16

Анонимен

преди 5 години

Нормално закриват училища и градини в отделни градове и села, нормално децата намаляват, нормално децата от етносите не ходят на училище, нормално директорите си разпределят бюджета, според техни си далавери, нормално само връзкари техни назначават за учители, нормално е агресията в училищата и още много нормални неща....Политици, МО, инспекторати, вие нормални ли сте, че говорите тези неща и тиражирате учебници за лична изгода и в ущърб на деца и родители?????!

15

аз

преди 5 години

една електронна книга или по-голям/приличен таблет също вършат работа и се избиват още първата година. Ако наистина ги има в електронен вариант учебниците , не знам защо ги задължават или тактично пропускат да споменат ,че не е нужно да се купува хартиен вариант.

14

Анонимен

преди 5 години

При бъграските заплати цените на комплекта учебници за 9 -ти клас са ненормални, господин Министър, защото при възнаграждение от 500 лв. купуваш учебници за 260 лв., но ....имаш и още едно дете например, чиито помагала-атласи, учебни тетрадки и т.н. излизат още 40-50 лв.!И това не е всичко естествено-всяка година нови програми и нови учебници.Да не говорим и за образователната ни система, като цяло, защото децата ни станаха опитни зайчета.Срамно е господин Министър....не мислите ли?

13

Анонимен

преди 5 години

За Герб всичко е нормално и всичко е пазар....Това е едно от многото им признания, какви са те самите всъщност...И цените на всички останали стоки, услуги, данъци, такси са нормални, покачването им ежедневно, също го приемат като нормално....Нормалното обаче е да си отидат веднъж завинаги от властта, защото извършват системен геноцид върху народа вече 10 години!

12

Анонимен

преди 5 години

Едно време учебниците бяха безплатни до 12 класИ какво от това? Въпросът не е в учебниците, а за какво са ти изобщо.

11

Анонимен

преди 5 години

В електронен формат качени на сайта на министерството.... Дори и някой да няма лаптоп, то със съученици ще си ги изтегли, разпечатва на ксерокс или както му е по-удобно... Така и парите за учебници за две години ще отидат за покупка на лаптоп от най-евтините... Ама някой трябва да ***.... Много майм.уни на клона - издателства, МОН, консултанти, списващи ги.... Всеки цоца от този учебник за 12лв.

10

Анонимен

преди 5 години

Хората вече ходят на училище с един таблет в джоба, тук още печатаме учебници с тонове.Ама нали трябва далавера да има...

9

Анонимен

преди 5 години

Значи, министъра на образованието, като се договори с някоя печатница и взема поне по левче на учебник...та затова са скъпички.

8

Анонимен

преди 5 години

Родител съм на дете в 9 клас. Няма учебник под 15 лева . Министъра лъже! Освен това са на гланцирана хартия и тежат много. Нищо не се прави за това , а от години това е проблем.

7

Мислеща

преди 5 години

Една моя колежка на родителската среща вдигнала скандал и отказала да плати за учебникът по английски език , който струвал 108 лв. Отделно имало и помагала. Нима е нормална тази цена за един учебник?! Ами другите учебници и помагала, ами тетрадки, униформи и т.н.....?!

6

Край

преди 5 години

Пазар?!? 90те години го мислехме за панацея. Обаче в образованието и медицината пазара роди уродливи отрочета.Лъскавите опаковки с фалшивите храни също са чада на пазара.

5

Аман

преди 5 години

Редно е учебниците да са безплатни и да се теглят от сайта на МОН във електронен формат. И вместо всяка година учениците да дават стотици левове за учебници и да мъкнат раници по 10 кила, просто могат да си купят по един евтин работен лаптоп. Стоп пъти по удобно е!Тия учебници само хабят хартията.Кога най после тая държава ще влезе в 21 век???

4

dred

преди 5 години

учебниците както и да са ама с униформите каква далавера е лелеее, и никой не подхваща тази тема, такова обирджийство, такава далавера...и за какво, за едни парцали без извинение

3

Мен

преди 5 години

Мдам, само че евтини учебници няма, някак странно всяка година са различни и са отпечатани на възможно най-скъпата хартия. Интересно какво му е пазарното на това...

2

Анонимен

преди 5 години

Въобще издаването и разпространението на учебници и помагала трябва отново да стане държавен монопол, а не разни пиявици да злоупотребяват с нашите пари...

1

Анонимен

преди 5 години

А, добър ден. Едно време учебниците бяха безплатни до 12 клас. Раздаваха ни ги в училищата.