13

Анонимен

преди 5 години

Е само си отишъл да пренощуваш в автомобила де, не си го запалил.Приемаме го като хуманност.

12

Анонимен

преди 5 години

Утре някой ще напише жалба, че си имал НАМЕРЕНИЕ да му откраднеш колата, бил си се подготвил СПОРЕД НЕГО и върви доказвай, че си нямал никакви намерения!Тръгнат ли да съдят хората за мисли и намерения, няма да остане човек на свобода. Всички трябва да влязат в затвора. Това се превръща в религиозна догма, преследване, както е било в Европа през Средните векове- Инквизицията. Ще последват и индулгенциите. Наказателният кодекс го превръщат в извращение.

11

Анонимен

преди 5 години

Как ще съдиш някой за намерение то по тази логика и аз им едни намерения към една съседка, ама това не значи, че работата е станала.

10

Анонимен

преди 5 години

Расизмът кога ?

9

другар от НРБ

преди 5 години

А ако ми откраднат чистачките на москвича?От мототехника ще ми дадат ли нови?

8

!!!!

преди 5 години

Ей много дървени умници тука бе! Като хванат някой до колата ви да ръчка нещо с някакви специализирани за целта устройства, след новите поправки го арестуват, със старите го пускат, защото е имал намерение да ви гепи таратайката, но видиш ли не е успял!

7

Анонимен

преди 5 години

Нищо не може да се накаже, ако съдията е корумпиран и му се плати достатъчно. Както и да промениш закона, той винаги ще намери тълкуване, според което престъпление няма. Проблема е в хората, които прилагат законите, не в самите закони. А за да решиш един проблем първо трябва ясно да дефинираш къде точно е проблемът.

6

Анонимен

преди 5 години

Какво стана с източването на евросредства по проекти и фондове? Милиони ли бяха, милиарди ли бяха, няма ли някой да ни разкаже до сутринта за тях с имена, факти...

5

Анонимен

преди 5 години

Странно е да се наказва намерение. И как точно се доказва намерение? С четене на мисли? Или с хвърляне на боб? Може да се наказва действие, опит за кражба, но намерение - това звучи абсурдно. Просто съдиите в България са корумпирани и затова стигнахме до такива абсурди, когато опити за кражба не се квалифицират като такива, защото престъпникът бил казал, че влязъл в колата да се скрие от дъжда.

4

Анонимен

преди 5 години

Имаше 1 велик човек, светлинни години преди нашите законотворци, министри, професори и всякакви с претенции за умност. Този човек е Йохан Кройф. Никой не е по- голям от него. Той има една велика мисъл, която ще перефразирам и от която мисъл трябва да се водят всички органи на реда и правораздавателни институции- ДОКАТО НЕ СЪМ ИЗВЪРШИЛ НЕЩО, ЗНАЧИ НЕ СЪМ ГО ИЗВЪРШИЛ!!!

3

Борисов

преди 5 години

Намерението да осъществяваш геноцид ще се счита ли за престъпление??? За един евроатлантически приятел питам

2

Анонимен

преди 5 години

Ако погледна към колата, ще се счита ли за престъпление?

1

Анонимен

преди 5 години

А намерението да се "усвояват" еврофондове ще се счита ли за престъпление?