247

Анонимен

преди 5 години

До тцтцтцтцИ като са толкова 'гладни' и 'ядат от казаните' каквото и да значи това, защо имат по 10 деца. Който не работи не трябва да яде. Точка по въпроса. Мързеливите хрантутници да спрат да вият в коментарите.

246

амииии

преди 5 години

До Анонимен 253 Благодаря за загрижеността , лично на мен ми стигат парите Еми нали очакват хората да им да дадат храна , няма да я слагат по джобовете я !!!!нормално е да си носят раница , торбички и т.н

245

Анонимен

преди 5 години

До тцтцтцтцПо-добре от казаните, отколкото от гробищата.Не съм чиновник първо, второ не съм мъж, че да ми говорите в мъжки род. С жени не общувате ли?Трето, гледайки Ви правописа и елементарната липса на мисъл, надали който и да е е умрял точно да вашите пари.

244

тцтцтцтц

преди 5 години

До Анонимен 251 Виждал съм хора , които ядят храна от казаните / и не само роми /Май не стоял гладен !!!Да не би да си някой държавен чиновник и аз да ти плащам данъците ??? Не ти ли е неудобно да взимаш от моите пари ????

243

Анонимен

преди 5 години

До жалко за тебАз бедни не видях, само прости и безпардонни, че на всичкото отгоре и с раници. Явно сте част от тях, гледам Ви че се палите тук от няколко часа. Намерете си работа щом не Ви стигат парите.

242

жалко за теб

преди 5 години

До Анонимен 250 Явно си доста далеч от реалния живот и проблемите на бедните хора

241

Анонимен

преди 5 години

Изключително е колко много българи не са наясно с българските ценности и традиции. Ако трябва да ви се обяснява на дърти години защо е гнусно да ядеш храната, която някой чужд човек е оставил на гроба на майка си значи е късно и за теб и за ужасните евентуални деца, които отглеждаш. А хората, които оправдават постъпките си с това, че 'иначе щяло куче да изяде храната'... ми вие не сте на по-високо ниво от куче, драги. Лек ден. Работен при това. Нямате ли работа?

240

Анонимен

преди 5 години

Който оправдава 'взимането' (аз това го наричам крадене, но както и да е) на храна от гроб или яденето на храна от гроб, не знам що за скотски живот живее и с каква работа се занимава, ако изобщо има работа. Който иска да яде- да ходи да бачка.

239

Ако не се оставя

преди 5 години

храна, ромчетата няма да вилнеят по гробищата. Обидно е не това, че взимат храната, а че не проявяват никакъв респект и уважение. Никой не ги учи, че трябва да зачитат обичаите на българите, нито им обяснява, че семействата им получават готови пари, които се от залъка на работещите и плащащи данъци хора.Прави ми впечатление, че когато кажеш това и на роми в зряла възраст, или те гледат неразбиращо, или с подигравка казват "То по едни пари, можели да се живее с толкова!" като че лисме им длъжни!

238

Анонимен

преди 5 години

На Черешова задушница, пред очите ми, мъж изсипа цял плик череши направо на земята, до паметника на един от гробовете. тези плодове ще изгният там и само ще събират мухи. Кой ще ги чисти.На много гробове се слага храна и хляб в чинии, без да ги покрият с нещо. Ако веднага не вземе някой храната и завали дъжд, всичко това се разлага, вонят миязми, събират се бездомни кучета.През юни, на Централните Софийски гробища се говореше, че там е забелязана и лисица!

237

Езически обичай е

преди 5 години

оставянето на храна по гробовете, но нашият народ го спазва.Добре ще е, ако наистина с изричен закон се забрани това. Който иска, нека даде пакетирана храна за бедните, в деня на Задушница.Виждам по тези поводи много глупости, които се вършат. Добре облечена жена, с интелигентен вид държеше в ръка франзела и парче салам. Заедно с мъжа й обиколиха няколко гроба. Тя реже парче от хляба и от салама, а мъжът й го слага направо на земята, до паметника. Това само ще спомогне за развъждане на плъхове

236

Пазвам обичая

преди 5 години

да се оставя храна на гроба на Задушница, но винаги я слагам в затворена пластмасова кутия с капак, за да не я разпилеят животни, а да я вземе човек. То е ясно, че е за бедните.Редно е поне до късния следобед да не се пипа онова, което е сложено по гробовете. Много е уместна забележката, че ромските тартори трябва да се намесят, но те не го правят. Никой в ромските махали не си прави труда да обясни на децата си защо трябва да бъдат уважавани обичаите на другите етноси.

235

има решение

преди 5 години

толкоз ли е трудно да седи един чичко-полицй и да идентифицира непълнолетните гладни дечица? За да взимат храна от гробове значи са гладни и следва незабавно да бъдат спрени всякакви помощи на родителите им, които са ги оставили гладни, а са прибрали държавни пари именно за да ги гледат. Сополанковците да се стоварят в Дом майка и дете или както сега се казва и там да се хранят, помощите да отиват на там. А мама и тати да мислят колко още да нацвъкат без да имат право на помощи

234

не се сърди , но

преди 5 години

До Анонимен 241 не знам кой ти го е казвал , или къде си го чел , но не си прав Храна не се оставя на гробищата !!!! Сега има и други традиции - да се коли петел и да се ръси с кръвта гроба като почине човек !!!! Но все си мисля, че не е редно Ако наистина се интересуваш , кое е редно - отиди в някоя църковна книжарница , има много книжи по темата - какво се прави за починал човек

233

Анонимен

преди 5 години

По-добре да бъде взета храната от гробовете, отколкото да се краде от други места. Тази храна или ще я взета хора или кучета... ако пък случайно никой не я вземе ... какво се случва с целия ***, оставащ след това по гробовете... На умрелите нито храна, нито вода им е нужна

232

Анонимен

преди 5 години

Либерастите трябва да знаят, че тяхното време се свърши, идва десния консерватизъм, Тръмп, Болсонаро, Орбан и т.н.! Стягайте гащурите, защото много ще ви болят дупетата, на хората им писна от вас, гнус ги е от вас.

231

Анонимен

преди 5 години

До не си разбралПак ще повторя, защото очевадно доста бавно загряваш - храната се оставя СИМВОЛИЧНО на гроба на починалия, тя е за него, не за да я изядат други хора, животни и т.н. Такава е традицията, останалото са БХК жалки опити, да оправядаят тази гавра с вярата и ценностите на хората.

230

Анонимен

преди 5 години

До интересноВсички деца нарушаващи законите, трябва да се изпращат в детски затвори, тип ТВУ, където да са на казармен режим, да се карат дори на сила да работят, да учат и да се дисциплинират. Няма друго решение, останалото са кухи хипи-гей розови утопии! Крайно време е да проявим твърдост и нетърпимост, единствения шанс на гето децата е да бъдат откъснати от тези деградантска среда.

229

не си разбрал

преди 5 години

До 234 Храната се раздава за душата на починалия човек . Реално в гроба са тленните останки на човека - ни ядене , ни пиене им трябва

228

нооо

преди 5 години

До Анонимен 226 В Индия крават е свещено животно , там си "заминаваш" само , дори ако я погледнеш на криво