замогва, заплатите растат постоянно, излизаме на Запад. На никой не му липсва времето на Живков.

398

Анонимен

преди 5 години

Бай Тошо затуй нямаше нищо.Затуй ли България беше 9 милиона, а сега като има всичко е 4.7 милиона и първа по смъртност в света?

397

11111111111

преди 5 години

Май, ни липсва времето на Живков!

396

Анонимен

преди 5 години

При соца всеки можеше да живее нормално, без стрес, да работи това което му харесва, да има всичко необходимо за нормален живот, да се радва на свободно време и хобита. Не беше нужно да работиш като животно за чорбаджията и да се чудиш как да си платош сметките. Не беше нужно да си кариерист и да се натискаш да учиш в Москва, въпреки че имаше и такива амбициозни, които не са успяли да се вредят и са завиждали, а сега плюят по соца.

395

Анонимен

преди 5 години

Бай Тошо затуй нямаше нищо.Щото цялата държава беше тяхна.Вече не помня от къде им бяха останали 25 мазди.Най евтината 3500, най-скъпата 5500.Егати побоя сред цк кадрите, кой да закачи мазда.Мисля, че Людмила взе една от малките и я паркираше до гробницата на Батемберг.Ама туй беше отдавна и не ме вълнува много, та може и да не е така.

394

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4466) Управлява ни пазвантина на тато.

393

Парите

преди 5 години

Тогава не бяха важни, а привилегиите.Например карта за 3ма от предприятието за 15 дни на морето беше олинклу 26.53 ст. *** вие не можете да си я купите. Апартамента беше 10 000, но може да се купи само с заем от ДСК и се редиш за заеми.Имаше стипендианти на министерството на образованието. Най-надарените ходеха в париж и лондон, а на по-дребните децата в берлин и прага.Кариеристите учеха в Москва. *** иначе не можеш ***. Долара беше 95 ст, ако можеш да си го купиш от банката, а пред Магура 10л

392

Анонимен

преди 5 години

Работниците имаха големи привилегии (и задължения), трудовият човек беше на почит. Почивни станции, балнеосанаториуми - на символични цени, лечението на ниво, всякакви процедури за всеки, всяко село с лекар, зъболекар, линейка. Почивка два пъти годишно на море или на планина беше гарантирана, отделно всеки си имаше някаква къща или вила на село и сънота и неделя си караше с ладичката на село. Днес хората излизат с трошките само ако се съберат повече почивни дни, не смеят да вземат отпуска.

391

Анонимен

преди 5 години

Комунизмът не може да си е отишъл, защото комунизъм никога не е имало. А при социализма преди 1989 благата бяха сравнително равномерно разпределени, върхушката не разполагаше кой знае с какви блага, някои професии бяха по-добре платени дори от върхушката, но да са били да кажем 2-3 пъти по-добре платени, ако един работник беше на 200 лева, един член на политбюро беше на 500-600 лева заплата. За сравнение 200 лева тогва сега по покупателна способност се равнаяват на около 4-5 хил лева.

390

Анонимен

преди 5 години

Вместо макар и бавно да вървим нагоре, ние стремително се насочихме към дъното. Единствени от целия соц. лагер. И сега копаем яко. А пръстта хвърляме върху себе си. Докато се закопаем сами. Един ден бъдещите хора ще говорят, че е имало народ, който сам се е отказал да съществува.ДОЛУ ГЕРБ!

389

Анонимен

преди 5 години

10-ти ноември - изгубените надежди.Но върхът е управлението на ГЕРБ. ТОЛКОВА МНОГО НАГЛОСТ, ПРОСТОТИЯ, ЦИНИЗЪМ И ОБОГАТЯВАНЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА НЕ Е ИМАЛО В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.

388

Анонимен

преди 5 години

5 признака че комунизма никога не си е тръгвал:1) Благата пак са за върхушката, а народа тъне в бедност2) Медиите пак са казионни и обслужват властта3) Законите отново важат само за простолюдието, а за върхушката закони няма4) Пак безнаказано се крадат държавните активи5) Русе пак е обгазявано, както и много други местаПоследното e то ДЕЖА ВЮ и е АБСОЛЮТНО ПОКАЗАТЕЛНО, тъй като по-младите може и да не знаят, но протестите срещу комунистическия режим преди 30 години тръгнаха именно заради обгазяването на Русе!

387

Колко е смешно

преди 5 години

Големия преход беше 09.44 и тогава много българи избягаха.А туй 10.89 беше театро с опит за реставрация.*** понеже онуй е далеч и никой го не помни и не му пука.А е интересно сравнението на поведението на германските и след туй руски войски в България.

386

Бай Хой

преди 5 години

До един пълни ***.луци нагаждачи и безпринципни пара.зити. Всичките са за бесилката.

385

Жо

преди 5 години

ОТ ИЗБРОЕНИТЕ "основатели" на СДС не са посочени колко от тях са сътрудници на Държавна сигурност, изпратени със задачи в първата демократична организация. Днес всички знаем, че СДС беше създадено от БКП и беше задръстено от ченгета. Излъгани останаха надеждите на милиони българи. Комунистите станаха капиталисти и продължиха да държат властта- от тогава, та до днес.