54

Анонимен

преди 5 години

До 59. Всяко домакинство е различно както са различни и в домакинството. Тазия.ка, че всички да ги сложиш в една кожа е фантазия.Затова това централно отопление с КОЛЕКТИВЕН договор е измама. То става за кошара за птицеферма и за измама.

53

Анонимен

преди 5 години

Един колега беше много горд с новото си жилище на отопление с климатици за цялата сграда и без парно, но .... дойде зимата и след като не можаха да стоплят повече от 14 градуса, набързо се изнесоха при тъщата заедно с децата. Та така с климатиците.

52

Кръстин

преди 5 години

Всеки си има своята истина. Аз живея в къща, имам парно на пелети. Наистина е супер гот, Но почнах да се топля на климатици, 4 броя нон стоп думкаха цяла зима. Така или иначе си ги имам, поне да ги използвам пълноценно.200 кинта за ток на месец, но съм.рахат. Не разнасям чували, буклуци кофи..мизерия. И тази зима няма да ползвам парното, не заради парите, 50кинта повече с климатик на месец е нищо в сравнение със слугуването на парното.

51

Реалист

преди 5 години

Парното може да ни е доста по-евтино, ако се върнем към това, което беше - услугата да е затопляне на стаите до определена температура и плащане според кубатурата. Така отпада големият проблем в момента - съседите крадци на топло. Отпада и паразитната фирма за дялово разпределние с уредите си, за които плащаме през няколко години. Топлинният баланс на сградата се приближава към оптималният, а сега е много далеч от него и това прави парното много по-скъпо сега. Климатиците не стават при студове.

50

Анонимен

преди 5 години

в предният коментар цензурираната дума е дУ ... ха. Леко да не се изтървем. прави като вятъра бе!

49

Анонимен

преди 5 години

И климатика не топли качествено, особено в големите студове си е все тая дали го има, а при нас температурите падат и под минус 20 градуса. Така, че не е лошо като придобивка за комфорт, но не мисля, че е достатъчен за нашите географски ширини. Само щрака, духа, вкарва и по мръсен въздух. Предпочитам парно, да не говорим за прдимството на неограничено количество топла вода, а какъв е смисъла да е по евтино ако няма да е топло, то е същото, като да си намалиш радиаторите.

48

Анонимен

преди 5 години

От топлоФъкация въведоха дяловото за да манипулират сметките, понеже знаят *** що за стока е.Ние сме в малка 3 етажна сграда с по апартамент на етаж. Порното го отчитат на водомера към абонатната и си делим сметката на 3. Нямаме дялово. Не могат да надписват сметките. Каквото мине през топломера това плащаш температурата е перфектна и никой не се оплаква, че той не пускал в например в малката стая, защото сметките за 130 квадрата са в пъти по-ниски в сравнение с други сгради на ЯЛОВО.

47

Анонимен

преди 5 години

Те на това се казва поръчкова статия. Тези които толкова хвалят климатиците за отопление през зимата живяли ли са в къща топллена от него.

46

Анонимен

преди 5 години

Няма как с климатик да е по-евтино отколкото с парно, освен ако съседите не крадат при парното и не плащаш и тените сметки. Тези "анализатори" дали са отчели, че при отопление с парно има затопляне на цялата сграда и се изисква много по-малко енергия? При отопление с климатик сградата си остава студена и на практика огромна част от енергията отива към съседите.

45

До 46 Хм

преди 5 години

А ти как издържаш на този студ ...Спал съм и на 15-16 градус и на 18 градуса и резултатът винаги е бил един и същ - вечно болен. Сега от години спя на 22 градуса или повече и не боледувам изобщо. Затова парно и само парно. С климатик ще стоиш не студено.

44

Анонимен

преди 5 години

Е, има и доста по-комфортни и сериозни изпълнения, като чилъри, термопомпи и т.н. Обаче инвестициите са значителни. Е, за тези, които могат да си го позволят и харесват лукса си струва.

43

АнонимеН

преди 5 години

КЛИМАТИЦИТЕ СА ВРЕДНИ ЧЕЛ СЪМ ГО!ИЗСУШАВАТ ВЪЗДУХА И РАЗНАСЯТ БОЛЕСТИ!

42

Хм

преди 5 години

До АнонименВъзможно е да се живее без отопление или с минимално,но не е за всеки.Трябва да си здрав и да се привиква постепенно.Помня че на село навремето се завиваха с вълнени черги,дето като ти я метнат и не можеш се мръдна(хи-хи).

41

Какво

преди 5 години

Излиза сега ....ние като първи приятели едно време на братския Съветски съюз вместо да имаме газифицирана цяла България имаме едно голямо НИЩО ....

40

Анонимен

преди 5 години

Най "умното" дружество топлофикация с централно отопление да си продаде измислицата на запад от Драгоман. До Ламанша и от татъка може някой да му я купи.

39

0

преди 5 години

Отоплението с криптокопачка е най- евтино.

38

Хм

преди 5 години

До ОбективенНе оспорвам казаното от теб,но как издържаш на +25 градуса жега в стаите?Аз при над 21 не мога да дишам направо ако спя.За сън 18-20 градуса,иначе 20-22макс.А едно време,като нямахме пари,спяхме на 16 градуса иначе 18-20.

37

Анонимен

преди 5 години

А най-евтино излиза ако въобще не се отопляваш...

36

Анонимен

преди 5 години

Как го изчислиха само.Климатика ще отплява една стая а изчисленията за парното едва ли са за една стая.

35

Фалшива новина

преди 5 години

Пълна заблуда - с климатик било повече от два пъти по-евтино, отколкото с парно, как пък не. Ползвам климатици от 2003 година, купувал съм няколко пъти за различни жилища, винаги най-доброто, което намеря, но през зимата климатика е много зле в сравнение с парното.