59

Анонимен

преди 5 години

Внасяш осигуровки за пенсия, после взимаш пенсия, която по размер се арзлчиава от другите според осигуровките, които си правил. По-високи осигуровки, означава по-висока пенсия, но когато човек е млад, той не осъзнава, че няма да е вечно млад и той също ще се пенсионира и той и ще мрънка защо е работил 40 години, осигурявал се е, а пенсията ниска, като ще премълчи, че е укривал доходи и се е осигурявал на минимума и трябва да получава пенсия под минималната.

58

Анонимен

преди 5 години

Точно от богатите едва ли ще могат да вземат и стотинка - те затова са и богати, имат си добре платени счетоводители, адвокати и те са все на минус, ако им се прегледа документацията. Ще вземат от тези , от които могат да вземат - тези , които са на държавна заплата, за да дадат на онези в гетата , които не работят , а само се размножават - електората на всяка власт , която е особено ценна за политиците

57

Анонимен

преди 5 години

56Изказването, че 5000 лева не е голяма заплата е обида за 99% от населението на тази страна. В Дания и Швейцария ще я взимаш, ако си сервитьорка за по 3 смени на седмица, ама тук, допреди Годо а-две, беше годишна заплата за мнозина.

56

Анонимен

преди 5 години

Нещо не разбрах от това, което бръщолеви този "бизнесмен". Внасяш здравни осигуровки например. Разболяваш се, излизаш в 18 дни болнични, работодателя ти ти плаща за първите три, а за останалите 15 дни ти се плаща от здравната каса, там, където са осигуровките за теб. Разболяваш се, влизаш в блница - плаща НЗОК, може и ти да платиш допълнително, но важното е, че се спазва принципа - плащат всички, ползва, който се нуждае, който е много смислен и води до по-ниски застраховки. За пенсиите е

55

Анонимен

преди 5 години

До аз-ът"просто те е яд че вземаме големи заплати."---------------Ти на 5000 лв. голяма заплата ли му викаш? Това е нормална заплата, но за примитивни ceляндypи като тебе, които сте изпълзяли от села и паланки, си мислите, че щом можете да си плащате тока и парното, значи сте големи баровци. А всъщност сте най- обикновени посредствени палячовци.

54

Zahatiev

преди 5 години

Vnosnite rabotnici v rbg naprimer vnosnite askeri ot amerikata i drugite v natoto kade ste vnasiat zdravni i pensionni zastrahovki v bg zdravna kasa srestu bg zdravna bankova karta s pokritie v celia sviat ili samo s pokritie v kmetstvoto i okraga, kadeto amerikancite jiveiat postoianno v rbg?! Ami bg askeri v Afganistan i drugite mesta po sveta deto trohsat nahalost bg levove na bg narod kade vnasiat zdravni i pensionni zastrahovki - v Bulgaria ili v Afganistan?

53

Анонимен

преди 5 години

Колко гламави са повечето хороца...

52

Анонимен

преди 5 години

Чиста форма на "диктатура на пролетариата". Взима се от квалифицираните, за да се даде на простите и нискообразовани. Същевременно свръхбогатата номенклатурата граби с пълни шепи привилегирована и недосегаема.

51

Анонимен

преди 5 години

Ем добре е бе! 10% скок на заплатлатката, ехеее... ! Мойта, ако я вдигнаха така, хоро щях да играя.

50

Анонимен

преди 5 години

Осигурителната система и здравната система не могат да осигурят услугите за парите, което осигуреното лице внася. Лицето не може да ползва парите, които е внесъл.Осигурителна и здравна системи не са банки и като внесеш пари после си ги вземаш. Те са на принципа от работници към пенсионери и от здрави към болни. Като няма икономика и няма работни места, няма ги и системите защото няма кой да внася и остават данъците от богатите.

49

Дрън дрън, та пляс

преди 5 години

Вече писаха хората.Спиране на помощите за здрави, млади роми. Детски надбавки само чрез намаляване на данъците. Съкращаване на поне 5-6 000 души от БАН - да идат да станат учители и преподаватели във ВУЗ, а малкото, които ще останат, да обслужват БАН в онзи вид, който е имала преди 1947 г.И по този начин ще се спестят на бюджета над 4 милиарда, които могат да бъдат пренасочени за по-важни разходи.Говорим за над 4 МИЛИАРДА !!!

48

Демократ-бизнесмен

преди 5 години

Бачкайте роби за мен. Сега е демокрация и пазарна икономика и ще бачкате за мен.

47

Анонимен

преди 5 години

От всеки 100 лева доход, за който не са платени осигуровки, работниците губят около 20-21 лева, които трябва да плати за тях работодателя. Това важи както за парите на ръка, които не се декларират, така и за изкуствено ограничения на много ниско ниво максимален осигурителен доход. Повишаването на този доход от 2600 на 3000 лева, води до допълнително плащане от работодателя на около 82 лева, които отиват обратно за работниците. Затова работодателите реват и лъжат, че било несправедливо.

46

Мутра-бизнесмен-БКП

преди 5 години

Бачкайте роби ! Пари е *** дума - не е за вас , оставете я за нас !

45

Анонимен

преди 5 години

Работниците, които ще внасят от чужбина къде ще внасят осигуровки, защото ако внасят в България после губят пенсия ако се върнат и ги ограбват, а ако пък внасят в чужбина, то България пак финансира чужди пенсионни и данъчни системи.

44

Анонимен

преди 5 години

Проблемът на работодателите е, че са свикнали да работят на макс печалба. И просто не разбират, че западните им конкуренти им взимат хората вече директно оттук.

43

аз-ът

преди 5 години

До аз-ът 35На нас ни е омръзнало от вас- програмистите.Нямате реална представа за случващото се в страната, работите за чужди фирми, нямате ден работа в реалния сектор, от офиса навън не излизате и сте много "компетентни" по всичко.---не. не е това. просто те е яд че вземаме големи заплати. завиждаш.и си решил че ще ти хрантутя г*за на децата ти.Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2018/10/29/subsidirane-ot-bogatite-kym-bednite-biznesyt-za-biudjet-19.391909

42

Анонимен

преди 5 години

Проблемът на работодателите с този по-висок максимален осигурителен доход е, че трябва да плащат. Както някои от вас знаят, работодателя внася около 60% от осигуровките, за работника около 40%. Всяко повишаване на минималната работна заплата, както и на минималните осигурителни прагове и на максималния осигурителен доход, води до повече плащания на работодателя към осигурителната система, които средства после се връщат обратно към работниците. Затова мутрите не искат да плащат и ви лъжат, че ще

41

Анонимен

преди 5 години

А какво точно е "реалния сектор"?Някой тапир, станал бизнесмен с червени куфарчета, дето е свикнал всички да му гърбят за 500 кинта и да му целуват краката, ни реални осигуровки плаща, ни нищо, точи ДДС и си купува кайени през три месеца? Ами, гледал съм го този филм и не ме кефи. Просто се учудвам, че още има балъци да им слугуват на тия.

40

До 39

преди 5 години

А такива като тебе с месечната си заплата (удръжките) няколко броя издържам, и за още толкова по 2 плащам косвени данъци (тип ДДС), така че си натисни дебелия ... и вземи да бачкаш, вместо другите да са ти виновни, или трай, така или иначе правата ти са по-малко, пропорционално на обществената полза, която 'носиш'.