397

Име

преди 5 години

не разбирам защо така упорито ми изчезва мнението, което е в стил хайли лайкли, който стайл е любим за медиаторите и на инвестор? а именно: до бай х: може би пък бизнисменити от "инвестор" да се нуждаят от качествени, вносни джурналисти?! знае ли се?! не е никак демократично, още по-малко толерантно, а най-вече противоконституционно да триете мнения.

396

бай х

преди 5 години

тая платена статия се писка през 2-3 дни

395

Анонимен

преди 5 години

ето за тва няма кадри, няма и да има: ТЕХНОЛОГ-КОНСТРУКТОР НА МЕТАЛНИ ИЗДЕЛИЯ Образование -машинен инженер - 5 години минимум опит като конструктор, Заплата от 1000 до 1200 BGN (Бруто), Работник в склад/ разпределителен център Заплата 700 BGN (Нето), МЕНИДЖЪР МАРКЕТИНГ И ПРОДАЖБИ Заплата 1000 BGN (Нето) ...тва са най-квалифицираните и платени позиции в регион извън големите градове (изкл. чужбина), за тва мисля статията за невярна и манипулативна

394

Анонимен

преди 5 години

нои да каже колко готвачи са работили миналия сезон и колко от тях са се осигурявали на 3000/4000 лева!!! а бизнеса да вземе сам да си внесе работници от чужбина щом толкова няма тука!

393

Име

преди 5 години

да преведем на брюкселки тази безплатна реклама, платена с парите на европейския данъкоплатец: бизнесът си търси някой, който да работи за 75% под минималните помощи за безработни в албания. в същото време да е лоялен, да работи извънредно по 5 часа на ден без заплащане. важно!!!: винаги да гласува безропотно за политиците, които назначаваме за "избор". да не си отваря устата и да се подчинява безприкословно на нашите заповеди!

392

Анонимен

преди 5 години

ще внасят от "инжИнерите" на меркел... руснаци няма да дойдат, нито китайци, че даже и виетнамци ... защото в родните си страни живеят доста по-добре. С 800лв. средна чиста р.з. кой разход да се покрива - квартира, храна, да заделя (изпраща в къщи)? Като не може да се справи бизнеса - да затваря, така ще освободи наличните ресурси (вкл. и работна ръка) за конкурентноспособните.

391

Анонимен

преди 5 години

Ще вземем гърци,няма проблеми.

390

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът: Трябват ни половин милион работници !Синдикатите: Тогава да внесем 50 хиляди бесАРАБИ за селата !

389

минчо

преди 5 години

някой да е виждал 25 годишен заварчик,строител,фрезист шлайфист ?Всички са вишшисти ИТ,мениджъри -завършват право фииология и тази година университетите като изтрелят 50 хиляди такива на пазара -олеле майко-20 процента се реализират -20 процента имигрират/тези които са учили/ другите гледат тъпо и викат няма работа-Не бе работа има ама търсят заварчик за 3 4 бона заплата-ама няма -след 10 год като изчезнат и последните мохикани-един фрезист ще взима 5 повече от вишиста-хайде със здраве

388

До 418

преди 5 години

Приятелю те Рашъните вече са тук, само че не да работят.Разходи се по черноморието и свят ще ти се зайди.

387

Име

преди 5 години

това от кой бизнес го твърдят? от бизнеса на бизнисмиени, като баневи, митю очите, панаирния свинарник или има и друг бизнес на "територията" с професионалните хидро-енджелери и индустрията с низане на тютюн? а чичо мюмюн?

386

Анонимен

преди 5 години

Някой упорито облъчва по медиите необходимостта от внос на руснаци (наречени бесараби) за справяне на демографската катастрофа на кремълския апологет Иво Христов !

385

Счети

преди 5 години

Има и читави бизнесмени в България, но са малко и едва ли са точно в този форум. В България не се прави лесно бизнес, защото трябва да имаш много добра концепция и капитал или правилните хора на правилните места с правилните обществени поръчки. Мисля, че втория вариант е доста по разпространен съдейки от житейския ми и професионален опит !

384

ѝ

преди 5 години

Ако ще се внасят хора те по-добре да обработват пустеещите земи и да развиват земеделие и животновъдство, а държавата да съдейства за реализация на продукцията им навън.Ако си бяхме запазили старите вкусни сортове плодове и зеленчуци и ги изнасяхме щяхме печелим доста, а европееца щеше да купува българско и вкусно а не пластмасово и безвкусно.Но нали политиците са ни супер "умни" затова сме вързали и цъфнали.

383

Анонимен

преди 5 години

До почитаемия г-н Бизнесмен, за съжаление моят 30 г. трудов опит показва, че простотията и алчността не водят до никъде. Когато всеки работодател започне да се отнася с уважение към работниците си, тогава и само тогава може да иска същото от тях. Когато създаде достатъчно добри условия за работа и адекватно заплащане - ще има подобаващи резултати. Работих 2 години в Германия - 2000-2001.Работих само с българи и мога смело да твърдя, че германците бяха приятно изненадани от качеството и количес

382

Тончо

преди 5 години

Внасяйтд от Занзибар ако искате,за толкова пари,такива работници. Миграцията и бизнесмени.

381

Човек

преди 5 години

Вдигнете доходите на работниците с 30-40% и ще има работници.

380

Анонимен

преди 5 години

Поредният тюрлю-гювеч, абе хора не разбрахте ли че бизнес без адекватно заплащане е вече история, ще вкарате работници от вън, и колко време ще останат в България преди да се осъзнаят и да драснат и те към Европа!

379

Бучински

преди 5 години

Днес си намерих работа в Чехия, точно за 5 минути, Бизнеса, какво правим при 30 лева за майстор, айде у лево, внасяй, ама с преводачи,

378

П.Петров

преди 5 години

Шегаджии !